petek, 30. september 2011

1377073 - predlogi za nadaljnjo usodo za časom zaostalega Darsa

DARS je kot samostojno podjetje treba odpraviti, večino koruptivno-lopovske zalege, ki se je tam nabrala na sinekurah pa preprosto razhajkati, tiste, ki sodelujejo z organi poslati na zavod za zaposlovanje ostale pa v pržun. 

In jebeni DARS narediti za to kar de facto je - zgolj konto v proračunu, oz. direkcija pri ministrstvu. Iz katerega se financira upravljanje, vzdrževanje in gradnja cest. Kar naj opravljajo zasebne družbe sledom javnih tenderjev.

Pravazaprav, tako DARS kot DDC je treba ukiniti in jih nadomestiti s službo znotraj ministrstva, ki vse funkcije DARS in DDC naroča pri zasebnih družbah preko javnih razpisov. 

Vse barikade v obliki butalskih vrstnih hižik zgrajenih čez cesto je treba nemudoma porušiti. Končno porušiti! Državljane oprostiti vseh ločeno pobiranih plačil, kamionarjem zaračunavati na enak način, kot to počno v Nemčiji in Avstriji. Tujcem pa tak kot Avstrija in Švica zaračunati preko vinjet, ali pa tak kot v Nemčiji sploh ne računati posebej pač pa v energentih, s čimer odpadejo tudi številni stroški.

Vrednost nadomestila za vožnjo po vseh in ne zgolj avto-cestah dodati v ceno energentov in k obstoječim že davkom. 

Civilizirane države davkov v 21 stoletju ne zaračunavajo na "ćuprijah" in po hajduško na cestnih barikadah! Pač pa elegantno v trošarinah in obstoječih davkih na motorna vozila in energente. Tako to že od pamtiveka počno vse civilizirane države. Recimo Nemčija.

Link

Ni komentarjev: