ponedeljek, 18. april 2011

1178473 - kaj "međunarodna zajednica" sporoča Hrvaški z obsodbo Gotovine & co.

[0219K21]
Meni se, k sreči, ni treba odločati o tem, saj v Haagu, če nisi opazil, niti ni bilo sojeno sami akciji Nevihta, temveč "zločinskem združevanju", ki je imelo (zdaj je to tudi dokazano s sodbo) kot enega izmed ciljev etnično čiščenje.

But then again, če oblast na hrvaškem ne bi bila od leta 1990 močno pro-ustaška, najbrž niti do vstaje Srbov na hrvaškem ne bi bilo. Preveč živi so še bili spomini nekaterih na 1941, kaj čmo.

Srbi bi na Hrvaškem naredili štalo oz. balvan vstajo, četudi bi hrvaška politika bila pro-četniška. Srbi preprosto ne prensejo nikakršne misli na hrvaško državo. Srbi bi vse hrvaške države razglasili za proustaške, četudi bi bile pročetniške, hehe. Hrvati Srbe in tovariša Karla Marxa lahko zadovoljijo samo tako, da izginejo iz obličja planeta Zemlja in od ideje lastne države odstopijo, hehe.

Srbi na čelu s srbsko akademijo znanosti in umetnosti, pa potem naprej sledi celotno državno vodstvo Srbije, pa potem naprej vsi takrat politično kativni Srbi na ozemlju Jugoslavije so bili imeli zločinski načrt in so se v ta namen zločinsko organizirali in se šli v organizirano zločinsko akcijo.

Menim, da je haško sodišče stopilo nekaj korakov predaleč in se osramotilo s politikantsvom, saj je naredilo dve nedopustni zadevi: 1) Krajino je poziccioniralo kot legalno državno tvorevino, kar je škandal nad škandali prez precedensa v vsej zgodovini Evrope in 2) Hrvaško državo kar neposredno obsodili kot zločinsko in bogami tudi hrvaško nacijo ne preveč diplomatsko in ne rpeveč posredno razglasili za zločinsko, pa naj zdaj serejo vsi kar hočejo. 

Sodba je sporna tudi zato, ker perverzno pripisuje Hrvatom celo več krivde, kto agresorju, več krivde Hrvatom ker so se branili, kot Srbom ki so jih napadli. 
V nobenem izmed dosedaj izdanih sodb srbskim zločincem niso niti sledili takšnim obtožbam o "zločinskem združevanju", ampak so recimo onemu zločincu, ki je z zemljo zravnal Vukovar dosodili 10 let zapora in se tam niso šli ugotavljanje, kali slučajno ni bilo preveč granat izstreljenih na Vukovar.

Da se razumemo, niti za sekundo nne spuščam v to, da je sodišče corpus delicti ugotovilo krivdo konkretnih generalov po poveljniški liniji odgovornosti, čeprav se mi zdi perverzno od tega sodišča, da je šlo onemu vukovarskemu srbskemu oficirju dosoditi 10 let in potem ko je to že storilo, zdaj Gotovini prisoditi 24 let. To je milo rečeno bizarno in nerazumljivo. Mislim, moje mnenje je, da četudi bi sodišče Gotovini prisodilo 50 let, v kar se ne vtikam, bi moral oni Srb, ki je rušil Vukovar dobiti najmanj 100 let.

Haško sodišče ne bi smelo biti tako politikantsko. To sodišče bi moralo soditi konkrentim osebam individualno, sledeč načelu, da je zločin zločin ko napdaš alpa se braniš vse enako. Ne pa, da zdaj, ko jih je Tudjman zajebal, ker je umrl, sodijo celi Hrvaški, ker jim mora biti še nekdo kriv poleg đeneralov. Očitno na ravni UN obstaja politični lobi, ki bi rad malo relativiziral vlogo Hrvatov-Hrvaške, Srbov-Srbije vred sez JLA in Bošnjakov v tistih dogodkih. 

To je napaka mednarodne skupnosti, ki se ne bo dobro končala, predsvem zato, ker pravim zločincem, z zares zločinskim podjemom pošilja napačno in odpustke šenkajoče sporočilo.

Kar zadeva Hrvate in EU pa to: Ja, če Hrvati na referendumu rečejo EU ne, bo to avtodestruktivno dejanje na liniji dinaroidne rekacije vzdolž vektorja "Razjezil se je pastirček na EU in odsekal sebi kurca". A vseeno...

...vseeno sem žal skoraj ziljon posto prepričan, da bodo Hrvati to tudi storili. In ko to storijo enkrat, bodo zadeve šle takšno pot, da bodo Hrvati to storili še večkrat v bodočnosti in bomo Hrvaet v Eu pričakovali kot Turke ki so v čakalnici od pedesetih let prejšnjega stoletja . 

V primeru, da sodba na drugi stopnji ne doživi modifikacije, ki eliminira povsem iracionalno, nepotrebno in provokatorsko stigmatizacijo Hrvaške, Hrvatov in njihove države, moje shamansko oko danes vidi Hrvaško izven EU tudi v letu 2500.

In veste kaj. Če sodišče UN in vsa svetovna in EU politika insistira, tudi v imenu nas SLovencev, da Hrvati sprejmejo stigmo zločincev, dam jaz Hrvatom prav, da z dvignjeni sredincem nam vsem članicam EU in UN rečejo - Jebite se pizdeki, tudi Švica ni v EU in Japonska tudi ne in mi tudi ne potrebujemo ravno na kolenih klečeplaziti pred pizdeki, ki balkanske godlje ne štekajo, hočejo pa zadeve soditi in tu ordinirati. EU, na tak način, da vstopimo kot zločinska nacija, Nein Danke!

Veste zakaj? Zato, ker to terjam enako načelno in brezpogojno za slovensko nacijo, če bi recimo slovenski mesići šli Janšo v Hagu s kakšnimi transkripti pozicionirai kot "tipa z zločinsko agendo, da prežene južnjake" in to zato, ker se je organiziral da prepeči divjanje jugosoldateske po Sloveniji in nekih abdičev in topčidercev po državni blagajni.

Mislim, kar je tu mač je tu mač. Napisati da je SAO Krajina država, ki je žrtev in seveda ni imela zločinske agende in zločinskega načrta, ter hkrati reči, da Hrvaška in Hrvati so jo imeli, je povsem nepotrebno. UN sodišče je imelo preprosto nalogo. Obsoditi zločince z imenom in priimkom in svetu dati upanje, da bodo zločinci poslej razmišljali in se zavedali da kazen vedno pride. Oni so pa zakomplicirali in se šli politiko. Ko jih jebe! Mene so razočarali.

To je bilo povsem nepotrebno in nedopustno, saj agresorja, torej srbsko soldatesko, ki je bila tista, ki se je šla organiziran zločinski podjem, niso na taistem sodišču obsodili niti še do sedaj omenili v takem kontekstu (Organiziranega zločinskega podjema), čeprav je srbska soldateska delovala na liniji programa iz memoranduma SANU. Čemu so to šli delati s hrvaško državp in Hravti? Mislem, kdo to potrebuje? Vtis imam, da Hrvaške nekdo zelo vpliven preprosto noče v EU, oz. noče v Eu pred Srbijo in jim to sporočajo na tak način, oz. provocirajo Hrvate da odreagirajo dinaroidno in sami na referendumu zavrnejo EU. In to bodo tudi dobili.

Edin dobro v celi zadevi je, da bo sicer nazi-soc komunist Mesić, ki je še par tednov nazaj izrekel neki podobnega kot naš tretjerazrednež , češ, "da zločini storjeni v tednih neposredno po zadnjem dnevu ww2 ne morejo biti vojni zločini" (Kaj naj bi to pomenilo in kje je tu junaštvo njegove KPS, ve samo on), hkrati je pa iz arhivov potegnil transkripte in z njimi inkriminiral lastno državo in celo nacijo, skratka, dobra zadeva vsega je, da bo Mesić dobil mesto v zgodovini, ki mu gre, mesto komunističnega sprijenca, ki se gre svojo malo zasebno maščevanje proti HDZ.

Link

Ni komentarjev: