sreda, 16. november 2011

1442840 - bobu bob glede vzrokov težav pri zaposljivosti domače delovne sile

Zakaj je težko zaposliti domačo delovno silo?

1. Ker so v Sloveniji socialni transferji preveliki in razlike med delom in nedelom premajhne.

Not igzaktli. V Sloveniji je davčno-paradavčno-reketarska državnoprisilna uravnilovka prevelika. Podprta z antiprostotržno orgijo za t.i. "pogajalsko mizo socialnih partnerjev", beri - mizo socialne sramote in natega. V Slovenistanu je cilj per se doseči total uravnanost delovnega folka v enaki bedi, seveda ne nekje tam gori, pač pa tam doli v blatu enake bede na ravni blizki socialni pomoči. Tekovina™. Sveti đihadovski cilj komunistične uravnilovske intifade. Ki traja že od leta 1945.

2. Ker veliko brezposelnih dela na črno, hkrati pa so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje in imajo tudi dodatne ugodnosti.

Na zavodu prijavljeni imajo benefite zgolj omejen čas, maksimalno 25 mesecev v celotni delavčevi karieri. S tem se dolgoročno nihče ne more osrečiti, ker je to običajno zgolj pol leta do maks 9 mesecev. Ker požrešna država total-uravnilovke ropa in diskriminira tudi po tej poti. Tak da, to je zgolj urbana mitologija in mitomania Slovenistancef.

Delo na črno pa seveda obstaja, ma jaz tistih nesrečnikov ne bi ravno prikazoval kot ljudi, ki jim zavidam njih "udobni" položaj. Po mojem bi tudi oni raje delali v normalnem režimu.

3. Ker so poklici razvrednoteni; vse več je študentov, vse manj mladih se odloča za poklic (natakar, pek, mesar).

Ja, to pa drži. v tej deželi vsi starši hočejo svojim otrokom "prihraniti trpljenje" na takih delovnih mestih. Dr. vehiovar je davno ugotovil in Sloveniji postregel z rezultati neke raziskave, ki pove, da se ljudje vpisujejo na fakultete in je med vpisanimi 40% takih, ki preprosto nimajo kapacitete končati faks, polovica omenjenih celo nima niti osnovnih umskih prerekvizitov za to. Kar ni nobena sramota. Ljudje smo različni in meni, ki nisem Mr. Krpan ni treba riniti na tekmovanje v dvigovanju 200 kil težkih kamnov, pa da se tam razočaran spravljam v depro. Koji kurac!

"Poklici" oz. delo vobče je razvrednoteno zato, ker v tej deželi sistem zajeda one, ki prihodujejo iz dela s 60+% dajatvami, one "iznajdljive", ki živijo od tange-frange, pa z enomestnimi ciframi procentov davkov. Ali celo promili. Ali celo nič, Pucko-mu-materino ciprsko in nizozemzko.

Moralni gard te družbe je, "On se je znašel in posluje z državo", "on se je znašel in dela v javni upravi", "On se je znašel in so ga povabili na kosilo zemonskega kartela v zemono". Zato je delo in pošten bizines vobče razvrednoteno.

4. Ker je delovnopravna zakonodaja zelo toga in delodajalci slabih delavcev ne morejo odpustiti. Podjetja pri zaposlitvi tujcev tvegajo manj, saj te zaposlijo prek agencije in jih, če z njimi niso zadovoljna, lahko odpustijo.

Ne seri. Številni delodajalci, med njimi tudi prav najuglednejši z nagradami za najboljšega delodajalca so prisiljeni zaposlovati preko Adecca, ker se bojijo, ne le te talibanske zakonodaje, pač pa še bolj novih, bodočih eskapad rdečih talibanov Slovenistana in to ne le na področju delovne zakonodaje, pač pa tudi vseh drugih okoliščin, ki učinkujejo na poslovanje. Na primer prisilnega odvzema dobičkov preko obvezne delitve dobička, ki bi investitirja spravili v položaj, ko mora skrčiti operacijo v SLO. Tako jim je bolj elegantno. Ni pa zelo elegantno agencijam, hehe.

Tako odgovarja Izidor Krivec (desno), direktor Celjskih mesnin.

Tako je govoril Zaradtrušča. Mesar ni niti povsem napačno govoril, čeprav, kot vidimo je malo miksal, ker ali noče ali ne zna biti do konca konsistentno precizen glede proti-delu naravnanih politik in regulative naše jebebe KĐS™ oz. rdečih talibanov.

Link

Ni komentarjev: