ponedeljek, 4. april 2011

1160448 - zakaj kamarilja namesto kompliciranja z malim delom ne uvede česa enostavnega

Ko pogledamo vse te zneske, se nam enostavno mora prižgati vsem ista lučka preproste zdrave pameti.
Koji kurac se tu komplicira in dela opičje prevalje in komplicirane sjebane rešitve z ziljon nekih izjem.
Vse delo naj bo tretirano enako. VSE. ALL. ALES. KAŽDO. Amen.
In vsi prihodki naj bodo tretirani enako. VSI. ALL. ALES. KAŽDI. Amen.
In vse naj bo enako obdavčeno. VSE. ALL. ALES. KAŽDO. Amen.
Z enakim pragom. Za vse prihodovalce, pravne in fizične osebe. Amen.
In prag naj bo dovolj modro visoko postavljen. Amen.
How about 18k EUR letno?
In ni važno kje in kako služiš, z delom ali kako drugače, dokler zaslužiš manj kot 18 k boš plačal 0 (z besedo: nula) davka. Amen.
In če delaš velja zate ko delaš enako pravilo - obvezno pokojnisko zavarovanje. Amen.
In če v državi velja (kar ni nujno!), da firme tudi morajo kontribuirati za pokojnine, naj plačujejo od vsake vrste dela enako. Amen.
Ali pa še bolje, naj firme sploh ne plačujejo, ampak naj plačujejo oni ki delajo, vsi enako, kadarkoli in kjerkoli delajo. Vsekakor, firmam naj bo vseeno koga in kako zaposlujejo, vedno plačajo enako. Da se ne obremenjujejo sez izračuni kaj se bolj splača, hehe. Amen.
In čim se plačuje, morajo te ljudje od tega imeti tudi benefit. Tako kot vsi drugi, ki kontribuirajo. Amen.
Torej kdorkoli dela, pa če se mu reče študent, ali zaposleni, mu takrat teče pokojninska in delovna doba. Študent je akademski status, ki se ne potrebuje izključevati s statusom zaposlenega. Amen.
In magari če dela starček, ki je že upokojen, naj tudi ta sproti dobi izplačan primeren dodatni nadomestni benefit, ker pokojnino že ima. Ker pač kontribuira.

In če bi bilo tako, bi delodajalcu stroškovno bilo isti kurac koga zaposluje in ali začasno, kratkotrajno, dolgotrajno, stalno in kar je še takih sjebanih nepotrebnih distinkcij.

Delo je delo, prihodek je prihodek, pa naj bo za vse enako.

In če študentu in gajstnemu penzionistu in ne vem komu še ni dovolj, da sme zaslužiti 18k letno neobdavčeno, potem naj gre droge dilat, tam je vse neobdavčeno, hehe, jebogaotac y praotac, pičmamumaterina zmešana, da ne ve al bi študiral, al delal, al bi bil dedi v pokoju, al bi delal itd...

In še to. Oni prispevki, ki sem jih omenil tam gori, da se imajo plačevati od vsakega dela enako. Morajo biti navzgor omejeni. Za vse!

In ader wordz, naš einstanski Puri bi rekel, "Spet so nam podtaknili nepotrebno debato". Ker so davki in paradavki/prispevki nenormalni in jih beštije nočejo vnormaliti. Iz ideološko-roparsko-pizdunskih vzgibov, če prav štekam.

Link

Ni komentarjev: