petek, 16. september 2011

1358869 - za usegliharske pizdeke, ki ne štekajo temeljnih postulatov pravne države

[AquaD]
Da ni to še en korak k veliki koaliciji Ivan
Janez Pahor. Kaj pa TEŠ6, NLB, Adria ???
To pa je mutenje, da ne bo tako kot s Patrio.
Najprej kljub vsemu 3 leta govori da ni dokazov
in da jre za zaroto finskih, avstrijskih, US, CIA komunistov
potem pa zahteva izločitev finskih in avstrujskih dokazov.
Tavariši ex kumunisti idite vsi skupaj u 3 PM.

S tvojim usegliharjenjem se tudi ne bomo baš osrečili.

Btw, človek se sramoti in si zbija kredibiliteto, ko komentira o zadevah, ki se jih ni niti potrudil razumeti.
V mislih imam odvetniško rutino med sodnimi postopki. Ta ni da se bi v njo spuščali laiki in amaterji ali pa bognedaj čustveno naspidani navadni pepeti, ki se do teh zadev postavljajo čustveno in si privoščijo ziljon nedopustnih asumpcij, presumpcij in celo reakcij na povsem predsodkovni ravni, ki nimajo zveze z realnostjo.

Hint: Ko je z nekim dokazom na sodišču kaj tako silno narobe, da njega izločitev lahko zahteva, dober dovetnik to možnost nemudoma pograbi. Normalno! To ni nikakršna posebna zloba, pač pa čisti racio in eden od temeljev prava in človekovih pravic. NEzakoniti, neverodostojni, nerelevantni in kako drugače neustrezni "dokazi" so nevarni iz povsem drugih razlogov, kot so to recimo bremenilni a zakoniti dokazi. Lahko vodijo v kršenje pravic in napačne nepravične sodbe. Dokazi morajo biti najprej zakoniti da smejo biti v sodnem spisu in potem še verodostojni, da bi jim sodišče hotelo, moralo, smelo slediti. A si videl koliko kufrov vlečejo odvetniki s seboj na sodišče? No, če odvetniku uspe kufer olajšati za nekaj kg, bo to vsak odvetnik naredil.

Veliko laikov reagira na to na način, kot bi Janšo tja povabili na lepotno tekmovanje oz. bi tam na sodišču šlo za tekmovanje v poštenju in visoki morali ter moralni vertikalnosti. Češ - "Če je pošten zakaj ga motijo [neustrezni, neprimerni, nezakoniti, neverodostojni, itd...] finski dokazi?" Yeahh, right!

Ne, ljudje božji, ne, ne in ne, to ne funkcionira tako, kot si mali Janezek pravni laiček zamišlja v svojih amaterskih blodnjah. Tisti hepening tam na sodišču ni moralno lepotno tekmovanje. Tam je Janša, ki ga nekdo (državno tožilstvo!) napada in on se brani. In tak je od pamtiveka, odkar človeštvo ima sodišča. Razen na hitrih gozdnih komunističnih sodiščih leta 1945, ko je v postopku bil sodeloval samo komunistični asasin s pištolo v rokah, ki je bil tožilec, sodnik in rabelj-eksekutor v enem. Na drugi strani pa imobilizirano zatilje žrtve.

Tožilec je dolžan paziti, da ne pade ne le pri vsebini pač pa tudi pri proceduri in dokazih. Če so dokazi sicer relevantni in bi lahko bili uporabljeni, pa so jih državno-tožilski idioti iz nemara sjebali pa jih sodišče poslej izloči, kličimo na odgovornost njih, ker so nam davkozavezancem trošili peneze, potem pa po amatersko zajebali. V resnih državah naredijo včasih v takih primerih, ko recimo mafiozo odide iz sodne dvorane, ker sodišče po izločitvi dokazov "ne vidi več osnove za nadaljevanje", preiskavo proti tožilstvu, če to ni bilo namerno. Tako zelo jebeno resno je to.

In ja, vsi ste pograbili input, da dokazi so kul, le Janša je pička, ker jih hoče izločiti. Tega še nihče ne ve, a ste pozabili. Sodišče bo ta preizkus izvedlo in kmalu odločilo, ali dokazi ostanejo, ali se jih izloči. Vi ste pa ulica, ki bi linčala in sodila namesto sodišča. Kako moralno je to, bog vas nima rad?!

In tudi tega ne vemo, ali te dokazi, ki jih bo recimo sodišče obdržalo v spisu, sploh kako bremenijo Janšo. Lahko tam ostanejo in Janše ne bremenijo, ali pa jim sodišče ne sledi, čeprav so tam v spisu. Zloben linčarski amater je vsak, ki za druge ljudi, ko so na sodišču, ker so jih nečesa obtožili, takoj pripravljeni "določiti" da so krivi. Ne pozabimo onega strica z Dolenjske, ki so mu ukradli cel življenje, potem pa ugotovili, da je morilec en drug. Pol njegove vasi in najbrž pol Slovenije je pa reagiralo tak kot ti. Češ, če je pošten se "dokazov" nima kaj bat. Well, on se je še kako imel. Kajti obsodili so ga na temelju jebeno nepravih "dokazov". Če bi ga takrat branil Matoz, bi skoraj zagotovo zahteval izločitev teh kobajagi "dokazov". Štekamo, linčarji in usegliharji?

Link

Ni komentarjev: