torek, 19. april 2011

1180467 - slepo črevo sveta

[cevor]
Shaman tvoji komentarji so taki, da preprosto nimam kaj dodat. Ampak čudi me to koliko minusv ti nalimajo za takle zapis. Ne moreš verjet, da se enim zdi kul, da smo taka jebena vukojebina, da ne moreš uradno kupit iPhone-a - oz. vsaj ne enako normalno kot v katerikoli drugi Evropski - ali pa ne-Evropski državi. In ne, nisem noben Applov vernik (čeprav uporabljama MAC-ain iPod), ampak to dejstvo, da iPhone-a ni je tako kot si popolnoma pravilno ugotovil - samo simptom, indikator, da se nas izogibajo - pa ne le pri Applu, da stvari ne tečejo svobodno in da razvitemu svetu dol visi za Slovenijo. Samo poglejte si npr. Skype. Ni države v naši soseščini - (pa i šire), kamor ne bi mogel klicati po flat rate na stacionarni telefon - ampak Slovenije spet ni med njimi. Pa res sem počasi naveličan te zarukanosti, ko je treba po Appla (ali pa vsaj iPhone, da sem bolj natančen) hodit v Avstrijo in Italijo - tako kot včasih po banane in prašek. 20 let samostojne države - pa se to zajebavanje še kar nadaljuje, sicer blažje, ampak smo še 100 let za normalnim svetom. V Sloveniji se zmeraj najde kak razlog, da se nekaj omejuje - čeprav vedno ne moreš razumet komu na čast, ampak važno je, da ni tako urejeno kot v normlanem svetu in da v končni fazi še nekaj iscuzajo v obliki take ali drugačne rente ali davka od končnega uporabnika.

Ok. Za ene tri vem da puknejo minus brez gledanja in branja in gredo naprej. Zakaj so se jim še drugi pridružili ne vem.
Moja poanta je konec-koncev bila samo to, da smo postali in se čedalje bolj utrjujemo kot nekšno slepo črevo sveta, v katerega nihče normalen ne zavije, ker tam notri smrdi. Jebeš državo ki ji je Makedonija za vzor press. hehe. Kaj Makedonija, poglej malo seznam afriških države koder imajo vse kar v SLO nimamo. Ljudje se tam medsebojno še žrejo, ma iPhone in Itunes store in Skype flat rate termination in nejmit druge globalne storitve tam so. Mi pa imamo kaj? Kompartijo, ki določa kdo bo precednik Telekoma in ker maziljenec bo Telekomu dobavljal. In SAZAS. Ki mračli in oblači, hehe. In vase zagledane pepeke iz Mobitela, ki se hvalijo - "mi imamo strokovnjake v hiši in dobro omrežje": Yeahh, right!

Link

Ni komentarjev: