četrtek, 22. september 2011

1365620 - zakaj umetno napumpan nepremičninski balon še kar in kar noče počiti

Če iz naših žepov ne ukradejo oz. prisilno odvzamejo pol milijarde EUR za še en bailout oz kobajagi dopustno in modro "sanacijo" Enelbe kolhoza, ki nerezonsko sedi na neprodanih stanovanjih, namesto, da jih z diskonstom 40% odproda, tak kakor vsi mi drugi na prostem trgu tekmujoči na neki točki odprodamo nasedle nam zaloge, ki so posledica naših lastnih slabih odločitev, bo Enelbe hitro motivirana znižati cene. Če to akcijo ne sproži predsednik uprave, bo pa stečajni upravitelj.

In ko kolhoz Enelbe trg preplavi s 40% cenejšimi stanovanji, tudi drugi ne bodo mogli dolgo sedeti na umetno napihnjenih cenah bivakov, ki jim vsi po vrsti, kot kakšni Sraumanovi kloniranci iz pekla, rečejo "nadstandardna" in to tudi za nepremičnine prodajanje v fazi gradbene dokončanosti, v kateri mimo lokacije, betona in ceglov ni ničesar drugega med fičerji oz. strukturo teh nepremičnin. Kako lahko taki nepremičnini sploh obesiš pridevnik nadstandardno in hkrati obdržiš status mentalno nemotene osebe? Kaj je nadstandardno, jebovasotacypraotac? Zgolj cena? Kera sprijena in spačena pamet, jebenti!

Kadarkoli sem šel na ogled takšne nepremičnine sem lahko občudoval bizarnost umov slovenske nepremičninarske sodrge od zidarske pameti gradbenikov, preko požrešnih umov investitorjev do nategunskih in primitivnih umov nepremičninarskih agentov. Njavečji užitek je, ko je vse to ena sama oseba. Wanabe gradbeni mogul, ki sanja svoje mokre sluzaste sanje o hitrem bogatenju.

Objekt na obrobju mesta, na, po mojem, očitno in povsem neizraziti lokaciji, da ne rečem neatraktivni, dokončan do faze beton in zidovi iz cegla ter vgrajena okna in vrata, razpored in sestava tlorisov do amena zblojena in neuporabna, pizdek nepremičninsko-agentski sluzasti mi pa ne zna drugega povedat, kot pa, da je "nadstandardno" in da se iz objekta na severni strani (čeprav mi kaže enoto na južni"), vidijo Alpe. Auuuuu! Ma, daj dva komada takoj brez gledanja, jarane! hehe.

No in takšna pamet, takšna kombinacija umov nam determinira cene nepremičnin v tej naši obskurni antiprostotržno delujoči Absurdistaniji.

Pustiti mrgolazen požrešno-primitivno, da se sreča s sladkostim insolvence in bankrota, pa da jih vidim kako in koliko časa bodo nerezonsko držali nerealno visoke cene bivakov, ki jih tržijo.

Naj gre v zapisnik še to: (Do)Sedanje razmere na trgu nepremičnin, niso nič drugega kot pa poskus da se obide in ali suspendira zakone prostega trga. Interventno! Finančno podprto s prisilnimi sanacijami državnih bančnih kolhozov, ki v recentnih 20 let znašajo že koliko? Preko 5 milijard? Preko 5 milijard brezskrupuloznega ropa davkozavezancev-konzumerjev, ki so med to orgijo oropani trikrat.

Prvič, ko na zmanipuliranem in zmaličenem oz. distortiranem finančnem trgu vzamejo kredit po previsokih obrestih, drugič ko preplačajo umetno vzdrževano visoko ceno nepremičnin in tretjič, ko jim država zaseže drakonske in na svetu najvišje davke ter rekete ine iz prihodkov iz dela, pa s tem potem sanira raznorazne enelbe kolhoze, ki to orgijo vzdržujejo oz. napajajo s finančnim gorivom naropanim od taistih zlorabljanih potrošnikov. Vse se torej financira iz žepov multiplikativno ropanega in grobo zlorabljanega plebsa, ki je žalibog povečini odvisno zaposlen. Perverzno! Fritzlovsko!

PS

Sikter golazen nepremičninarsko-državnokolhozniškobančniška- kumunajzerplolitićarska!

Link

Ni komentarjev: