četrtek, 8. september 2011

1349514 - razkritja Wikileaksa o ameriškem posredovanju v slovensko - hrvaškem mejnem sporu

www.jutarnji.hr/wiki...ona/971940

Ma, sem vedel, mona!

PS
Zdaj pa lepo nazaj pobrskat kaj sem shaman povedal takrat. Za tiste, ki se vam ne da, esenca je bila naslednja: 

Pjervoje: Wahington je Boratu sporočil - Ne seri balkanski roftar, ker te bomo s tvojimi iracionalnim pizdarijami sterali fpizdo. Hrvatom, pa tak. Slovencem smo sporočili, da ne serejo in ne povezujejo vašega vstopa v EU iz sez reševanjem mejnega spora, za vas velja enako, jebite se vi s svojo idiotsko "ne damo ni kapi našeg mora", v pogojih ko se ne ve kje meja sploh je. Oboji mi mate da prepustite zadevo v reševanje arbitru iz sez hladno glavo, ker vi tega sami nea boste rešili 100 meljonof let takšni kakršni ste blentavi, pizdeki balkanski zagovedani roftarski.

Ftaroje: Ni važno kdo bi takrat bil na Boratovem mestu, dobil bi ista sporočila in moral ravnati enako. Enako v smislu sprostitve hrvaškega vstopa v EU, pa četudi arbitraže še ne bi sprejel. Zato je Janševo in Jelinčičevo hudokurčenje oz. petelinjenje na svojem dvorišču popolnoma iracionalno, fprazno, ter zgolj za kurjenje domačih naifcef komaj da dovolj dobro.

P: Moja poanta je, da se s tem, čeprav kobajagi diši po odpovedi suverenosti, ni zgodilo nič napačnega, da je Borat topogledno ipak pod pritiskom in tesnim usmerjanjem svetovnih sil, ravnal odgovorno do nacije. Seveda da je imel vso suverenost reči ne, sam polej bi pa marsikaj bilo drugače. Bilo bi treba potem počasi izstopiti iz NATO, iz EU itd. Na svoji parceli lahko počneš kar hočeš, ne moreš pa v potoček, ki teče po tvojem scat, če pa narodi sveta malo naprej od tam črpajo pitno vodo. Saj vemo vsi - suverenost in svoboda ne moreta biti v škodo drugih narodov oz. ljudi. oz., ne moreš s včlaniti v klub, zakterega klubske prostore velja zapoved prepovedi kreganja, potem se pa tam kar naprej s kom kregat. Vunbacitelj pride in najprej reče" Gospod, prosim zapustite prostore, danes ste videti nekam slabe volje"....na koncu pa pride tudi nasilna odstranitev.

P2: Slovenija in Hrvaška sta z arbitražo obe pridobili in nobena ni nič izgubila. Evropa in svet pa tudi, saj se odpravi nevralgična točka, ki je nenehno žarišče potencialnih sporov. Določitev te meje bi bila težka celo med dvema bratoma, kaj šele med državam. Neodvisen arbiter je najboljša pot, pa da ga jebaš. Idiot je, kdor si domišlja, da bo neodvisen arbiter kateri od strani škodoval.

Link

Ni komentarjev: