torek, 22. november 2011

1450897 - ovržen mit o Poharjevih retoričnih spososobnostih

[BojanRi]
Če kaj, potem govoriti zna. Samo od besed k dejanjem je pa dolga pot, ne glede na to kako zaupa svojim "poštenim" sodelavcem.

Says who? Si ti mogoče kakšen ekspert za ocenjevanje javnega nastopanja? Si mogoče psiholog? Si psihijater?

Pjervoje: Strokovnjaki so ga, skupaj s par ducatov preostale kamarilje gori pri vrhu politične vrhuške Slovenistana ocenili za "narcisoidnega sociopata oz. psihopata". Kar so razbrali iz govorice telesa in retorike.

Ftaroje: Enmau sem se šolal na področju nastopanja v javnosti in ti lahko rečem, da je njegov nastop eden bolj bednih in odbijajočih, ter nezaupanje vzbujajočih. Model se nenehno neki pači, na oder prihaja in odhaja s kolom friti kot kakšna sramežljiva kmečka nevesta pod hudo tremo, ki ji v njenih roftah navihani občani govorijo da je lepa. Slabo igra, igra pa čisto vse, ker nikoli ni natural, vokabular mu je plitev in plehek, vse v njegovem nastopu je vidno fejk, telesna govorica pa izdaja nesamozavestno nesproščeno mono, ki snovi o kateri govori ne pozna in ne šteka globlje od kožne povrhnjice ter celo misli, da ji niti ni treba. Še nabrane kilometrine med dolgoletnim svaljkanjem med nomenklaturo ne zmore kapitalizirati. Ker nespretno in neiskreno oz. sfejkano teatralizira in ker gard političnega rutinerja zatre in zapravi za nespretno utemeljevanje neutemeljivega.

Sicer pa ga enmau tudi razumem. Kar sloni na lažeh, nategunstvu, prevarah in zločinski kompartijski doktrini, bi v javnosti težko afirmativno skomuniciral še veliki Steve Jobs. Celo kak supernategunski slovenski prodajalec nepremičnin oz. kak znan štajerski guru -poučevalec prodajnih tehnik prodaje knjig na terenu, bi to težko izvedel, hehe. Tudi Jobsova karizma in prepričjivost tam na odru je vedno slonela na spektakularnih izdelkih. Manj spektakularne izdelke, ki so se izkazali za flop, pa tudi Steve ni mogel "prodati" publiki, pa če je taužentkrat izrekel tisti svoj do perfekcije nadrkani "Isn't that grate?".

Pahor je v seštevku zgolj slab ekvivalent nesamozavestne blondaste avše na tekmovanju za Miss cvička, ki še ni delala kot natakarica v vaškem bufeti. Get over it, dude. Odpovej se slovenski mitomaniji, ki podobno srbski, ki hrepeni po močnem pravičnem voždu, ki bo uvedel red in pravičnost med Srbe, hrepeni po poštenem in sposobnem politiku med kompartijsko nomenklaturo, ki bi ga spričo velikega wishfulthinkinga hotela kabalistično pričarati iz političnega blata našega patetičnega blatnega dola kumunajzer sistema negativne selekcije kadrov. Tak med nomenklaturno kamariljo ne obstaja. To je oksimoron stari, jebiga. Bo treba drugam po to, kar ti iščeš.

Link

Ni komentarjev: