petek, 29. april 2011

1191952 - zakaj je trenutni pokojninski sistem Ponzijeva shema

[Endimion]
Ko omenjaš tranzicijo iz "ponzi sheme" (kar penzijski sistem ni. Zanj vemo kako zdaj deluje, in ni prevara, oboje pa mora bit prekršeno, če želiš da gre za ponzijevo shemo) ....

Tolk si se razpisal, pa nisi komentiral glavnega razloga zaradi katerega je to ponzi shema. Zakaj v Nemčiji plača direktor Porscheja, ki ima 35 milijonov letne plače pokojninski prispevek do plačne kapice od cca 5000 EUR, torej cca neki manj kot 1000 EUR na mesec, naprej pa nič in seveda dobi iz PAYG sheme omejenih cca 3500 EUR pokojnine? 
Zato, ker tam nimajo PONZI sheme. 
Zakaj v Sloveniji Colarič in Krka plačata 135 tisoč letno in ne 12 tisoč kot bi če bi Colarič delal v Nemčiji in zakaj bi direktor Porscheja v Sloveniji plačal 7,7 milijona EUR? In mu celo danes grozijo da pokojnine čez 20 let ko bo on na vrsti za rento sploh ne bo. Zato ker imamo nategunsko-eksproprijativno roparsko komunistično Ponzi shemo.

Zakaj bo pokojninska renta Nemca cca 70% okapičene plače od katere je plačal prispevek? Zato, ker nimajo ponzi sheme.
Zakaj bo pokojnina Colariča ne 70% od 50000, torej 35000 ampak 70% od povsem virtualne omejene kakopak "pokojninske osnove", torej 1400 EUR. Zato ker razliko od bednih 1400 do po velikosti kontribucije pripadajočih 35000 eksproprijativno zaseže lopovska komunistična država, ki sedi na vrhu ponzi sheme v katero smo včlanjeni prisilno. Skratka ker imamo ponzi shemo, saj je tisto uzurpirano tudi po 20 in akoravno tak nanese 20000000 krat večje od izplačanega.

Ponzi shema ni samo to ko nekdo iz sheme ne dobi nič, eni pa vse, ampak tudi takrat, ko je izplen sodelujočih nesorazmeren vložku. Ko se razmerje vloženega proti izplenu v neki shemi 5% ali se celo absurdno bliža nič %, je to še kako fakin ponzi shema.

Ključ absurdnosti naše sheme je ravno ta v vsetu redka prevara izvajana preko neokapičenosti prisilnega prispevka, v našem primeru kar reketa in ne le okapičenosti pač pa celo prgramirano skozi čas nenehno nižanega razmerja plača vs. "osnova". Mi govorimo o komunističnem razmerju plača vs. "osnova", Nemci pa o okapičena plača vs pokojnina. Nemci vzdržujejo razmerje 70% med izplačano rento in okapičenim delom plače od kateega se plača kontribucija. 

Mi smo si pa zavoljo gnusnega natega kar izmislili umetno kategorijo, da bi lahko rekli da je tudi pri nas, tak kot pri Nemcih 70%, hehe. Mi smo eto kao pljunjeni Nemci. Jasno je, da bo komunist nižal svojo fakin umetno izmišljotino, da bi lahko poniževal nacijo in ji žalil temeljno inteligenc. Recimo how about nižanje "osnove" na 100 EUR, izplačilo uravnano za vse na 500 in potem na TiVu Barbikin minister objavi, da smo svecki šampioni. Colariču sicer zasežemo mesečno 11 taužent, ma mu na koncu izplačamo 500% "osnove", v Nemčiji pa imajo usranih 70%. Buuuuuuuuuhahahahaha! Komunajzer alkimisti pizda vam materina lopovska!

PS

Tudi jaz bi rad hranil lastno mater in za solidarnost častim še ene par po meni hranjenih mater v pokoju, ma ne bi rad hranil recimo 1500 hipotetičnih komunističnih cip samohranilk nekšnih ank-partizank, hehe, ki niso kontribuirale niti centa, "državno pokojnino" se jim pa ipak izplačuje. Ali pa bi jim glede na kontribucijo pripadalo 120 EUR rente, polučijo pa borčevsko pokojnino, ki seveda sme biti ne le 70% "osnove", pač pa celo 120% osnove. Auuuuuuu.

Link

Ni komentarjev: