sreda, 9. november 2011

1433167 - Miran77 o tem, kje bi morali najprej preseči ideološke delitve in dogajanja med 2. sv. vojno

Virant: "Naša priložnost je predvsem v osrednji Sloveniji, kjer so volivci naveličani ideoloških delitev in delitev na podlagi dogajanj v drugi svetovni vojni."

Frdamani žgoljo. Ravno osrednja Slovenija (beri: Kranjska) je že 65 let najbolj nezdravo gojišče najbolj trdovratnih medvojnih zamer in ideoloških delitev. Vse, kar se je bratomornega odvijalo med leti 1941-1945 na ozemlju Slovenije, se je odvijalo na Dolenjskem, Notranjskem in Gorenjskem. In ravno v osrednji Sloveniji, od Dražgoš do Turjaka, se cela ta nesrečna zgodba vsako leto znova centrifugira v vedno bolj abotnih inačicah.

Periferija (torej Koroška, Štajerska, Primorska in Prekmurje), si z bratomorno vojno ni nikoli mazala rok in je do partizansko/domobranskih pizdarij upravičeno indiferentna. In ravno "periferci", ki so imeli pri vsej zadevi še najmanj zraven, se zdaj obtožujejo, da kao edini še vedno vztrajajo pri ideoloških delitvah ?

Jebeš to. Pometite najprej pred svojim pragom, OsrednjeSlovenci, z Virantom na čelu. Periferija ima zadeve v glavi pošlihtane mnogo bolj, kot si mislite.

Link

Ni komentarjev: