četrtek, 21. april 2011

1183611 - kako Nemec in kako slovenistanski komunistični taliban vidita pokojninski sistem

Dve zadevi:

1) Janša seveda ima prav. Demografija slovenskih aboriđinof, per se, ni avtomatično in apriorno problem. Rekel sem že, da (1) teoretično lahko v Slovenijo pritegneš še, recimo, hipotetično, dva miljona dodatnih aktivnih in ali (2)ustvariš gospodarsko rast in ali (3) višje prilive zaradi recimo višjih plač in ali (4) na nejmit druge načine povečaš prilive...

2) Razmerje aktivni vs. upokojeni, per se, ni apriorno problem, čeprav je lahko posledica dolgoživosti, a bogami vedno tudi posledica naraščanja nezaposelnosti in seveda upadanja dodane vrednosti na aktivnega v gospodarcvu. Če se že dajemo na ravni temeljnih pojmov, naj gre v zapisnik, da bi lahko v javnem sektorju nagrmadili še 500 taužent "aktivnih", pa bi nam novo izboljšano razmerje do upokojenih bore malo pomagalo, hehe. Problem demografije je v resnici korektno matematično-logično zapisano - daljšanje življenske dobe in posledično daljšanje časa črpanja, oz. sez dolgoživostjo povzročeno večanje mase počrpanih rent nad v sistemu projektirano/estimirano. Če bi upokojenci, ki jih je skoraj toliko kot zaposlenih bili disciplinirani in bi namesto lenosti pri guzevanju nastal trend hitrega guzevanja po recimo zgolj enemu letu v pokoju, magari sez prostovoljno avto-evtanazijo, hehe, nas razmerje samo nea bi nič skrbelo, kanede. Zlasti, če bi sez tako nastalimi presežki ravnali kot Nemci, hehe.

PS 

Ko sem govoril o znanstvenosti-neznanstvenosti obrvnave problema demografije, seveda da nisem imel v mislih zlorabe statistike sez strani komunistof, ki na PAYGo gledajo dijabolično-distortirano inu bogami enodimenzionalno ter tudi statično. Komunajzaru je PAYGo bankomat iz katerega grabi inu distribuira poljubno, kakor se mu kurac strdi ali ne, pa ga zanima zgolj kako na glavo dandanašnjega upokojenca zagotoviti čimveč aktivnih sužnjef-kontributorjef, da lahko komunist lomasti zdaj in tu. 

Nemec po drugi strani opazuje demografijo primarno na povsem drugi ravni. Ko aktivni pizdek danes kontribuira, se Nemec zaveda, da je s tem nastala pravna obveznost in bo čez X let treba temeljem te kontribucije kontributorju izplačati rento. Zato Nemca demografija skrbi na vsebinsko drugačen način, kot to skrbi absurdistanskega fašista-klepto-komunista. Skrbi ga ali bodo kontribuirani penezi na ravni povprečja res zadovoljili projektirano-estimirano ter v matematiko PAYGO sistema vtkano formulo, ki je dala estimacijo mase počrpanih rent.

Komunista,kot rečeno, boli kurac kaj bo čez 45 let, njega zanima le ali dovolj pizdekov kontribuira danes za te današnje upokojence in za Zemono. Ker komunistu pravne obveznosti nastale temeljem kontribucije, dol visijo. Vred sez odgovornostjo skrbnega gospodarnega ravnanja s kontribuirnaimi penezi, zlasti presežki. In sistem je vendarle narejen s taužent kontinđensi rezerv za državo. Kar komunist rad zamolči in celo demagoško speljuje pozornost stran od dejstva, da ti država glavnico itakda vedno spelje in ti rento izplačuje iz obresti.

Išo raz: Komunistu-fašistu Absurdistancu klenemu je PAYGO bankomat, Nemcu pa depozitna banka, katere finančni produkt je varčevanje z nizkimi riziki in konzervativnim sicer obrestovanjem. In kot skala trdnim spoštovanjem pravne obveznosti s strani pravne države do kontributorja. Razlika? Drastična, maestro, drastična! Komunisteki-fašisteki so si presvobodno in predaleč razlagali sintagmo "Pay as you go" kot nekšno perverzno brutalno neosocialistično samopostrežbo brez sleheren obveznosti in transparence. Pa si domišljajo, da tudi ko nastanejo presežki v milijardah, ne le smejo, pač pa celo morajo oni presežke nemudoma potrošiti, najraje pa zamegliti oz. pravilno je uporabiti glagol pozemoniti.

Link

Ni komentarjev: