ponedeljek, 19. september 2011

1360729 - neskladja med uradno "bednimi" prihodki kamarilje in njihovim premoženjem

Keri kekci. Ni čuden, da se jim niti sanja ne kakšno ekspropriacijsko kumunajzarsko svinjarijo povzročajo veščinsko najbolj opremeljenim in plačanim v državi, ki so edini, ki državo in skupnost lahko potegnejo iz govn, v katera so nas pahnili kumunajzer nesposobni nomenklaturni pizdeki. Toliko dohodnine kot jo te kekci vsi skupaj kontribuirajo v državno blagajno letno, so meni včasih zasegali na mesec. In to zelo dolgo oz. zelo fakin veliko število mesecev, pravzaprav let.

Navkljub temu sem Brioni obleko kupil enkrat samkrat v življenju, ko sem na letnem brifingu v Las Vegasu, izmed onih, ki smo bili "decorated" s priznanji za presežene cilje, ter nagrajenih z nekšnim nagradnim potovanjem, bil izžreban za spešl aword, pa dobil vaučer za 10 tisoč dolarjev baš za v trgovino Brioni v našem rizortu, hehe.

Skratka, štel sem, da si afnanja z armaniji in brioniji in podobnimi fakat de lux pizdarijami, ne morem privoščiti niti v sanjah ne, saj sem vendarle fakin dependent employee, majkemugaspalim, kanede. Ter se, tak kot večina, relativno solidno plačanega working klas folka, držal oblek za dva, maksimalno tri jurje ojrotof. Za tri je bila samo tahmašna, hehe.

Kako drugače, kot pa iz črnih fondov si ta kamarilja, ob tako sirotinjskih neto prihodkih, lahko privošči Brioni in Armani obleke, BMW-je, jahte, vikende na hrvaških otokih in podobno?

Nekoč je moj kolega, ki že nekaj časa dela na dobri plači v tujini, nekaj let zapored letoval tam kjer je letoval visoko rangiran SLO politik in državnik. Povedal mi je, da se je tip pojavil z novim BMW-jem full option. Cunje so bojda bile top class sailing po ta zadnji modi, imel je tudi spodoben čolniček, vsak dan se je vozil nekam na golf, v torbi pa imel palic ko Tajger Wudz, jebote, čoln mu je trišil eno delousko plačo na uro, večerje so bile vsaka za polovico delouske minimalne plače, kosila pa še več in tako tri tedne, hkrati se je pohvalil, da je ravnokar še novo hišo kupil oz. zgradil.

Kolega ga seveda ni nič spraševal, ker se ne spodobi, ma pri meni doma je elaborial par ur, da on že dve desetletji služi najmanj dvakrat toliko kot slovenski premier, žre bolj skromno, pije povečini privat nabavljen teranček s Krasa, vozi 4 leta star A4 ne baš full option, čolna nima in navkljub vsemu je še vedno imel nekaj kredita za stanovanje, ker ga brez kredita ni mogel kupiti, ker je v Ljubljani nepremičnina draga ko platina.

Skratka, ni si znal razložiti.

Še nekaj je dodal, da mu žena nažira, ker "noče sodelovati", ker ga "babe od politikov" vabijo da gre žnjimi v Italijo po cunje..."a tvoj nič ne rabi?...pa saj ima tako nobl službo in rabi fine cunje...". Na koncu je enkrat res šla žnjimi in mu prinesla dve kravati in dve srajci, ter "vzburjeno opravljivo", dve uri žlobudrala podrobnosti kako te babnce s kešom kupujejo cele grmade cunj.

Eto, takle mamo. Zlaganistan. Fakin Zlaganistan! Neto plače kobajagi majhne, potem pa ko cigani iz črnih fondov kupujejo cunje, na fuš gradijo hiše in podobna jajca. Vsi vred z ministri in premijerji in MP-ji. Bedno! Roftarsko bedno!

Tudi direktorji, ne le državnih in paradržavnih kolhozov, pač pa tudi od države maziljenih zasebnih podjetij, na javnih tribunah in v javnosti y bogamy v zasebnih debatah prav tako, serejo, češ, da so "davki pri nas normalni", "da so davki povsod na svetu in Slovenija da itak ni nobena izjema", itd.

Moj kurac! V resnici, ne le sodelujejo v črnofondarjenju za politike in politične stranke y bogamy zase takisto, temveč, kot tazadnji vaški kurji tatovi goljufajo celo na bednem drobižu kot so dnevnice in kilometrina in na tankanju službenih avtotof itd. Bedno!

Ta praksa dvojnega živjenja je tako razširjena, da smo dobesedno en velik potemkinfasadni sjebanistanski Zlaganistan, katerega grdo zaodrje se razkriva zdaj v krizi in to bolj kot kdajkoli prej.

Nedavno sem akcidentno imel neprijetno dolžnost tolažiti mlado deklico, ki se ravnokar odpravlja na študij. Njen oče, "uspešen bizinesman" je bil doma ustvarjal potmekinovo fasado tipično za "uzpešne bizinjese" Zlaganistan stajl. In je do konca vlekel, da je družini priznal, da je "fse šlo fkurac" in da je vse bilo na puf in na podmiznih poslih po zvezah in na korupciji zgrajen fumis vaginalis. (Btw, podobno se je zgodilo tudi Sanaderjevi hčerki)

Deklica je "počila", ne zato ker se je po letih relativnega socialnega udobja, naglo srečala s socialno bedo in ker več ne bo iPadof in iPhonof in to pa to. Ne, to ji, res ni bilo nikdar niti pomembno, bolj je bilo pomembno njenemu očetu, ki jo je s tem zasipaval.

Zakaj in kako je psihično počila vam razkrije naslednje, med hlipanjem izrečeno, ko sem jo skušal pomiriti: "...žalostna sem zato, ker je oči ves čas govoril, da moramo živeti pošteno in da ne smemo lagati in da naj se učimo, ker nam znanja in sposobnosti nihče ne more odvzeti, niti v krizi, češ, da je to pomembno v življenju, (služb pa za mlade itak ni), sam je pa vse kar je imel, če sploh kaj je zares imel, ker je bil tako zapufan,...vse je bilo na prevaro in preko nekih zvez in zdaj razumem zakaj so eni bili kao naši frendi..." itd.

Štekamo? Seveda štekamo! Vse je jasno ko beli dan. Dobro je, da ne bo končal še v zaporu, kot oni Sanader, in da ni tak tip, da se bi fental sam. Kajti svojim otrokom je uničil več kot življenjske sanje. Zrušil jim je svet. A, kot ponavadi, nekaj dobrega je tudi v tem. Deklica je sicer na zelo grob način, še pravočasno vzela glavno lekcijo svojega življenja: Da živi v Zlaganistanu par excellence, ki ga drugje na svetu težko najdeš in da bo to, če misli tu ostati in živeti, morala vkalkulirati v enačbo svojega trajanja tu med zlaganistanci, sicer se ji bo slabo godilo.

Težko kje na svetu najdeš toliko hipokrizije, zlaganosti, pretvarjanja, potmekinfasadne kobajagi poštenosti...in kot najbolj oteževalna okoliščina - vse to vgrajeno tudi v sistem. Recimo, evo ene ključne zadeve: Davki na prihodke iz dela drakonsko visoki in kot edini davek v državi superprogresivni, prispevki neokapičeni, posli iz državne blagajne izključno podmizni, prostotržnost suspendirana in ultimativno fumisvaginalična, nekoruptivnost prav tako funisvaginalično potemkinofasadna. A rezultat? Rezultat je de facto lopov do lopova in lažljivec do lažljivca. Česar se eni niti en zavedajo, še več jih pa boleha z aklsičnim Linda sindromom pa vztrajajo, da se jih ima tretirati kot ugleden in poštene zaslužne pbčane in državljane. Yeahh, right, dude! In sloni letijo, kot bi rekel oni Eskim Janša, hehe.

Namesto, recimo, enotna davčna stopnja magari drakonsko visokih 20% na vse vrste prihodka enako, brez nategunskih maziljenih izjem, davčno izvzetje 18k za vse enako, plače in vse drugo prostotržno brez sodleovanja države v orgijah nategunske manipulatorske boljševiške mize socialne sramote, brez nategunskih kobajgi zaščit za delouce v formi drobiža za malco in prevoz, regulacija in strogi nadzor povsod tam kjer se pričakuje frontalen napad požrešnih kleptoidov na temeljne interese skupnosti y bogamy y šyre in na druge načine motenih tu v nas institucionaliziranih kleptostancef.

Pa naj tudi naš jebeni prajm minister ima namesto patetičnih in nategunskih 70 tisoč EUR letno bruto, spodobnih 300-400 tisoč, saj imamo samo enega prajm ministra jeboga otac y praotac, ki vodi državo in ne neki tam roftarski pevski zbor ali obrtniško delavnico, pa si naj kravato in Armanija in Dolčemugabana kupi sam, ne pa da mu jih rihta nekdo drug, ki je spričo taistih zakonov in praks prisiljen v plačevanje politične šticnge in "prispevke" v črni fond polit-stranke in si tudi sam sebi ne upa/ne zmore izplačati 500 jurjev bruto letne plače, ker mu bo država zasegla 300 namesto 100. Pa še mala zagovedana provincialna fovšljiva pamet ozkih človeških duš, ga bo v danih razmerah institucionalizirane hipokrizije raztrgala.

Naj tudi naš jebeni inženir recimo pri Akrapoviču, prejme 60-260 tisoč EUR letno in lahko računa na napredovanje tudi na 500, tako kot Appleov ali BMW-ejev razvojni inženir, če je toliko vreden lastniku podjetja. Da lahko živi z družino spodobno in da ne postane dolžniški suženj že ko dobi prvo plačo in da ne on ne njegovi otroci ne pomislijo, da 500 jurjev lahko zasluži zgolj preprodjalec kokaina alpa Jure Jankovič, ki preprodaja slovenski kokain torej - nepremičnine, zemljišča v LJ in to pa to.

Naj tudi naš jebeni delavec ima do 18 tisoč EUR letno visoko davčno izvzetje in naj ima možnost zaslužiti 40 tisoč neto, tak kot šofer avtobusa, ki vozi za mesto Dunaj in oblečen kot maneken ponosno razlaga, da je zelo srečen, da je končno, po dolgem čakanju v vrsti, lahko dobil to delo in da mu na misel ne pride da bi kaj spil, ker na tako dobrem delovnem mestu ne misli storiti niti najmanjše napake.

Naj tudi naš jebeni direktor prejme spodobno plačo in se brez težav drži načela, da mu na misel ne pride, da bi, kot tazadnji vaški kurji tat, goljufal državo oz. skupnost v kateri živi, za dnevnice in kilometrino, ker si bi raje dal odrezati kurca, kot pa da bi končal v pržunu zaradi utaje davkov, pa da svoji hčerki zruši svet, ker bo dojela, da je navaden patetični mali tatič, ki njej cel življenje razlaga, da naj v tej zlaganistanski klepto đamahirji živi in preživi pošteno, medtem, ko vsi okrog nje, vse kar imajo, v manjši ali večji meri imajo na prevaro, nategnusko in s krajo in tehnično ter de facto so kriminalci, jebiga.

Včeraj poslušam banć of red talibanz na TiVu kako serejo, češ kaj da je treba in kako da je treba Slovenijo povleči vun iz dreka, ter se medsebojno obkladajo z očitki kera stranka je bolj lopovska in keri lider stranke da je večji lopov. In opazim, da niti eden ne omeni niti enega od zares nujnih in potrebnih ukrepov oz reform. In zaključim - v Kleptostanu nič novega oz., da smo najebali.

Kajti ta kamarilja bo še zelo dolgo rulala, zato ukrepov v pravo smer ne bo. Oni predstavnik komunistične SD je celo arogantno in podcenjevalno rekel: "Te [rdeče] alternative jaz pozdravljam in jim želim vso srečo, čeprav v sistemu, ki ga imamo jaz ne vidim niti Janševih 50% niti uspeha novincev". (na novince je bil jezen ker niso rezolutno za podporo tej vladi).

Medtem pa je na obrazu imel kobajagi misteriozen nasmeh Mona Liza št. 5, v bistvu pa posmehljiv in podcenjevalen izraz, češ, kekci moji, nimate vi pojma za kako dolgo nas boste še imeli. NAS. NAS in NAS, to je edino kar boste imeli. In kdo od nas lahko reče, da tip nima prav. Oni ima prav zato, ker smo mi takšni kakršni smo. V kolektivitetu mislim. 40% nas bojda na naslednje volitve ne bo šlo. Normalno! Ka češ tam početi, ko pa je država v idealnem stanju, ko pa vendarle plovemo na kot oljček gladkemu morju "zgodbe o uspehu", dihamo lahne pasate gospodarskega uspeha in se vozimo mimo idiličnih otočkov rajskega izobilja, ki so nam jih zagotovili ša te ki jih imamo že 20@45. Oblast torej tapravšnja za naslenjih taužent let. Na 65 padlage. Boli nas kurac. Brezbrižno ostanemo vsi doma. Naj nam disciplinirani naspidani vojaki - člani kleptokratskih političnih strank sami sebe znova izvolijo. Ker oni so pa tam na volitvah vedno in brez napake. Že ob otvoritvi volišč. Zlo je vedno bilo bolj agilno od dobrega.

Btw, slovensek TiVu oddaje na to temo so še čedalje bolj podobne internim partijskim sestankom. Rdeči voditelj oddaje in rdeči gostje in njihovi rdeči vazali se odkrito pogovarjajo na način, kot da so na sestanku Kompartije, kot da vse skupaj ne poteka pred javnostjo. Nihče niti z eno samo besedo ne protestira ko voditelj umno vpraša, "a je strah od Janševe zmage glavni razlog za to pa to?". Njim vsem se to vprašanje zdi povsem normalno, pa kujejo tam pred obrazom nacije svoje bojne načrte.

Seveda ne potrebujem niti omenjati, da tam ni bilo nikogar, ki bi omenil strah od nadaljevanja kumunajzarske oblasti. Slednje je znanstvena fantastika. A vsi žlobudrajo o "nujnosti sprememb". "Spremembe" za njih so še vedno to na čemur je insistiral kompartijsko-nomenklaturni aparatčik rajnki Smole a.k.a. "Božiček", torej spremembe na način, da se nič ne spremeni.

Tovariš Božiček je na začetku devetdesetih z odra rjovel "Spremembe in večstranskarsvo dovolimo le, če bo Zveza komunistov obdržala vodilno vlogo". To sporočilo pošiljajo rdeči žurnalisti in njihovi skrbno izbrani rdeči gostje tudi danes.

Oni dan so rdečetalibanskega "zgodovinarja" , specialista za kreiranje naše nam polpretekle preteklosti, tovariša Pirjevca Zariploviča, presentili in med goste povabili še onega tenkoglasega onkraj spodobnosti naporno strpnega zgodovinarja z uhančkom, ki je Pirjevca zaradi nepristajanja na "resnico" o tovarišu Titu tak močno nerviral, da je Prijevec vidno razburjen resignirano rekel - "če bi vedel, da bomo v takšni sestavi ne bi prišel v oddajo". Vsi razen tistega nauhanjenega metropizdekofskega zgodovinarja so pa mislili povsem enako kot tovariš Pirjevec. In Pirjevcu je eden drugače misleči na 8 NjegovihSvojih kot on enakomislečih, bil preveč. Komunistični boljševiško-talibanski model demokracije je to. Junouvotajmiin? hehe.

Link

Ni komentarjev: