petek, 23. september 2011

1368166 - primerjava slovenskega fašizma z ostalimi po svetu

[simofd]
Torej je fašizem komunizem, kjer je gibalo gibanja takoimenovana "mala buržoazija" (čevljarji, mesarji, peki, branjevke, ipd.) in ne pravo delavstvo. Zelo lepo je opisana razlika med Španijo, kjer fašiste vodi plemič in ima podporo vojske in birokracije ter Italijo, kjer "fašiste" vodi Njihovnaš®, torej komunist Benito. O tem si že pisal v enem od prejšnjih svojih postov. A si že pozabil? Sem bil zelo navdušen, da še kdo razen mene pozna kdo je kdo, zaradi tega sem zdaj kar malce razočaran. 8-(

V bistvu ne vem čemu si hud name, če pa oba poudarjava enako informacijo, ki je, da je Benito Mussolini komunist. Tako kot recimo Kučan. Alpa Golobitch. Alpa Kresalova. Alpa Pahor. Alpa poljuben pripadnik slovenistanskih levonasredincef. :-)

PS

Sicer pa si lepe citate in poudarke potegnil vun. Mislem to s Španijo in Italijo, kjer sta izrasli dve formi istega zla.
Veš zakaj je to pomembno? Zato, ker so naši fašisti imeli tri faze svojega razvoja, med katerima sta boljševiška in italijanska. Zdaj pa živimo tretjo - modificirano modernizirano špansko. 

Naš fašizem je topogledno šel najbolj daleč, kar je logično, saj je še živ in se razvija naprej in to v pogojih oblastne pozicije, kar je edini način, da fašizem evolvira, se utrjuje in s tem postaja vendo bolj nevaren in trdovraten, ona dva sta pa bila bolj ali manj v svojih izvirnih takrantih formah potolčena. V paketu s Hitlerjevim nazi-socializmom.

Seveda pa ni napačno preučevati današnje fašiste v Italiji. To je nova evolucijska smer, ki je od naše počasnejša, ker so fašisti pač redko in ćarđ na ravni države, kjerkoli razne pri nas v Sevrni Koreji, na Kubi in v recimo Belorusiji in Kitajski, pa tm doli pri Chavezu.

Link

Ni komentarjev: