nedelja, 27. november 2011

1458170 - o slovenskem ekstremnem mazohizmu

[dob]
(Hiti tedna:) Bodo v prihodnjih petih letih cene stanovanj zrasle ali upadle?

Vprašanje je smešno. Logika tega vprašanja in odgovora nanj v slovenski dogovorni ekonomiji, ne pa v tržnih zakonitostih, zato je odgovor na to vprašanje povsem v rokah komunajzarske mentalitete VSEH vlad, ki jih bomo - resnično ali teoretično - Slovenci fasali.

Slovenci namreč vlade ne volimo, temveč "prikličemo nadse", zato je izraz fasati vlado povsem na mestu. Ta ritual je pri nas nekakšna ponovitev srednjeveške flagelacije, pri kateri si narod ne izvoli normalnih ljudi, da ga vodijo, temveč imbecila, ki drži roke za hrbtom in sprašuje: koliko prstov ti bom pokazal... Ko rečeš tri, ker bi iz tega ali onega razloga želel tri, pa zraven še sam ne veš zakaj se igraš to igro saj si vanjo že zdavnaj nehal verjeti, ti jih pokaže samo dva, ali pa štiri, ali pa vseh pet in ti veselo sporoči: Ha! Spet nisi zadel!

Tako namreč slovenske vlade vladajo. Človeku stojijo za hrbtom in seštevajo, kaj mu še lahko poberejo. Gledajo, če ti uspe prihraniti sto evrov in na hitro sprejmejo nek zakon, povsem iz riti privlečen, ki ti jih bo pobral. Potem ti bo spet naročil, da je treba šparat, in te bo čakal za vogalom, da ti pobere denar, ki ga boš - mona neumna! - prišparal.

Ves čas le na to mislijo, kako te bodo prelisičili in pa kako fenomenalno neumen si, da padeš prav na vsako finto. In zato je vsa zakonodaja pri nas usmerjena v kaznovanje in ne v gospodarjenje. Vlade so roparske in brez vizije za prihodnost, razen če z vizijo ne mislimo na: No, pa zdaj ugani koliko prstov ti bom pokazal?!

Enega imajo ves čas v naši riti, pa še ta največkrat ni prst. Gnide komunajzarske.

Vse kar lahko z gotovostjo napovemo je, da je prihodnost tega naroda vezana na njegovo samomorilno mentaliteto, ki ima podobne znake kot recimo psihično bolna oseba, ki sama sebe poškoduje tako, da se poreže, prebada, pohabi. Zato so ti vladni pirercingi zdaj pri nas že stalnica, ljudje pa razmišljajo le o tem, katero slabše stanje je zanje boljše. Da se bodo lahko ustrezneje samokaznovali, se pohabili, prebodli, porezali in podobno, kajti potreba po samokaznovanju je globoko v njih in je vsaka njihova odločitev o mesarju, ki ga bodo izvolili da jim to počne, vezana na njihovo abnormalno potrebo po samouničenju. Njihov gnus do sebe jim priporoča bičanje in pa pohabljanje.

Uganjevanje o tem kaj da se bo zgodilo je v takšnem stanju absurdno. Zgodilo se bo natanko tisto, kar ljudje sami hočejo, da se zgodi. Pahorju gre vse na bolje, čim bliže so volitve, in ne glede na izhod, je to znak norosti tega naroda, ki ne le hitro pozablja, temveč oprošča mučiteljem in hoče še. Prvi piercing očitno ni bil dovolj globok, volilno telo bi še. Dajmo zdaj še eno rinko na kurca, tista v nosu je premalo. Sledi tatoo v nosu, z notranje strani, pa ustnice, na vekah je še nekaj prostora. Seveda boli, ampak življenje mora boleti, kajne. In če zmanjka ljudi in otrok, lahko nadaljujemo s fukanjem psov in drugih živali, vsaj teh je dovolj in preveč.

Genijalno, maestro Dob. Kot britev oster luciden oris mentalnega okvirja slovenskega kolektiviteta in garda povprečnega nam slehernika do fritzlovske postave, ki ta kolektivitet posiljuje in trpinči. Ker ga je v njegovem mazohizmu prečitala, hehe. Naši oblastni Fritzli kleti sploh ne rabijo zaklepati. Slovenski volivec se sam v klet zaklene. Čeprav se na vsake 4 leta vrata kleti sama avtomatično odklenejo, jih Slovenceljni pohitijo z notranje strani kleti sami hitro zakleniti.

Kakor si lucidno dijagnosticiral: Življenje Slovencu mora biti trpljenje, drugače sploh ne šteje, da živi. V svoji bližini imam, a prepričan sem da imamo vsi, par takšnih, ki si namenoma izberejo težjo pot pri vsakem delu, da ja trpijo in se potem lahko nad tegobami pritožujejo, ko jih pa okaraš čemu sploh idejo po težji poti, saj da si bodo zdravje uničili, ti z izrazom mučenika na obrazu, ki trpi za rešitev sveta, odvrnejo neki tacga - "Ehhhh, še bog, da člouk čimprej crkne", hehe.

Jap, prav imaš - suiciden folk, folk, ki se samopoškoduje, ker trpljenje potrebuje kot sol in vodo.

PS
Slovenski kolektivitet se topogledno res obnaša imbecilno, tak kot recimo oni dovtipski Suljo, ki si kupi pretesne čevlje, pa potem čez dan nenehno jamra in toži. Ko ga pa Mujo ziritiran od nenehnega jamranja vpraša, koji kurac si je sploh šel kupit pretesne čevlje, mu Suljo odvrne: "Eee, jarane moj, nemaš ti pojma kakav je to merak, kad se na kraju dana izuješ".

Kdaj se bomo Slovenci sezuli alpa še raje nehali vsake 4 leta kupovati pretesne škarpe, se pa tudi približno nea ve. Tak da meni ostaja misterij v čem je pa tu pri nas sploh đoj. Namerno nošenje pretesnih čevljev, ki jih nikoli ne sezuješ, da bi prišel do užitka, hehe, pa niti v vicu o bosanskemu imbecilu nea funkcionira.

Link

Ni komentarjev: