petek, 8. april 2011

1166808 - kaj je pravi problem, ki ga kamarilja skriva za teatrom malodelovnega absurda

[dokod]
Kva pa ti tolk bluziš.

Na kratko bi lahko povedal, da so podjetniki tudi med študenti in doštudirajo le, če jim vmes v žepu pridno žvenklja.
V glavi pa vakum!
Še Frakla je posesalo!!!!!

Država se ne sme spuščati na tak nivo, kot bi bila fovšljiv sosed. Državni zakonodajalec se ne sme spušačti na tak nivo. Državna legislatura, državni zakoni moderne države ne smejo biti spisani na tako butalskem nivoju...

...da se bi ukvarjali s tem ali kdo "rad vidi da mu v žepu pridno žvenketa".

Vsi zgoraj našteti dejavniki moderne države se morajo ukvarjati z zagotavljanjem takšnega okolja, takšne platforme, takšnih zakonov, ki funkcionirajo enako, ne glede na slabe karakterne lastnosti ekstremnih državljanov.

Kaj državo briga, da je v zvezi z delom študentov podjetnik s sumljivimi agendami nagnjen k temu ali onemu grehu, kaj državo briga, da so ljudje, ki pomešajo pojme, pa ne vedo al bi študirali al bi za penezi v presežni, za študij nenujni količini tekali.

Zato sem pa napisal, da država naj izenači tretma vsakega dela, davčno, prispevkovno in na vse druge načine in neha delati opičje prevalje in neha kriliti z ročicami v prazno. Delo je delo, prihodek iz dela pa prihodek iz dela in pika. Problem je da kamarilja iz ideoloških vzgibov ni sposobna reči: Bodi EDS z davčnim izvetjem 18 tisoč EUR na leto. Eto to je zares pravi problem v ozadju tega teatra absurda. Potem se pa onanira in prešteva študentske fižolčke.

A se država naj zdaj ukvarja z vedeževanjem kdo bo dokončal študij koga pa bo kot praviš ti "posesalo" in bo sfaliral zato, ker mu je vmes uspelo narediti uspešno podjetje, ali pa izslediti dobro plačano službo, anvkljub nedokončani akademski izobrazbi. Kaj državo to briga, država ni Baba Vanga, da se bi s tem ukvarjala. 

Država naj v svoje zakone zapiše: Ko se v državnem legislativnem okvirju in prostoru pojaviš in igraš v roli "zaposleni" oz. tisti "ki služi s prodajo svojega dela", boš tretiran tako, kot vsi drugi, ki prihodujejo iz dela in boš tudi polučil vse benefite iz naslova obveznih kontribucij, ki ti jih je država za pokoro naložila. Tak sistem ni občutljiv na to da nekdo zdrsne iz študiranja v delo in tam ostane. Amen! Kaj delamo opičje prevalje?

In še enkrat podčrtam. Študentsko delo ima več dimenzij in več vrlin in več razlogov da je podjetjem atraktivno, četudi je davčno-paradavčno in po vsemu drugemu v piko izenačeno z drugimi delovnimi razmerji. Kaj je potem razlog da se ga skuša eliminirati?

P: Tudi sam menim, da je idealno, če vsi starši svojim otrokom zagotovijo sredstva da doštudirajo brez nujnosti dela. Tudi sam menim, da ej idealno, če so študentje sfokusirnai 100% na študij. Ma, svet ni idealen in se potrebe po delu pri študentih pojavljajo. 

P2: Ne poabimo, da je problem te države na prvem mestu, da država staršem študentov letno zaseže 500 milijonov EUR preveč davkov in še toliko prispevkov. Koliko že vprihodujejo študentje s svojim delom. A tudi ko bo to nekega dne rešeno problem potrebe po dleu študenta ne bo odpravljen: Zakaj? Zato, ker se ne ujema ena-na-ena to komu bo država nehala presežno zasegati in to koga tare nuja po delu da bi doštudiral. In tudi zato, ker četudi država ljdem v žepih pusti pretirano zasegane davke-paradavke, te ljudje imajo daleč večje potrebe.

Link

Ni komentarjev: