ponedeljek, 1. oktober 2012

1833236 - se "vrac" o Kavčičevi vlogi

Shaman, popolnoma se strinjam s tabo. On je bil v primerjavi z drugimi komunističnimi zasužnjevalci samo malce manj krvoločen. Ko je tolkel po svobodi to ni delal z macolo, pač pa samo s kilskim kladivom.

Kot ko so sodili v Nemčiji paznicam v kancer lagerju v Auschwitzu s prvoobtoženo paznico z vzdevkom Krvava Kobila, so taboriščnice kot priče eno izmed obtoženih opisale kot sočutno osebo, ki ni bila kruta do jetnic. V času sodnega procesa so tudi njej dokazali, da je metala novorojene dojenčke taboriščnic na lesen voz, tako da jih je prijela z roko in jih s prijemom za eno ročico z zasukom metala na lesen voz in jih potem še na pol žive zmetala v krematorij. Tožilec je v zaključnem govoru obrazložil ta paradoks, da se je taboriščnicam tako kruta in brezsrčna prikazen zdela celo človeška, ker je bil prostor kancer lagerja tako razčlovečen, da je vsaka najmanjša človeška gesta teh stvorov izgledala kot neizmerna dobrota. Ni pa bila ta paznica nič boljša od Krvave Kobile. In sodišče jo je seveda obsodilo za zločine.

Tako je bil tudi Stane Kavčič zatiralec svobode, samo malo manj je bil krut. V bistvu pa za slovenski narod enako škodljiv kot vs drugi takrani oblastniki.

Link

Ni komentarjev: