sreda, 13. april 2011

1173221 - recenzija članka Simone Toplak Pahorjeva laž

Draga moja pupika Simona,

spet si napisala silno dober tekst. Gratulálok! Prtisno sem ti 4,5 zvjezdočk zgolj zaradi naslednjega semantičnega "spodrsljaja", ki bode v oči, ker zelo odstopa od ostalega teksta. Odstopa pa po mojem bodisi zaradi pretirane taktnosti in diplomatičnosti, bodisi zaradi pomanjkanja poguma. Evo:

Spremembe te vlade izganjajo biznis iz Slovenije in nas vračajo v socializem, ideološko in podjetniško.

Pravilno, brez zategnjene ročne, hehe, se bi ta stavek moral glasiti:

Spremembe te vlade izganjajo biznis iz Slovenije in nas za še daljši čas betonirajo in še globlje rinejo v socializem iz katerega nam komunisti niso dopustili istopiti nit na čik pavzo; rinejo nas še globlje v socializem, ideološko in podjetniško.

Čemu se vedem kot bi bil navihan občan oz. čemu tako dlakocepsko insistiram na tej semantični navidezno minimalni razliki? Insistiram zato, ker je za ugled in kredibilnost najboljše žurnalistke v Sloveniji , pomembno, da ne le razume kakšna je esenca esence političnega zaodrja celotnega političnega in gospodarskega hepeninga recentnih dvajset let. (To si seveda ti, ki si najboljša na vseh področjih žurnalizma, razen na področju šloganja vremena, ker veš, da čislam eno samo pupiko - mojo Katko, sončece shamanovo nenasitno).

Esenca vseh esenc je brez najmanjšega dvoma kontinuiteta. Kontinuiteta socializma [na novi legislativni matriki oz platformi].
Tovariš Murglbaba, a bogami tudi številne njegove oprode, so že pred nekaj leti ocenili, da je spričo časovne distance od žametno mehkokurčnega demosovskega kao upora, "že varno" naciji razodeti kaj so oni v bistvu leta 1991, 1992 in kasneje v 12+4 naredili, Janša pa v svojih 4 nič bistveno spremenil. Vmes, v letih ko so morali to hraniti v ilegali, so pa zelo dolgo škratli sez zobmi vsakič ko je kakšen nenatančno opazujoči nadebudnež javno zapisal, ali izrekel, da je The Narod leta 1991 "končno uspel uiti izpod komunističnega škornja in nam je uspelo zbežati iz ogabnega socializma".[ oz, .........eeee.......kako da kažem....v resnici...eee... NOOOOOOOOOT!] Škrtali so z zobmi, ker se jim pljuva na svete tekovine in se blati njihovega socialismusa in se takemu bedniku hkrati privoščjivo posmehovali, češ, eh kreten, nimaš ti pojma kako smo vam ga frit zarinili na suho. Niste vi nikamor iz socializma odšli, ampak smo vas še bolj v blato socializma potunkali.

Zato je tovariš Murglbaba onega dne, kakšnih nekaj parov let nazaj, naciji zabrusil. "Ni res, Narod nikdar ni rekel, da hoče kapitalizem! Ni res, da smo Slovenci leta 1991 hoteli v kapitalizem. Narod je le hotel odceptiev od Balkancev, hotel je imeti Nas, NarodoveSvoje tirane in ne nekšne balkanske iz tam nekega Beograda. Narod je le hotel boljši socializem."

Seveda, da tudi tovariš Miheljak in tovariš DrMarkeš in tovariš Mencinger in tovariš Janez Brkač Z Fajter in falanga N571-H572 (Razen našega Novice) in podobni vsi drugi talibanski agitatorji ne le verjamejo in mislijo enako, pač pa celo proliferirajo arogantno notorno laž, da je Narod hotel zgolj "ločitev od Balkancev", oz. da je narod komunistom pravzaprav dal mandat, da nas na vse načine prisilno obdržijo v socializmu.

No in zato je pomembno, da se vsakič, ko se to omenja govori natančno in po resničnem stanju v političnem perimetru. In de facto stanje je: Socializem ohranjen in nadgrajen in poglobljen s pomočjo dijabolično distortirane davko-paradavčne sheme in temu cilju praktično prilagojeno distortiranih vseh zakonov, socializem realiziran na sicer nominalni matriki zgolj nominalno prostotržnega kapitalizma v zgolj nominalno polit-pluralni zgolj nominalno demokraitčni družbeni zgradbi.

Ali imamo res [neoviran, nedistortiran] kapitalizem

Povečini ne: Zakaj? Zato, ker je državnih in paradržavnih podjetij in deleža finančne moči preveč v strukturi gospodarskega telesa Slovenije in to pomeni kontinuiteto državnega kapitalizma, oz. kot mu oni pravijosocializma. Kapitalizma sicer naj ne bi bilo teoretično možno ovirati in distortirati v zasebnih podjetjih vsaj, ma vemo da to ne drži, ker se le ta podjetja v socializmu prisilno drži s pomočjo vrste zakonskih dijabolizmov-komunajzerizmov. Kako daleč je rdeča talibanska kamarilja pripravljena iti v tem aspektu, smo videli nedavno, ko so se bili namenili vzakoniti eksproprijacijo premoženja lastnikov kapitala - premoženja investotorjev (preko obvezne delitve dobička). Kdo je Pahorja iz relevantnega centra moči poklical in mu zagrozil, "da ga naj nehajo srati, da naj poskrbi, da se to pri priči neha, ker da to pomeni end of gejm" in da bi to bilo doseglo point-of-no-return z imenom "kar je preveč je preveč", jaz sicer lahko samo špekuliram. Zgodilo se je pa, da je jastrebom med militantnimi falangami rdečih talibanov Pahor prenesel slabo novico, pa so odstopili od še ene nove vzakonjene eksproprijacije. Zaenkrat! A mejk no mistejk, komunistično-talibanski jastrebi so kot nasilni alkoholiki. Od opijanja in pretepanja družinskih članov v resnici nikoli ne odstopijo, le pretvarjajo se nekaj časa, da so odnehali, hehe.

Ali imamo prosti trg in za vse enako priložnost dostopa do državnih poslov?

Vprašanje je zgolj retorično. Umrl bi od smeha, če bi kdo, razen rdečih talibanov seveda, trdil, da imamo.

Ali imamo politični pluralizem

Ne, nimamo, ker imamo na politični sceni poleg nedotaknjene kontinuitete ZKS, oz. KPS, zgolj še vrsto derivatov KPS, slabo zakrinkanih frakcij KPS "na zadatku", simbiotov s komunisti in druge oblike skupnoskledarskih rentarjev. Kakšni med Pravovernimi so najbrž v svojem frakcijskem onaniranju celo iskreni, in ne "zgolj na zadatku", ma to bistva nič ne spremeni. Še vedno so po politični doktrini, poslanstvu ki mu sledijo in politični praksi, zgolj ena izmed frakcij KPS z enakimi cilji ohranjanja kontinuitete tekovin, to je maksimizacije deleža državnega kapitlaizma-socializma in preko alibija spačene in povampirjene interpretacije "socialne države" drugim vsiljenega socializma.

Ali imamo zdravo parlamentarno demokracijo

Ne nimamo! Nimamo jo pa iz številnih razlogov. Prvič, zato ker je naš volivni zakon napisan komunistični kontinuiteti v benefit, pa eto oni imajo svojih 550 taužent plačanih, z obetom zajednaja tretjih korumpiranih takorekoč volivcev, ali kako drugače v um zmotenih pizdekof, ki jim povsem zadoščajo, da so večno na oblasti. Slovenija sicer ima 1,7 milijona volivcev, ma največji del le teh redno abstinira. Kar je seveda veter direkt v jadra kompartije, zato jim kompartijini dilerji tudi regularno dostavljajo nove brezplačne šute demagoško agitpropovskih psihodelikov, ki učinkujejo tako, da naša slavna intelektualna "elita v volivni ilegali" pridkano kosi svojo trato s kosilnico Honda Motherfucker EZ 2102 , se "za politiko ne zanima", na volitvah na listek dopisuje Mikija Miško in pridkano v javnem političnem diskurzu odziva sez moronskimi nojevskimi butalizmi tipa: "Mene ne zanimajo partizani in domobranci, mene zanima prihodnost". Ja bravo! Grejt sakses, jebote! Eeee...đast kidding, pizdeki, kajti, kot je Simona tu nažalost morala konstatirati - prihodnosti ne bo, ravno zato, kar vas ne zanimajo prave zadeve, hehe. Ker ne razumete, da domek ne bo prijeten topel in vodoneprepusten, če rdečeglavih termitov, ki vam papcajo podstrešno konstrukcijo ne boste eliminirali. hehe.

Ergo, ker je iz rdečega Marsa s prostimi okami razvidno, da vseh našteteih prerekvizitov, bodisi sploh nimamo, bodisi spričo distorzije de facto nimamo, bodisi so mrtva črka na papirju, ker je s pomočjo zakonov dosežen obvod okoli pravega kapitalizma, pa funkcionira dalje nemoten socializem. Nesankcionirano! Bojda "boljši socializme". Socializem dva pika nula. S kompartijo ena pika nula še vedno na oblasti. 

Zato Pahor in njegove rdeče-talibanske falange niso po nemarnosti, ali neumnosti predlagali fejk reforme, oni so to storili zavestno, zvito, podmuklo, premišljeno, zahrbtno, škodoželjno, ker edino takšne oni lahko predlagajo. Njihov cilj je danes, bolj kot kadarkoli, utrditi socialistične okope in poglobiti socialistične prvine. Mejk no mistejk, njihov ideal v danih razmerah je: Vsi na minimalcu, vse pokojnine uravnane na polovico minimalca, vsi davki in paradavki na maksimumu, vsi državljani z iztegnjeno roko, pred uradi socialistčne RS, ki je bojda socialna. Skratka, njihov ideal je Kuba, ali še raje Severna Koreja. Sanjajo pa seveda o "uspešni" komunistični Kitajski. Kjer jih nihče ni prisilil, pa folka niso še nikoli sneli s standarda dve pesti riža na dan in lahko dodajo še žaklje riža, pa bodo Kitajci še vedno zgolj slabo plačani sužnji pod komunističnim škornjom. Imajo pa blestečih steklenih državnih stolpnic in to čedalje več, to pa ja. Sanjajo o Kitajski, kar je seveda - Sanja podalpska rdečekožna svinja o koruzi, hehe. Realnost pa bo - Ajde mrš vsi po prehranjevalne bone na zavode Socialistične RS. To je edini način kako iz nominalno od Zapada zapovedanega prostotržnega kapitalizma s politpluralno parlamentarno demokracijo narediš sprdačino in folk podtalno držiš še naprej v Socializmu, ki ga čedalje bolj poglabljaš.

A uničila jih bo ena sama neprijetna zadeva na platformi katere so vsi drugi narodi, razen Kube, Kitajske iN Sevrne Koreje, že davno opustili komunajzerizem in t.i. socializem. Družba na minimalcu in z iztegnjeno roko pred socialnim uradom ne bo proizvedla niti za burek, kamoli za drakonske davko-paradavke in rentarske orgije komunistov. Kar imamo že zelo lepo lepo raz-vidno v bilancah recentnih par let. Žal mi je tovariši, ma ipak ne eksistuje komunistični perpetum-mobile. Deja vu, tovariši deja vu.

Link

Ni komentarjev: