sreda, 21. september 2011

1363770 - prava pokojninska reforma, ki bi onemogočala kamariljino mešetarjenje s sredstvi

Temelj pokojninske reforme morajo biti pokojninski stebri, s katerimi bi se zmanjšal vpliv pokojnin na tekoče proračunske odhodke, hkrati pa bi se povečala naložbena zmogljivost Slovenije.

Vse dokler pokojninski sistem ne postane izvenproračunski hepening, ki je do proračuna nevtralen in žnjim docela nepovezan, oz. nanj nevpliven, tako kot moja ali tvoja ali kogarkoli poljubna druga varčevalna shema na katerikoli zasebni financ inštituciji na trgu, ne bomo imeli normalnega, zdravega, pravega pokojninskega sistema. Oziroma, bomo vedeli, da smo še vedno v slepi ulici.

Ravno zato, ker so si komunistični talibani, ki vse, na čelu s pokojninskim sistemom, zlorabljajo, da s prisilo s pomočjo ugrabljene države oz. njene represije, udejanjajo nasilno boljševiško uravnilovko plebsa v enaki bedi;

ravno zato, ker so si pokojninski sistem dali priročno definirati kot zgolj nek tam manipulabilen konto v državnem proračunu po katerem oni navkljub kobajagi namenskosti, prisilno sicer zaseženih pokojninskih sredstev, lomastijo po volji vsakokratnega ministra financ, premijerja ali celo ideologa kompartijske opcije, pa so eto že dvakrat v recentnih 20 letih do nule in celo daleč v minus izropali namensko kobajagi zbirana pokojninska sredstva, ter celo sistematično in sistemsko poskrbeli, da je netransparenca oz. zamegljenost tako velika, da vzdržuje zunanji videz, da je vse to iz-rok-v-usta, čeprav na ravni bilance pa seveda ni logično niti ima podlage, da bi bilo, saj je razlika med kontribucijo zadnjih 20 let in črpanjem kakršno bi smelo biti temeljem kontribucij izpred 40 let nekajkratna...

...Da niti ne omenjam, da na ravni pravno-obligatornih relacij za vsakega kontributorja posebej, to niti slučajno ne more biti, ker nihče, ama baš nihče od onih, ki v recentnih 20 let kontribuirajo, ne bo čez 20 let dobil iz tega naslova več, pač pa bistveno manj, kot če bi iste peneze varčeval pri recimo zavarovalnicah za recimo življenjsko rentno zavarovanje. Torej, že po temeljnem dizajnu, minus niti slučajno ni mogel nastati, suficit pa je definitivno nastajal. In bil sproti v fumis vaginalis spremenjen ter izuhtel neznanokam.

...ravno zato imamo probleme s pokojninskim sistemom.

Ko bo pokojninski sistem v celoti postal financ-industrijski hepening, ki poteka povsem izven proračuna, ko bo lopovskim in nategunskim tacam politične klepto kamarilje povsem nedosgljiv oz. antaćbl, na ravni kontributorja pa vzpostavljeni čisti računi, vzdolž mantre "kdor in kolikor je kontribuiral - linearno temu ustrezno lahko vun črpa iz sistema, socialna doplačila do izronitve nad poplavni nivo revščine, si pa naj gre dobit izven tega sistema, tam v domeni sociale iz proračuna", pa seveda bomo dobili pravi pokojninski varčevalni sistem.

Zato, dragi moji novinarji, že sam indisent propouzal, oz. po naše - nespodobni namig, da sicer pravilno identificirana potreba po reformi pokojninskega sistema, ima biti še naprej v domeni uravnovešanja proračuna, pomeni, da ste s svojimi namigi najmanj površno-nemarni-neoprezni, model rešitve pa že v slepi ulici. Ko sprijen kleptokamariljni kobajagi državnik ali pilitik vidi to vašo nespodobno povabilo, bo seveda, z občutkom, da je na pravi poti, to tudi pograbil.

Pišite to v povezavi s socialo in morebiti z zdravstvom, kjer ne gre za varčevanje, pač pa za pomoč skupnosti posameznikom in za zavarovanje z drugačno vrsto solidarnosti, in ki seveda prav tako rabi temeljito reformo, ki se naj prične s tem, da se prisilne prispevke okapiči.

Ne mi pa tega, lepo prosim, pisati v povezavi s shemo varčevanja za starost. To da je to varčevanje prisilno oz. obvezno in v zvezi žnjim predpisano vse, to da se kot izvajalec pojavlja monopolno samo in izključno država, ni in ne sme biti apriorno pomeniti, da sme to potekati znotraj proračuna in bognedaj biti v dosegu sprijene boljševiške pameti, ki bi uravnavala in prerazporejala in lomastila po proračunu kjerkoli in v povezavi z vsem, pri tem pa se nemanro izgovarjala na kobajagi solidarnost, pri čemer zlorabi in do neprepoznavnosti maliči sam pojem in definicijo solidarnosti. Sprijene fiskalne pameti, ki na proračun gleda kot na svoj fevd, po katerem sme poljubno orgijati.

Proračun s pokojninskim sistemom ne sme imeti nikakršne zveze. Amen!

Celo v delu povezanemu s pokojninami od države zaposlenih kontributorjev, mora to potekati tako, da država tako kot vsi drugi delodajalci vplača*** obvezne kontribucije za pokojnine na konto izven proračuna. Konto, ki je po recimo zakonski in še raje ustavni ureditivi nedotakljiv s strani kogarkoli zlasti pa s strani vsakokratne izvršne oblasti in ali bognedaj državne amdinistracije.

*** Še raje pa izplača bruto zaposlenemu in si ta sam vplača te kontribucije. Tako kot si sam naj vplača davke. Da kontributorji doumejo kaj in kako se vplačuje in kam. Da tudi oni sproti utrjujejo lekcijo kaj gre v proračun in kaj s proračunom nima nikakršne zveze.

PS

Sicer zdaj pričakujem, da bomo v medijih brali čedalje več tovrstnih receptov reševanja prajvata Slovenistanoviča, ki še dolgo ne bodo "thinking out of fakin communist-bolshevik doctrine box", vse v maniri in duhu onih slavnih bukletov, ki so jih v osemdesetih prejšnjega stoletja prodajali na železniških postajah rajnke nam Đugoslavije: "Engleski u tri lekcije na lak način sa izgovorm". Na prvi strani pa primer: "Gud dej. Hav ar ju? Ver du ju trevel? Voc d tajm? Voc jor nejm? Džordž? Najs nejm. Tenk ju, maj nejm iz Srboslav. Petrović Srboslav" ipd.

Link

Ni komentarjev: