nedelja, 3. april 2011

1160194 - kupi hinavščine v javnem diskurzu

hehe. Stari, jezen si pa to rečeš, v resnici pa tega ne bi naredil. :-)

Je pa paoanta, da si tudi ti hotel pritrditi, da na čustevni ravni ljudje brez hinavščine ne moremo kazati emaptije do takih pizdekof in izrodov.
Zato mi je simpatično, da si si vzel čas in spisal ta post. Nenavadno veliko, točneje - patološko nenavadno veliko folka v naši slovenski družbi se na verbalni deklarativni ravni zelo radi zatekajo v "politično-korekten-od-avteritet-zapovedan-guard" in se v tem guardu monijadijo, medtem pa na licih imajo blaženi izraz Matere Tereze v trenutku ko futra onemogle brezdomce v Indiji. 

V tem smo pravi mojstri. Odtod toliko hinavščine v javnem diskurzu y bogamy celo na zasebnih zabavah tudy. A ne manjka niti hujših stanj in pojavov, ki nastajajo vzdolže tega fenomena. Odkod ta kolektivna lastnost si nisem do konca na čistem, tak se valda zgodi, ko skombiniraš "talibanski egalitarizem večno tlačenih underdog pizdekof" + "kristjanstvo večje od papeževega" + "avstroogrski ordnung in fižolčkepreštevanje v über" + "komunistični agitprop o egalitarizmu na temelju fovšije, s privzgojo kulta voždove osebnosti". Nastane nekšna pacificirajoča mešanica živčnih plinov, trankuilajzer, psihodeličen opijat, ki producira pohlevnizirane ofčice, ki, četudi jih zbudiš sredi noči, vedo naizust povedati, "kako je prav, da se reče". 

Pa je eto, skoraj vse relevantno v političnem etru, ki nas obkroža, napolnjeno sez tem hinavčenjem oz. potemkinofasadiranjem. 
Evo recimo, jaz sem prepričan, da se izza dejstva, da smo edini narod, ki namesto nedavne zgodovine oz. nedavne preteklosti, nenadoma fašemo v sleng y bogamy tudi v uradni jezik ono oksimoronsko "polpreteklo preteklost" in njo opisujočo "polpreteklo zgodovino", skriva ravno ta mehanizem. 

Kompartijski faktorji, ki tu še vedno mračijo in oblačijo, ter določajo kaj in kako se sme govoriti in v knjige zapisati, se pač niso še odločili "kako bodo rekli da je bilo", da bo "od plebsa absorbirano, čislano inu naprej kot svoje tekovine proliferirano", "pred svetom pa politkorektno v smislu, da jih za poboje in druge zločine ne bodo mogli obtožiti".
Potem se pa ubogi tovariš Repe mora truditi sez razlagami "kak uon misli da je prav da govorimo da je bilo". hehe.

Da se razumemo, en kup družbenih razmerij je, v katerih bi bilo krasno, če bi izza teh puhlih verbalno-deklarativnih politkorektnih guardov bila obstajala tudi temu adekvatna vsebina. Recimo dobronamerna parola, ki popularizira naše temeljne ustavne določbe "Vsi različni vsi enakopravni", alpa kakršnakoli politkoretnostna poza, ki poveličuje recimo nediskriminatornost in strpnost v družbi in podobno. Alpa pozivanje, da se naj Hrvaška najprej evropeizira in sez EU tekovinami skladno naredi, hehe, da lahko Slovenci tam kupujemo nepremičnine. Tik ob morju, po možnosti. Taljanci pa pri nas. hehe. Jebotealah, takorekoč!"

Mene od vsega posebej močno iritira poniglavost in pohlevniziranost, ki se v praksi kaže kot apriorni hinavski verbalno-deklarativni rešpekt do političnih ravno avtoritet, zapovedanih avtoritet na temelju političnih funkcij in položajev. Iritira me ovčja pohlevniziranost, ki izpoveduje hinavsko politkorektnost v smislu sintagme "ipak je on naš precednik". Češ, njemu gre full rešpekt navkljub temu kako se obnaša. V Bosni bi rekli "Postavlo ga jebiga, sad je guzonja, moraš ga poštovat, jebešmumater!" Ma, spelte se mi mone. Sikter! 

Ravno kontra! Višja je politična funkcija, z nižje točke štarta moj apriorni rešpekt do "avtoritete". Zlasti pri nas, kjer je možno, da pizdek, ki je v prvem krogu spontana izbira komaj 14% volivcem pa vseeno meninič-tebinič ostane v tekmi. Alpa, da obskurna kreatura, ki zbere 700 glasov pride v parlament alpa postane ministrica. Alpa sploh ni nikomur izbira, pa postane ministrica. Naj si "funkcionar" skozi prakso pike prisluži, pa pridemo počasi na nulo, pa potem eventuelno v plus. Tak je moj guard do političnih "avtoritet". Ker me celotna človeška zgodovina, zlasti pa zgodovina Slovenstva tak uči in na to napotuje. In to bi vsaka takšna mona, ki "tekmuje za pisarno" morala vedeti. In vse to je nič tragičnega, da se razumemo. Če ne prenesejo vročine, naj ne hodijo v kuhinjo kanede. Zlasti za posel kuharjev se naj ne potegujejo.

PS

Priznam pa, da ga ni političnega vožda, ki bi pri meni "brez gledanja" zaslužil vsaj eno piko brezrezervenga rešpekta. Od 100 možnih, seveda, hehe. Vključno sez, recimo, silno opevanim Ghandijem, ki ga številni čislajo in povličujejo, a je biseksualni pizdek družino zapustil, ker se je zatreskal v nemškega bodybuilderja, kar je malo manj znano in popularizirano. Mislem, naj se mona gre kurcolizanje, ni problema, to nikomur ne škodi, vsaj dvema, oz. enemu je fajn, hehe, ma da je ubogo deco zapustil.... Ko te jebe, pizdek sebični in neodgovorni. Četudi bi družino zapustil zaradi Salme Hayek v najboljših letih, bi tak pizdun meni bil sebična svinja. 

Kakorkoliže, nič od apriornega rešpekta zgolj zato, ker je precednik ali lider, ali Ghande Z Grande. Ko te jebe pizdun! Mrš iz politike vun, pa se onegavi sez svojim bodybuilderjem, ni problema.
Takisto naš Tüërk. Mrš iz precedniške role, pa v bufeti pravnega faksa razlagaj, da je oni udbaš zaslužen, ulica z imenom tiranskega zločinca Broza nujna zaradi poveličevanja kompartijskih veličin in tekovin, pa da je odkritje v Barbarin rov živih zaprtih tretjerazredni dogodek, pa svojo novo stranko Čista KPS si daj ustanoviti in podobno. Pa si boš za onegavljenje sez pohotno asistentko prislužil celo rešpekt, hehe.

Link

Ni komentarjev: