sobota, 6. oktober 2012

1839372 - jurijjurij o pingvinskih protikriznih receptih

Vasle opozarja, da je kriza v Sloveniji huda

Aahhhhh eehhhh, Vasle, Vasle. Zadnjič sem poslušal unega pingvinskega megastrokovnjaka za solato zvanega Zorangutan in njegov brejnstorming štab sestavljen iz šivilje Alenčice in administratorke maše Ko(grški)ciper in so te povsem deplasirali. Zokigutan in njegov pingvinsko šiviljski štab pravijo, da se da vsa gospodarska pyzdarija da rešiti na izi. Naj ti povem kaj pravijo:
"Use se da rešit tako, da se poženejo veliki infrastrukturni projekti, tretja, četrta, peta, šesta razvojna os, nje. Potem pripeljemo in zaposlimo eno armado polpismenih deloucev iz bivših bratskih južnih republik, nje, in gradimo nove stadione, športne dvorane, prakirne hiše, ograjene parkirne prostore, postavljamo parkomate, spreminjamo pacele iz nezazidljivih v zazidljive, nje, gradimo mostove, mostičke, brvi, pločnike, še kakšen obskuren železniški tir in smo rešili gospodarstvo Slovenije in premagali gospodarsko krizo, nje. Tisto nakladanje o visoki dodani vrednosti, tehnološko razviti družbi, izobraženi delovni sili, ideja Silicijeve doline, hitech industrija, ..., vse to je eno lapanje, nje?? Use se da rešit z megatonami betona, cementa in peska, nje? Aja, pa še zaposlimo uniformirano armado kontrolorjev parkirnih listkov in delilcev parkirnih kazni." Tako je govoril, pa ne Zaratustra, ampak voždič pingvinske stranke, oni dve omenjeni puhloglavki pa sta mu zvesto kimali.

Tako da Vasle ti ne seri preveč s tem črnim pesimizmom, ker najbolji solatni meneđerčič v SLO, ma kaj v SLO na Balkanu, valjda ve kaj govori in kaj dela, ane? Yebotebogdateyebo Vasle! Poglej si na primer eminentne uspehe njegovega profesionalnega dela: insolventnost njegovih Elect in trop nepoplačanih upnikov, kloaka Stožice in fiktivni trgovski center, Grep u velikem qrcu, dolgovi do grla, neplačani podizvajalci, 300K ojrotov minusa na Zorangutanovem transakcijskem računu in 130 miljonski dolgovi MOL-a. Qwa Vasle, aaa ti poslušaš kej gospodarstvenika Zokija??

Link

Ni komentarjev: