sreda, 16. november 2011

1442718 - basen o ciganu, ki se je učil od naših naciinteresnih "meneđerjev"

Ko je Janko Hodorovac iz modernistično-nonšalantno stilno urejenega naselja zasebnih bio vil oz haciend v idilični mikrovasici na obrobju gozda streljaj od Novega mesta v smeri proti Trebnjem preko Mirne Peči in Ponikev, po nasvetu svojega soseda Janeza Brajdiča, bil pričel učiti svojo kobilo s fantazijskim imenom "Raga", da nea bi vobče nič jedla sploh, delala bi pa dva namesto enega šihta, se mu je dozdevalo, da je končno tudi on trefil zlato jamo in da ga bodo iz slovenskega poslovnega dnevnika Finance kmalu poklicali, da jim v rubriki "Posel mojega življenja" razodene skrivnost svojega uspeha.

Zazrt v modrino neba nad idiličnim naseljem, je sanjaril, da bo njegova fotka, ki jo je že davno posnel iz sez AjFonom ForGeEs dal sprintati in imel ready v denarnici, tistega dne velike glorije, v svoji polni bleščavosti zasijala v galeriji na spletnih Financah tam med ono od Damiana Murka in Vesne Godine. "Gospod Hodorovac, povejte za bralce Financ, kaj je posel vašega življenja...", je Hodorovac pri odprtih okah sanjaril.

Po približno nekaj več kot dobrem poldrugem tednu je njegova Raga že kazala znake, da je učni proces uspel. Ležala je namreč na tleh, povsem nezainteresirana za hrano s katero je Hodorovac vsak dan testiral napredek v učnem procesu. Hodorovac je zmagoslavno sklenil, da je Ragine odvisnosti od hrane konec.

Ponosni entreprener, gospod Hodorovac Von naselje Idilica Herbarium Silva Magna zum Mirna Pech je ponosno sklenil: Raga je naučena delati, a nič jesti. Zero ekspenses, maksimum benefitz oz, maksimajzd work autput kombajnd viz zero ekspenses. Ko to prezentiram modrecem za mizo socialne sramote, bom lahko požel velike peneze za ta svoj izum.

Tisto noč pred velikim intervjujem za Finance je, spričo velikega pričakovanja, gospod Hodorovac zelo nemirno spal. V glavi je vrtel svoj veliki jutrišnji govor in vse možne variante izjave, ki jo je pripravljal za žurnalista Financ. V glavi so mu zvenele modre besede drugih velikih in umnih tovarišev, zlasti všečna mu je bila sintagma o bogatih prešičih med ragam in ona "da naj breme bolj prevzamejo bogati prešiči med ragam". Eden je rekel : "Bogate rage, ki zelo veliko delajo oz. večino hrane zaslužijo z delom so socialno povsem neobčutljive, zato je njim dopustno in bogamy tudi modro odtegniti tudi po 70 in celo 80% hrane". Hodorovac se je v svoj brk privoščljivo hihital, češ, ej pedri nimate pojma, lahko tudi 100%, če premoreš veliki um Hodorovca.

Zaspal je šele ob svitu, ko je idilična vas zasebnih haciend ob gozdu zaplavala v skoraj nestvarno poltemo zgodnjega jutra.

Ko je Hodorovac vstal, se poraziral, gor naflokal deci afteršejva Pino silvestre in oblekel svoj najboljši gvant Armani, ki ga je od šanerja kupil za 20 ojrof, je v hišo pridrvela njegova peta žena Milanija Hodorovac umetniško ime Baba Vanga, entreprenerka - lokalna šlogarca, ki se je ravnokar vračala iz sadovnjaka, kamor je vsako jutro hodila lulat v stoje. Videla je da se je Raga ponoči stegnila in odšla v večna lovišča se pasti na širnih savanah Velikega Manituja.

Vedela je, da Jankotu ne sme povedati celo resnico, ker bo zelo težko prenesel spoznanje, da njegove "zgodbe o uspehu" ni in jo nikoli ni niti bilo, da je pač vse zgolj fatamorgana oz. po domaće fumis vaginalis ordinarius. Vedela je, da bo težko prenesel resnico, da vsak konj mora jesti, da bi živel, pa če dela alpa ne, pa tak tudi njuna kobila Raga.

Hitro si je izmislila laž, češ, da je ravnokar zaradi morastih sanj naglo vstala, ker se ji je v njenih šlogarskih sanjah prikazalo, da se njihova kobila Raga pase v večnih loviščih pri Vsevišnjem, z grička nad zeleno dolino jo pa opazuje nihče drug kot tovariš Josip Broz Tito v družbi z Adolfom Hitlerjem, ter da sta oba kadila, ne cigare Cohiba in Monte Cristo, ki so bile Brozekove najljubše, pač pa cigarete filter 57, s katerih sta odstranila filter.

Gospod Janko Hodorovac je okamenel, stegnil roko v prvi predal kredence, vun potegnil partijsko knjižico, ki je nosila datum iz leta 1973, zavihal rokav, da se je na podlakti razkril tatoo v formi srca prebodenega z dvema nožema in napisom "J.N.A.", ter zarjovel: " Kuš babura romale čavale, veštica ogabna, a ti boš v moje metode in "zgodbo o uspehu" dvomila. Vidiš to?! (op. prev. partijsko knjižico!)! To ti pomeni, da sem stari prvoborec, majketigaspalim veštičju. Moja raga Raga ni crknila, jel' to jasno? Pička ti materina revizionistična, što oćeš, da gi menjaš moju istoriju, prekleto domobranko dolenjsko! Sikter mi bre upičkumaterinu cigansku belogardističnu!"

Odrinil je Vango in zdrvel mimo nje se sam prepričati kako je z njegovo rago Rago.

Tistega dne pozno proti večeru, ko se je do roba nalit vrnil iz mesta z bageristom Francom, po domaće Koščakovim Čukom, je Janko Hodorovac nad jamo, v katero so položili truplo njegove Rage, sovaščanom navdihnjeno govoril o učnem uspehu svoje plemenite kobile rekoč, med drugim: " Rago moja, u usta te jebem što si umreo, kljuse nesramno, a baš si kod mene bilo napravelo diplomu. Šteta što nisi preživelo, da vidiš kakva "zgodba o uspehu" sam ustvareo, zafaljujoč Partiji i mojoj pameti. Znam te Rago bre, ti si bio najbolji kobila, koji si bio socialno skroz fpičkupaterinu neobčutljivo, da sam ti trinaes dane dao ništa hranu dibiduz, a ti se nisi ništa bunelo...itd...itd...

Pouk te zgodbe: Bogati prešiči med ragam, so socialno povsem neobčutljivi. Zato je treba poslušat umne tovariše in uvesti še dvajset trideset davčnih razredov za tabogate prešiče med ragam. Istočasno je treba kočijažem davke znižati, ker njim ni lahko v svetu, v katerem te povampirjene neoliberalne rage, med vleko voza prdijo dritto v nos furmanom. Prdenje neoliberalnih rag pa prav tako negativno vpliva na toti ozonski plašč, zaradi česar nam grozi, da se nam Slovenija, spričo totega jebenega algorastega global worminga, spremeni v Ufiladelfijo. Slednje bi seveda bilo nevidena katastrofa, saj bi številni, ki ne zaupajo v našo "zgodbo o uspehu" in jih danes udobno in brez tveganja pošiljamo fpičkomaterino, pardon f toto Ufiladelfijo, potem kar tu ostali. In kaj naj MI in organi države nam naše počnemo z vsemi temi petokolonaškimi elementi, mater jim elementsko?!

Na primeru dela in lika tovariša gopoda Janka Hodorovca, prvoborca iz hoste nad Novim mestom, je treba vzgajati nove mlade rodove Slovencef. Vse se da, če se hoče, kanede. Za Tita in Partijo, naaaaaaprej! Živala OF! Živela Partija! In to pa to.

Link

Ni komentarjev: