sobota, 24. september 2011

1368817 - Miran77 ima odličen predlog za taktiko predvolilne kampanije

Oh, kako ljubko :) Prestrašena piščeta so se v hudi uri skrila pod varni partizanski prapor, kjer sta jih ljubeče pričakala modri boter Miki in brkati striček Janko. 

Sicer pa lepo, kako si naša levica brez najmanjšega sramu privatizira praznik priključitve Primorske, ki naj bi bil vsenacionalni praznik, in ga brez kančka slabe vesti zlorablja za začetek predvolilne kampanje. 

Saj, tole je edino, kar jim je še ostalo... NOB in Patrija. Ničesar drugega nimajo za pokazati, in to dobro vedo. Zato lahko v kampanji pričakujete obilo ideoloških provokacij z leve strani. Ideološke teme bodo poskušali vsiljevati na vsakem koraku, to je edina strategija, ki jo imajo.

Desnica pa naj enkrat za spremembo uporabi pamet in naj na te neumnosti sploh ne odgovarja. Prvič v 20 letih samostojnosti je namreč čas zrel za resno kampanjo, ker je folk do grla sit ideologij. Folk hoče konkretne odgovore, folk pričakuje konkretno in argumentirano debato na temo oživitve gospodarstva, zmanjšanja brezposelnosti, redukcije javnega dolga...

Desnica ima torej zgodovinsko priložnost, da v letošnjo kampanjo odločilno vpelje teme, na katerih bo levico dobesedno deklasirala. Striktno se izogibati ideološkim temam in kulturnemu boju, brezkompromisno poudarjati gospodarske teme, nova delovna mesta, nižje davke... Na teh področjih so levaki goli in bosi, na teh področjih jih lahko desnica letos dobesedno seseklja na prafaktorje.

Let's face it: v bistvu bo letošnja kampanja potekala med dvema sortama ljudi - med iPad generacijo, ki živi z obema nogama v 21. stoletju, in generacijo, ki se hvali s tem, da še danes ne zna uporabljati računalnika. Desnica ima letos zgodovinsko priložnost, ne le za zanesljivo zmago, ampak tudi zato, da enkrat za vselej preoblikuje način poteka predvolilne kampanje na Slovenskem. Njihova očitna premoč je v gospodarskih in fiskalnih temah - naj se torej ne zapletajo v ideologijo in pustijo levici, da tokrat kar sama s sabo do onemoglosti balina s partizani in domobranci. This time, it's gonna blow up right in their face.

Link

Ni komentarjev: