četrtek, 8. september 2011

1349773 - esej o dvojnih merilih v mednarodni politiki

[vuksan]
Arbitraža je OK. Ampak pretiravaš s tem, da bi bilo v primeru zavrnitve treba izstopiti iz povezav in postati izolirana država.

Pol Cipra je okupirano, okupacije ne priznavajo, pa so vstopili v EU. Srbija ne bo, dokler se ne odpove Kosovu? Američani pritiskajo po lastni presoji, tam, kjer paše njihovim interesom. Meni je žal edino to, da so vsi narodi Balkana postali lutke, ki jih imajo ZDA in Nemčija tam, kjer so jih vedno hoteli imeti - v položaju vazalov. 

Če ne vidiš dvojnih meril za močne in švoh države, potem ne vidiš nič. Če pa merila so dvojna in je to pač življenje, potem tvoje metafore o vunbaciteljih delujejo brezveze.

Takole ti bom reko - ne, merila niso legalno in legitimno in uradno dvojna, ko gre za ropotaje in netenje sporov v Evropi. Ni ga pizdeka na celem svetu, ki bi mu kdo ploskal, ker se poigrava z načelom, da v Evropi ne sme več biti vojn in ropotanja oz. konfliktov. Pravzaprav to velja za cel svet, za Evropo pa še specialno poudarjeno. Politika UN in uradna politika ZDA tudi sta konsistentno takšni. 

To, da fašistoidni uzurpatorski in predatorski podmizunski bushi zagrešijo Irak na tak način (namesto recimo, da se na Sadama pritiska drugače, v okvirju resolucij UN) še ne pomeni, da je ljucvo ZDA bognedaj kdaj dalo mandat za to in da je uradna politika ZDA v nasprotju z merili, ki jih midva obravnavava. Bush in njegov britanski pajdaš sta te merila kršila, kar je zaskrbljujoče dejstvo, posledično sta oblast, tudi zato izgubila, ZDA pa se zdaj iz Iraka umikajo.

A ipak ne smemo pozabiti, da je represija, ki jo je Sadam s svojo kamariljo izvajal nad lastnimi državljani, mednarodni kriminal, njegov vpad v Kuvajt in podobne svinjarije pa še bolj. Torej, da je proti Sadamu bilo treba ukrepati ni dvoma. Je pa več kot zgolj svinjarija kako je to bilo narejeno. Najbolj škndalozno je kako so ZDA natisnile stotine meljard doloresof in jih kot kakšne papirante robčke delili tam po Iraku, kot bi šlo za njihovo osebno prćijo. Pri tem so se ogrešili o najmanj dve naciji: Ravnali so banditsko z denarjem ameriškega davkoplačevalca in z denarjem Iraškega ljucva takisto. Namreč, del teh penezof so Iračani potem bili dolžni in morajo vrniti, delno iz zamrznjenih sredstev v tujini delno, pa iz nafte, seveda. Ki je narodova in ne od onih, ki so se z Ameri zmenili.

In še nekaj je. Ja, ZDA, Rusija in še nekatere velesile v tem ali onem ali vseh aspektih počnejo marsikaj ogabnega, kar ne bi smele, česar seveda ena Slovenija ne sme in ali ne more. A ne zato ker so merila uradno takšna, pač pa zato, ker konkrenti ljudje, ki to moč imajo, zlorabijo položaj. 

Merila so ves čas ista, a nasilniki in podmizniški uzurpatorji iz ranoraznih scull & bones prostozidarskih lož, žal ne jebajo. Evo recimo pošiljanje ameriških vojakov, ki so zagrešili zločine, v Hag, ki ga te pizduni hočejo da mi podpišemo, da jih ne bomo pošiljali, če nam pridejo v roke. Ja, Ameri topogledno serejo klamfe, ma življenje je kurba, kaj čmo? A vseeno se moramo spomniti še nečesa - srbski in hrvaški klavci, ki so zverinsko klali civile med poslednjo vojno niso zaradi tega nič manj zasluženo v Hagu. Kdor je pa tja prispel po nedolžnem obtožen, je bil oproščen. Le obžalujemo lahko za koji kurac še ameriški pizdek ni v Hagu, ampak mu lahko sodijo izključno v ZDA. Istočasno ne pozabimo, da so tudi večini Srbov in Hrvatov sodili kar v svojih državah, le manj kot 200 jih je, ki so jim sodili v Hagu. Itd.

Čeprav v realnem življenju močni kršijo pravila, je še vedno v redu, da ne obupamo in ne relativiziramo govoreč, češ merila so dvojna. Fakt je, hvala bogu, da so merila ipak le in samo ena. In to je dobro.

Link

Ni komentarjev: