petek, 11. november 2011

1435578 - kako so kandidati na prvem soočenju popolnoma odpovedali na najpomembnejšem področju - davkih

Zanimivo je kako se tisti, ki jim je v naši đamahiriji dano imeti dostop do kazanja frisa in dajanju umnih izjav v medijih, kot deževniki na vrelem julijskem asfaltu zvijajo in pačijo, a jim nikakor ne gre od rok izreči resnico, ki je normalnim vidna z Lune in to s prostimi okami.

Kot okrog vrele kaše serejo o vseh obrobnih, pozornost preusmerjajočih pizdarijah, a o žalostni resnici slovenske rentarsko-reketarske sprijenosti pa nihče niti ne muksne.

Ne vem kaj je za to nacijo huje, da tega sploh niso sposobni zaznati in videti, ali da vidijo in vedo, a se jim zdi ta sprijeni davčni aparthaid in diskriminacija ter grobo reketiranje ustvarjalcev s pomočjo državne represije normalno in sprejemljivo oz. stanje kakršno je edino možno. V ume očitno imajo že vsi vraščen kumunajzerizem in boljševiško uravnilovko v vsemu in povsod.

Včeraj sem malo pogledal soočenje kandidatov in ugotovil, da niti eden izmed teh pizdekov, med debato o davkih ni znal nasanjati glavnega, to je, da je treba predvsem in na prvem mestu znižati davke na prihodke iz dela in da je treba v okvirju tega dvigniti vse prage od vstopnega do ostalih, ali pa še bolje dvigniti vstopnega in uvesti flat tax rate za prihodke iz dela. Smiselno bi bilo prihodke iz dela izločiti v čisto svoj poseben davek, ki ni del dohodnine in ki se ga potem v dohodninsko osnovo ne všteva. Jaz recimo bi cedularno in flat obdavčil vsak prihodek iz dela, prag bi pa postavil na 18 tisoč letnih prihodkov, brez kakršnihkoli olajšav.

Da niti ne govorim, da nihče ni niti muksnil o tem, da je treba okapičiti prisilne prispevke in jih s tem iz reketa spremeniti v zares prispevke. Zlasti pokojninske.

To je zelo indikativno in zastrašujoče, ker kaže na neobčutljivost enih kandidatov za oblastno pozicijo in na sprijenost večine teh pizdunov.
Pa poglejmo, čisto za zapisnik:

1. Virant - Nič o nižanju davka na delo! Nič o okapičenju prispevkov.

2. Janša - Fakin nič, predlaga pa on dvig davka na kapital, pri čemer razloži, da tudi na kapital - prihranke naložene v bankah, češ da naložba v obliki bančnih depozitov njega ne usreči, on bi penaliziral ta svobodni izbor investitorja in izsilil, da lastnik takega kapitala investira v gospodarstvo, seveda po njegovem v SLO podjetja (Wot a đouk!), predpostavljam, da tudi na tak način da ustanovi podjetje v SLO! V času ko investitorji podjetja zapirajo po rednem likvidacijskem postopku, ker jim je poln kurac đamahirijskega sprenevedanja in nategunjenja in talibanskih antipodjetniških zakonov, ki so ravnokar bili sprejeti.

Jaz mu bom glede na to talibansko grožnjo naredil uslugo in še pred volitvami kapital iz slovenskih bank, sicer s tujim lastnikom, hehe, premaknil v banke v tujini, oz. če to ne bo po zakonu štelo kot izvzetje iz tega talibanskega davka, bom kupil delnice, obveznice in zlato. V tujini seveda. Ker doma ne bi kupil niti delnice Krke, kaj šele drugih. Jasno?! Vem da je Krka total netransparenta delnica, torej zakaj se bi mučil z drugimi v Nategunistanu tisočerih sfejkanih knjigovodstev, tristo rdečih! Sam Janša zelo lepo poudari, da v tej državi ni pravne varnosti, bi pa nas silil, da svoj kapital zaupamo tem domaćim nategunom, torej o čem mi tu govorimo?! Mi, ki svoja podjetja selimo in ali zapiramo!?

In se, skupaj z ostalimi v studiu, jezi na banke, ki ne dajo kreditov za sumljive projekte s sumljivimi biznis kejzi (Končno, jebote!). Pozablja, da je normalna shema v tako sjebanih gospodarskih okoljih, da investitir spizdi v konzervativizem, in bankam prepusti oceno v katere dele gospodarstva je varno investirati. Janša bi amaterje silil, da to počno sami. Prisilno!? Koji kurac?!

3. Don BlentoZeloPreprosto™ bi nižal davke svojima sinovoma in sebi in nomenklaturnim rdečetalibanskim tajkunom, kar pomeni, da eto sledom tega slučaja bodo pač znižani davki iz vseh prihodkov. Razen iz dela!

Kontinuiteta fašistične davčne diskriminacije 99% Slovencev, ki živijo od dela in kontinuiteta maziljenja kapitala, med katerim je celotna nomenklatura kompartije™. Fakin deja vu!

4. Pahor? Irelevantno! In kontinuiteta! On bi le še malo poglobil bolečino diskriminiranih. Z uveljavitvijo poglobitve ropanja preko pokojninske sheme in s še ziljon talibanskimi zakoni, ki so bili naperjeni v smer poglobitve nasilne uravnilovke plebsa v enaki bedi. Recimo v teh dneh mi je računovodkinja razložila par grozljivih detajlov o tretmaju entreprenerja, ki je zaposlen v lastnem podjetju. Komunistična kamarilja si je zamislila, da prispevke mora tak človek obvezno plačati tudi če ni zaposlen, vred z onim za zavarovanje od nezaposlenosti, benefitov iz tega naslova pa ne more uveljavljati če ga ta hostilni in toksično-agresivni trg sjeba. Grejt sakses! Čisti reket!

5. Radovan Vazalkovič? Fakin disgrejs to d nejčer! Ni vredno komentarja. In seveda niti na misel mu ne pride nižanje davka diskriminiranim.

6. Vittorio Assasini Plesnivi. Četudi bi mu dali 700 let ne bi nasanjal znižanja davka zaposlenim. Poleg tega, hvala bogu, nas njegovo mnenje sploh več ne potrebuje zanimati. Ker mu bomo za večno pomahali v slovo. Pa-paaaa nategunček. Sikter na smetišče zgodovine.

7. Tovarišica Konkubinskaja™? Nada! Ona bi rezerve Narodne banke potrošila. Če bi Bruselj dovolil, seveda. Pa še davke je pomešala, corporate tax in tax on capital gains. Pravnica? Fakin pathetic!

8. Tovariš Visarjonovič? Ničevo o nižanju davka diskriminirnim. Ima pa on program, ki bi jih višal.

9. Kahel? Pozabimo!

In tak se ta kamarilja, kot že konstatirano, zvija kot deževniki na vročem asfaltu in ne zmore izreči bistva. In bistvo je - nehati se mora rentarstvo, zajedanje, kartelno orgijanje na obalah državne Supnosklede™, podmizno mutivodenje, kraja iz državne blagajne in nasilna uravnulovka vsiljena izključno in samo plebsu katerega edini vir prihodka je delo in ki ustvarja vse kar imamo. Uravnilovka, ki vse to orgijanje rentarskih parazitov in lopovov napaja.

Kako naj kdorkoli od teh sirot nasanja pravo rešitev, če pa ne vidijo niti tako eklatantno očitnega kandidata za prvi korak v nizu sprememb? Vprašanje je seveda zgolj retorično.

Link

Ni komentarjev: