petek, 8. april 2011

1166713 - nasilne regulacije prost trg dela namesto malega dela

Cool Pero, cool si to spisal. Ti zelo dobro ltiš kako pošten slovenski plebs čuti in potrebuje. Kamarilaj pa pač ne, saj dmonstrira popoln antitalent v tem aspektu.

Tam ko si našteval kaj "naj vse raje uredijo" namesto da se ukvarjajo z atakom na študentsko delo per se in kar tako, bi jaz bolj eksplicite in bolj odločno insistiral samo še na temu, da naj bodo vse oblike dela izenačene, ter da naj bo trg dela karseda prost, predvsem prost državnih tac in vmešavanja in fanatičnega reguliranja in fižolčke preštevanja in patroniziranja državljanov, in še pred tem, da se naj uvede EDS, s pametnim pragom obdavčitve ter, da se naj obvezni prispevki navzgor omejijo.

Ja, prav imaš, študentsko delo per se nima kaj biti napačno. Študentsko delo bi navkljub izenačitvi vseh vrst dela, še vedno imelo dovolj vrlin zaradi katerih bi gospodarstvu bilo v bostvu zelo atraktivno za določene namene in potrebe, ki so realne in normalne.

Poleg tega da ima na eni strani veliko dobrih lastnosti (recimo to, da študentje lahko okusijo okolje v katerega bodo po študiju prešli, takorekoč varen vroči preizkus, oz. nekšna mehkejša tranzicija iz treninga na resno delo) in seveda na drugi strani, ima potencijalno negativne, temne plati, ki si jih omenil, ko si omenil povampirjene študentske servise. A slednji so zgolj zunanji pokazatelj zblojenosti države v povsem tretjih aspektih in conah.

PS

Tuga te levo-na-sredinske oblasti, da v vsemu in povsod fanatično po talibansko sužnjuje ideologiji nasilne uravnilovke vsiljene zgolj plebsu oz. talibansko-ekstremistične obsedenosti s prisilnim egalitarizmom, doseženim s pomočjo "rezanja v meso bolje plačanih delavcev" in bohotenjem rentarjenja benefitorjev - od režima maziljenih. 

Skratka, nasilni talibansko-boljševistični egalitarizem slovenskega socializma dva pika nula, katerega denarna podstat se išče v obdavčenju in paraobdavčenju dela in še marsičesa in to do kosti, ker se nikomur od te kamarilje ne da niti so sposobni šofirati državo v coni normalnih obdavčitev. Oni znajo samo, če so davki do maksimuma. Kar je perfiden način restavracije oz. nadaljevanja ideologije in doktrine in prakse iz časa socializma ena pika nula.

Zato ne čudi, da so vsi novi zakoni in "reforme" slabi najbolj in predvsem zaradi tega, ker se rdeči talibani nimajo poguma odreči svojim ideološkim dogmam in to niti ko je povsem očitno, a pod njihovim vodstvom in zaradi njihove doktrine državo drvi naravnost proti prepadu in propadu. 

Šli so celo tako daleč, da so pritiskali na Ustavno sodišče, da naj demokracijo suspendira in prepove, ker jim edino še to lahko onemogoči njihove nepoštene aspiracije. Kar je, da ne bo kakega dvoma prosim, ekvivalent Ghadafijevem guardu, le da je Ghadafi že zelo hitro prešel na streljanje po lastnem narodu, naši se pa zaenkrat zadovoljujejo z grožnjami, demagoškim agitprop slikanjem armagedona in poskusi eliminacije demokracije, ker si je plebs drznil nasprotovati njihovi ideji da taisti plebs okradejo in to v bibličnih razsežnostih.

Če bi rdeči slovenski talibani izdali denar, bi na njemu po vzoru na dolarski "In God we trust", pisalo: "Na nezaslužene rente prisegamo [in na njih srdito insistiramo za vsako ceno tudi z ceno da država povsem skrahira, družba pa obuboža]".

Verdict: Rdeči Talibani, Go home! Idite na smetišče zgodovine, to naj bo zadnje in v vaših življenih hkrati edino častno dejanje.

www.youtube.com/watc...wJw3c_wOM8

Link

Ni komentarjev: