torek, 19. april 2011

1181018 - kako razvrstiti birokratsko zalego

[mataj]
> [cezzar]
> V anketi sta najbolj kompatibilni 1. in 4. točka, kar pomeni, da bi bilo potrebno del "zaposlenih" ODPUSTITI, ostale pa plačati PO UČINKU.

Ja ljuba duša, pa kako boš meril učinkovitost uradnika?

Evo lojtrce:

(5) Vsak odpuščen uradnik v prvi rundi, ko se losamo 60% odvečnih, se imenuje za super-učinkovitega, pač vzdolž mantre - "samo neobstoječ uradnik je zares super-koristen uradnik". In tako se ta status lepo brez gledanja podeli v prvi rundi 60% vsem pizdekom, ki plačo cuzajo iz državne skupnosklede, kasneje pa še komu, ki se ga ufati med nedelom ali škododeljem. V to skupino sodiš tudi ti, pa zato služiš lahko tu na forumu kot etalon super-učinkovitega uradnika, ampak seveda šele, ko te prva normalna vlada Slovenije nekoč v svetli bodočnosti pošlje domov "delati" to kar "delaš".

(4) Vsak uradnik, ki ostane in ne dela neposredne škode ter opravlja neko koristno delo do konca korektno, je učinkovit za štirico.

(3) Vsak uradnik, ki ostane in ne dela neposredne škode ter opravlja neko koristno delo srednje korektno , je učinkovit za trojko.

(2) Vsi uradniki, ki ostanejo in še naprej nič koristnega ne delajo, hkrati pa povzročajo neposredno škodo v manjših zneskih so "učinkoviti" za dvojko. Te se odpusti ob koncu ocenjevalnega obdobja sez dobro dokumentirano škodno odpovedjo delovnega razmerja, da se davkoplačevalce ne bi oškodovalo zaradi tožb na socialističnem sodišču združenega dela, hehe. Preden se pa (po vzoru na etnično, hehe) aparatčik-čiščenje sinekurcef začne, pa v parlamentu za fsak primer sprejeti zakon, da vlada sme v državni upravi odpuščati iz podobnih kot "poslovnih" razlogov. Skratka, sme odpustiti odvečne kadar se ji dvigne, to je - sme eliminirati tehnološko-poslovne viške kot nepotreben balast na denarnici davkoplačevalca.

(1) Uradnike-kriminalce, ki omogočajo zemonskokartelne klepto orgije in/ali tudi sami imajo od kraje koristi, oni ali njihova konkretna frakcija kompartije, torej delajo škodo v otipljivo velikih zneskih, naj "ocenjujejo" tožilci in organi pregona vobče.

Etoooooooo, simpl ko pasulj. Blagor teb mataj, k boš dobil petko. Kakor se tudi spodobi za uradnika, ki se hvali, da mu za delo v javnem sektorju zadošča uporaba dveh možganskih celic, ena mu pove kdaj naj gre na malco, lulat, kakat in to, druga pa da naj gre domov ko je šihta konc.

Link

Ni komentarjev: