sreda, 20. april 2011

1182821 - izčrpna analiza bibličnih ropov v okviru pokojninske "reforme"

[King1144]
Shaman, tvoje misli so popestrile moj dan. Seveda se tudi jaz strinjam s tem, da naj vsak dobi toliko, kot je vložil. Zato bom najbolj zadovoljen, če bi bil tvoj predlog sprejet, saj sem v določenem delovnem obdobju (12 let, 4 mesece = okoli 6000 ur) delal tudi po 40 družbeno potrebnih nadur (z dovoljenjem republiškega organa), ki, kot sem slišal sedaj niso upoštevane v bodoči pokojnini, kljub temu, da so bili plačani vsi prispevki. Seveda pa brez sprememb v pokojninski, kot tudi delovni zakonodaji ne bo šlo. V pokojninski mi je najbolj všeč tvoj predlog, v delovni zakonodaji pa je treba TAKOJ ukiniti denar za malico, denar za prihod na delo, uvesti neplačan odmor za malico, recimo delovni dan od 06.00 (08.00) - 10.00 (12.00) in od 11.00 (13.00) - 15.00 (17.00). Vsak ima INDIVIDUALNO pogodbo, torej si sam lahko izbori plačo, kot meni, da jo zasluži, delodajalcu ni treba plačevati nikakršnih dodatkov na delovno dobo, plačan dopust 20 delovnih dni do 45 leta starosti in 25 po tej starosti. Postavi pa se seveda spodnja meja plačila na uro. Isto velja za VSE javne službe, s tem, da je v javnih službah PREPOVEDANO združevanje v sindikate in stavka. V javnem sektorju tudi NI IZPLAČILA regresa ali božičnice, v privatnem sektorju se LAHKO enkrat letno izplača dodaten znesek v gotovini ali delnicah. Vse začasne službe v javnem sektorju (ministri, poslanci) so za DOLOČEN čas in NE SMEJO imeti klavzule o plačilu po izteku poslanskega ali ministrskega mandata.

Tako je King, tako ali na podoben način tvojemu predlogu, plus minus imajo že v Nemčiji in Avstriji, ki so orto bastioni prave zarostano rigidne "socialne države". Pa se jaz vseeno na poti do "popolnoma čistih računov", takoj podpišem pod reformo, ki do pike natančno replicira k nam Kanjcem toti nemški sistem recimo.

Nemška država je daleč od pogumne liberalnosti in logično, da ima marsikaj, kar bi jaz recimo spremenil, ma njihova sedanja rešitev pokojnin, delovne zakonodaje, davkov in obveznih kontribucij premij zavarovanja proti nezaposelnosti, ki skupaj proizvajajo tisto, čemur iskren ljubitelj človeške svobode in civilziranosti z razumno in ekonomsko realno izvedljivo ravnijo solidarnosti reče "kontribuirati po državi prisilno, zato, da bom živel v civilizirani državi" v kateri ne bom fasal razjedo na dvanajsterniku od stresa in skrbi za otroke, ko v 50. ali celo bognedaj 45. letu izgubim službo in me nihče več noče, ali spričo recesije de facto ne more zaposliti...

...torej, njihova sedanja rešitev se meni zdi povsem spodobna vmesna stopnja razvoja Slovenije na poti k civilizirani, nerentarski, nezajedalski, nelopovski državi "čistih računov", v kateri užiješ za svoje kontribucije toliko muzike kolikor penezof kontribuiraš, pa naj bo to za pokojnino, zdravstvo ali socialo ter infrastrukturo financirano iz davkov. 

A za to je treba najprej opustiti komunajzerizem. N A J P R E J!

Trenutno živimo v državi, ki pod pretvezo, da večino grobo in diskriminativno ropa v imenu kao solidarnosti sez šibkimi, v bistvu drži v totalni nesreči vse, predvsem taiste šibke, v imenu katerih ropa. Gospodarstvo, delovna vnema in podjetniška vnema predvsem, pa čedalje bolj hirajo pod pritiskom te negativne satanske logike.

Zato je iluzorno pričakovati, da bi predlogi kamarilje, čigar doktrina je ta netransparenca in zajedanje na platformi z reketi nasilno odvzetih penezof, bili fer, civilizirani, transparentni in v smer udejanjanja zgoraj elaboriranih "čistih računov" brez rentarskega lopovluka, kar v bistvu dejansko terjajo Maastricht, priporoča EU, priporoča MMF in kar je še tovrstnih relevantnih inštitucij na katerih vrata potrkamo ko rabimo pomoč ker smo v pizdi [zahvaljujoč taisti nesposobni razdeljevanju zavezani in proti ustvarjanju naravnani kamarilji], ali pa smo kako drugače zaradi članstev v klubih do teh inštitucij zavezani nekemu redu in ključnim performančnim indikatorjem.

Naši pizdeki so v srditem boju za ohranjanje komunistične doktrine, narodu podtaknili zamenjavo tez v stilu umnih tez iz eksperimenta onega butalskega študenta, ki je iz tega da se muha, ko ji je odrezal obe krili in ji ukazal da naj leti ni premaknila, kaj šele poletela, zaključil, da muha, ko ji odrežeš obe krili nič ne sliši. Auuuuu, kako umno.

Tako so tudi oni umno v mejah omejene lopovske pameti zaključili, da je važno da namaknejo peneze tako, da ljudem preprosto ukradejo po 100k v šusu, kasneje pa seveda še več preko programiranega nižanja osnove. Češ, zunanji videz do EU in MMF in sveta vobče bo, da nam "proračunska šlamastika štima", skratka nič nam ni treba vsebinskega bognedaj menjati, dovolj je če državljanom uvalimo daljšo dobo dela in kontribuiranja in krajši čas črpanja rent, pa smo zmagali, ne da bi odpravili en sam strukturni problem, na prvem mestu je pa seveda izplačevanje socialnih benefitov onim podtaknjencem v PAYGo, ki v PAYGo niso kontribuirali - beri na prvem mestu je nujnost odprave komunajzer rentarjenja v imenu prisilne total uravnilovke plebsa v bedi

Sploh ni važno ali je na dnevnem redu "reformiranja" pri boljševiško-fašistični talibanski kamarilji pokojninska, zdravstvena, delovna ali katerakoli zakonodaja. Njihova doktrina bo vedno enaka. Reformirati, da se pri esenci politdoktrine in politprakse nič ne spremeni. Da se komunajzer tekovine zajedanja in poljubno-voluntarističnega lomastenja nomenklature po proračunu ohranijo nedotaknjene. 

To pa pomeni - davki in prispevki-paradavki na maksimum, transparenca trošenja namensko zaseganih reketov na minimum, diskriminacija naperjena proti najboljšim oz. ključnim ustvarjalcem na maksimum, lopovluk, podmizenje in maziljenje NjihovihSvojih sinekurcef in zemonskih kartelov na maksimum (ki ga spremlja podtalno financiranje kontinuitete komunistične oblasti!) in seveda njihova tekovina nad tekovinami nasilna boljševiška uravnilovka v vsemu in povsod na maksimum. 

To ni reforma, to je boj za kontinuiteto komunajzerizma, kontinuiteto nezasluženih rent, kontinuteto metanja zaseženega plena v skupnoskledo brez obrazložitve in utemeljitve, od tam pa zemonskim kartelnim klanom in to tak, da se vmes še arogantno naciji podtakne v PAYGo one socialne primere, ki niso kontribuirali oz. so bistveno manj kontribuirali kot cuzajo, ker se hoče prikriti da so socialni primeri, čeprav so pošteno garali tudi po 40+ let, (ki sicer niso nič krivi, ampak so žrtve komunajzer lopovov, ker so jih pač že davno oropali, že ko so delali v najboljšem sistemu na svetu, hehe, kjer so jim po majhnosti uma kompartijskega politkomisarja odmerili človeka nevredno mezdo z glavnino njihovih rezultatov dela pa gradili podzemna komunistična gnezda),...

...vse to, da naciji perverzno podtaknejo tezo, češ evo PAYGo ni vzdržen, pa moramo iz proračuna že vseskozi doplačevati. V resnici pa ko iz PAYGo zabrišeš tja podtaknjeno socialo, ima PAYGo cca ekvivalent sedanjih 2+ milijarde presežka in to že vseh recentnih 20 let. Vsako leto 2+ meljardice "uzela rdeča komunistična magla". Opa batooo, 40 miljard fakin tenđibl, fakin realno vplačanih penezof izginilo v nepovrat, v rdečo komunistično rentarsko meglo in to samo v recentnih 20 let. Na 40 let in cca 8 do sedaj odkritih butalskih podzemnih komunajzer gnezd padlage, hehe.

Jasno, da bo potem čez 20 let, ko bo v pokoj odšel prvi zaposleni, ki se je zaposlil na dan ko smo iz Socializma enapikanula prešli v socializem dvapikanula, relevanten del teh zamegljenih/izginulih 40 miljard manjkalo. In za to nam ni treba še nobenih demografskih armagedonov. 

To s tem demografskim argumentom bi jaz seveda zelo rad dal na seriozno znanstveno preverjanje, kvalifikacijo in prezentacijo. Po mojem je tam v ozadju bržkone en sam fumis vaginalis znanstveno ne baš podprtih asumpcij, šloganja, ki naj podpre demagoško aspiracijo, takorkeoč, ki ga niti Baba Vanga ne bi znala baš dobro utemeljiti, kaj šele barbike in keni absurdistanski. 

Pač v večjem delu je to ena sama agitprop demagogija. Sicer pa, če se ve, a jaz sem prepričan, da se v resnici ipak znanstveno utemeljivo ne ve, hehe, da bomo čez 20 let imeli težavo z razmerjem aktivni:upokojeni, za koji kurac ne počnemo kar počne Avstralija? Zakaj ne novačimo inženirje, zdravnike in podobne koristne resurse v deželah od koder se takšni selijo v Avstralijo, Francijo, UK, Nemčijo itd?

Valiti vse na demografijo je primitivno prozorna demagogija, če pa 40 miljard presežkov izgine neznanokam in še kar v enakem tempu 2+miljarde na leto izgineva. Najprej nam naj odgovorijo kam so izginile kontribucije aktivnih iz recentnih 20 let, potem nam naj dokažejo, potem pa razložijo kdo v deželi tej ne kontribuira, ker bi glede na povprečno plačo kontribucij moralo biti za cca 1,7 miljarde več kot jih je v resnici ( še dodatnih v megli izginulih 30+ miljard, potem nam naj znanstveno dokažejo, da bo zares demografski problem, čeprav bomo dopustili priseljevanje aktivnih, hehe, potem se bomo lahko pogovarjali o reformi, ma točka 1 bo limitirati prispevke navzgor in ne aplicirati zakona za nazaj. Slednje bi lahko naredili brez gledanja.

Kolikšen je učinek demorgafije, na kateri cifri šarta čez cca 20 let, in kako se z leti viša? Kolikor sem videl gre za učinke, ki se pričnejo na par milijonih, pa potem enkrat leta 2100+ (Ne ve se kdaj, buuuhuhuhu!) dosežejo preko miljardo deficita letno. Skratka, če onih 40 miljard ne bi izginilo v zemonskokartelnih kraških ponorih, bi nam z obrestmi lahko kompenziralo učinek trenda demografije cca naslednjih 100+ let. Kje je ta izračun mone, kje je transparenca? 

In ne smemo pozabiti. Ko v Nemčiji nekdo v PAYGo vplača, se država zaveda, da so v blagajno pritekli otipljivi penezi in da čez 45 let iz naslova tega priliva sledi odliv oz. obveznost do kontributorja. Ki sam sebe pokriva. Če je obdobje gospodarske rasti in disruptivni skok leta 1991 v SLO priskrbeli presežke, kako se je kamarilja upala te presežke zapraviti namesto naložiti, saj je vendarle vedela, da čez 40 let sledi posledično disruptivni skok pokojnin. PAYGo je "as you go" le v smislu cash flowa in ne v smislu pravne obveznosti do kontributorja. Kaj to pomeni v primeru presežka v cash flowu vemo vsi. Pojavi se presežek ki se ga ima naložiti, da počaka na trenutek ko bo udaril imanenten disruptivni skok pokojnin.

Ker je pa kamarilja denar že pokradla zdaj kot stekli psi skušajo nasilno doseči, da disruptivnega skoka pokojnin sploh ne bi bilo vsaj na ravni skupnega seštevka vseh počrpanih rent te generacije, ker bi z novim zakonom vse rente tako razvrednotili, da bi teh 40 miljard in še 50-60 dodatnih, preprosto izničili z nižanjem integrala vseh izplačanih rent. Grejt sakses! 

E, če se mene vpraša, "neće moći ove noći, lopovi komunajzarski!" Raje vidim, da ta vaš sistem v celoti skrahira, če ni političnih sil v SLO, ki ga bi na normalen način hotele in zmogle eliminirati oz. s poštenim nadomestiti. In bog nam je priča, da bi ga morali in to takoj. To seveda bi bila prava reforma.

Link

Ni komentarjev: