sobota, 19. november 2011

1446769 - kaj lahko zamerimo programu Virantovega listja

[tstih]
Javno zagovarjamo stvari, ki nikomur drugemu še na pamet ne padejo. Konkurenco ZZZS, omejeno davčno konkurenco občin, avtomatično priznavanje diplom iz EU, umik politike iz NLB, konec prisilnih članstev v vseh zbornicah, 12.500 delovnih mest manj v javnem sektorju v 4 letih (2% na leto), nižje davke za srednji sloj in podjetja, pravico upokojencev do reaktivacije brez da izgubijo pokojnine, nižanje javne porabe z inteligentnim varčevanjem.

Vzemi ven par retoričnih varovalk in imaš program, ki sicer vsebuje veliko kompromisov, ampak v osnovi je pač to politika možnega. Če "naši" ne bi videli tega in bi padli na propagando o nujnosti uvrščanja med, kot bi rekel Črt, pikčaste in progaste - potem ne bo priložnosti nikogar razočarati. :)

Ne zagovarjate jasno, da je nujno odvisno zaposlenim, oz. vsem onim ki prihodujejo iz dela znižati davke pod raven davka na prihodke podjetij. Zakaj to ne storite? A vas ni sram? Kaj ste tudi vi že začeli razmišljati kot klasična fašistoizirana klika nasilnouravnilovskih falang rdečih talibanov? Ste že zavohali vonj krvi pa vam hrbtenice že avtomatično uhajajo v gard vladarjev? Meni je to fritzlovstvo do lastnih državljanov, to naj gre v zapisnik. Govoriti o nujnosti nižanja davkov podjetjem ali komurkoli v tej državi, hkrati pa ne zahtevati enak davčni režim ali celo za mišji kurac boljši za rajo, ki prihoduje iz dela je meni čisto fritzlovstvo. Ales klar? Nisem še slišal Viranta reči eno samo besedo na to temo.

Uporabil si izraz "srednji razred". Oni dan je v Delu govoril bivši direktor Renault/Revoz Slovenija. In rekel, da smo država, ki je dražja od Francije v vsemu razn pri gorivu. Kdo je tebi srednji razred? ker srednji razred v SLO po moji evidenci je 5% ljudi. Povečini to niso oni ki jim je edini prihodek delo? Tudi njim je iz dela treba znižat davke, ma povej mi kdo je tebi "srednji"? Upam da ne tak kot rdečim talibanom, pač oni, ki zasluži matematično srednje, med klošarjem in 18 tisoč, kjer kot veš imamo davčno-reketarski primež 60+%.

Link

Ni komentarjev: