ponedeljek, 25. april 2011

1188220 - še konkreten predlog reforme

[NavadniNimda]
Hehe, mislim, da imaš kar prav tule. Če prav štekam, zagovarjšaš resen poseg v sistem, od ustavnih temeljev naprej. Situacija v naši socialistični domovini je tako zavožena, da bo treba narediti totalno prenovo. Flikanje in lepotne "reforme", ki naj ohranijo videz sprememb in hkrati pustijo vse kot je bilo, ne pridejo več v poštev. Potrebno bo podpreti popolno prenovo, zasnovano na osebni in gospodarski svobodi človeka, ki mu ju garantira pravna država. Nič več in nič manj.

Kot nas uči zgovodina: Komunizem, ki se s pomočjo prisile skriva za besedami "javno", "skupno" in "državno" je potrebno ukiniti, ne pa reformirati!<

To, kar bom zdaj napisal je znanstvena fantastika, ker imamo pač med dejavniki na politsceni same lopove:

Če bi res obstajala iskrena in brezrezervna, z ideologijo nekontaminirana politična volja za temeljito pošteno, nenategunsko, nreroparsko reformo pokojninskega sistema, bi naredili tako:

Mićotu Mrkajiću bi dali total ful mandat, da po vzoru na čilenskega in po svoji zdravi liberalni pameti predlaga in v nulo definira reformo. V ekipo bi dali še poštenega nemškega pravnika, da naj zgotovi, da pravice nastale temeljem prejšnjih že vplačanih kontribucij ne bodo kršene, pač pa bo zakon v polnem obsegu, logično, veljal le za one, ki na tisti dan vstopijo v sistem, za vse ostale pa ekipa pripravi formule hibridnih izračunov bodočih rent upoštevajoč da so prejšnje kontribucije bile vplačane po prejšnjih zakonih.

Politika (nemaliciozna znancvenofantastična politika, heh) ekipi nastavi še naslednje orijentirje:

- zločinsko reketiranje sez navzgor neomejenimi prispevki se odpravi in nadomesti sez kapico, ki je v poštenem razmerju z omejeno pokojnino (Vzor: Nemčija in Švica)

- Lopovsko izplačevanje onim, ki ne kontribuirajo, se odpravi

- Izplačevanje več kot je s kontribucijo bilo zasluženo se odpravi. Šifra: Sociala sikter iz pokojninskega sistema press!

- Semuljićevska komunajzer-nasilno-uravnilovska kao-solidarnost se naj mimo pokojnin dojebava iz sociale. Kot v recimo Avstriji in Nemčiji. In Skandinaviji. hehe.

- Vse, kar je komunajzer kamarilja zatemnila od leta 1991 do zdaj v formi podtaknjene sociale se po kompenzaciji z zneski ki so romali iz proračuna v PAYG, vrne na konto, če ne drugače pa v formi vknjiženega dolga države do te blagajne.

- Javnim uslužbencem država poslej prične vplačevati v polni meri. Tudi dolgove za nazaj iz tega naslova vrne v blagajno.

- Država, ki je dopustila, da maziljeni ne vplačujejo ima za vsa leta nazaj dolg do te blagajne iz tega naslova tudi.

- Število pričakovanih izplačil za Janeza Povprečnega se opredeli temeljem znanstveno izmerjenih demografskih podatkov, kot nasprotje meritvam po velikosti gnojnega kontejnerja v umu kompartijskega politkomisarja.

- Temu primerno ekipa opredeli ne le realistično dolžino kontribuiranja za polno pokojnino, pač pa tudi mehanizem avtomatičnega prilagajanja v primeru, da dejavnik demografije niha se izboljša ali degradira. Predpotavimo recimo, da bo morda k nam drlo aktivnih, ko bomo enkrat poštena država, atraktivna vsem od investitorjev do iskalcev dela, sreče in doma.

- Ekipa opredeli in moderno definira mehanizem zgodnjega upokojevanja in pripadajoče maluse.

- Ekipa opredeli moderni a la čilenski model osebnih računov.

- Ekipa opredeli in predlaga moderen model drugega in tretjega stebra oz. točneje - državino/sistemovo vlogo v tem.

ipd...

Tako predlagano in zakoličeno reformo bi podprl vsak razumen človek, zlasti če bi povsod na TiVu, na internetu, v medijih, v politstrankah, vsi brez lopovskih fig v žepu ljudem razložili, kaj, zakaj, kako, čemu in predvsem poudarili: "To delamo zato, da vam komunistične beštije ne ukradejo po 100k averejđ"!

Link

Ni komentarjev: