nedelja, 14. oktober 2012

1847254 - primerjave med današnjo Slovenijo in Hrvaško

[posavski]
z grafiti "Ponosni na oluju", plakati s portretom Gotovine, "Ponosu hrvatski", skandiranjem "Za dom spremni" .... še 30 let ne bo pripravljena za vstop v EU. ne gospodarski standard in pravna država ampak neokusna ustaška fašistoidnost je največja ovira hrvaške na poti v EU.

Če bi fašistoidnost bila omejitev za vstop v EU, potem Komunistična, torej to pomeni fašistična Đamahirija Slovenstan ne bi nikoli videla EU.

Hrvaška je gospodarsko totalno fkurcu, sedaj pa ni trenutek, da se bi že tako do amena destabilizirana EU šla tveganje s širitvijo, ki pomeni še več nestabilnosti. Nemci vedo, da bo zdaj treba reševati poleg Grčije še sicer našo liliputansko Slovenijo in si ne želijo nakopati še Hrvaško, dasiravno je tudi nje komaj za dve SloLiliputaniji.

Povrhu vsega ima Hrvaška sodno vejo oblasti, kot bi bila Slovenija, nje™. Zamude da te kap, vse fkurcetu, ni pravne varnosti, kamor se obrneš korupcija in birokratsko izdrkavanje. A navkljub vsemu bi jih glede tega nekak, pogojno, s seznamom kaj morajo v doglednem času urdeiti, sprejeli, saj nič boljše niso niti že omenjena Slovenija, Romunija, Bolgarija, ma gospodarsko je Hrvaša, preprosto preveč vroč kostanj.

Nemci ta trenutek ne želijo nikakršne širitve, raj bi kako državo zbrcali vun, če bi šlo, hehe, in bi še nekak sprejeli recimo Švico, če bi ta sploh hotela v EU, hehe, pa še pri njih bi marsikaj podrobili glede harmonizacije, recimo bančne zakonodaje z EU. Hrvaška? Nak! No fuckin' way!

Vprašanje za miljon dolarof: Če bi Slovenija danes, v stanju "as is", po domaće - takšni kakršni smo na dan današnji, bila kandidatka za sprejem v EU, a bi nas Nemci sprejeli? Retorično seveda, zgolj retorično sprašujem.

Vprašanje za dva milijona dolarof: Če bi takšna današnja Hrvaška in takšna današnja Slovenija kandidirali za sprejem v EU, bi Nemci prej sprejeli Hrvaško ali Slovenijo.? Let me see, let's check some facts here:

-Gocpodarcko: Obe fkurcetu do jajc. Kera je bolj sjebana? Jaz bi rekel da Slovenija. Stanje je sicer bolj sirotinjsko v Rvatof, ma kriza je globlja v nas. Zavoženi smo bolj mi! Hrvaška je dno videla že davno med vojno v devetdesetih prejšnjega stoletja, in od takat se z dna pobira. Počasi, kot japonska, ma oni so dno že videli. Tam je tudi več prostega trga. Mi še nismo dosegli dna, pa še tonemo. Prosti trg je pa pri nas neznan y bogamy takisto osovražen pojem.

-Sodno-pravnovarstveno: Obe fkurcetu do jajc. Nima smisla ugotavljati kera je je bolj, saj v obeh drćavah vse skupaj poteka v podnu, v mulju na dnu zatohlega močvirja nedelujoče sodne veje oblasti, pa je brez smisla delati primerjavo.

-Vrednote EU: Hrvaška obsodila komunizem, Slovenija zavrnila evropsko deklaracijo o obsodbi komunizma. Mislem, wtf? Angela Nemška komentirala z: "Kako se nam je Slovenija prešvercala v EU, če ne deli naših vrednot?!"

-Fašistoidnost: Pri Hrvatih ustaštvo zgolj incidentno na ravni neuradne politike, Thompsoni, BBB, in to pa to. Pri Sloveniji kaomunisto-fašistoidnost na ravni uradne politike, na kovance dajemo morilce, odlikujemo udbaške poveljnike, zavračamo obsodbo komunizma, vsako leto se zbiramo uradno na komunajzalrskih pasjih procesijah, ne dopuščamo preiskave in obsodbe komunističnih morilcev in kradljivcev, predsednik daja arogantne fašistoidne izjave, da je odkritje trupel v jami drugorazreden dogodek, itd. ipd.

-Pregon kriminala: Hrvati imajo USKOK, ki je aretiral bivšega premijera in preko 400 oseb, preiskuje pa zaradi gospodarskega kriminala preko 4000 oseb, v zaporu imajo Kutleja in kup tajkunov. V Sloveniji pa vsa kradljiva banda še vedno sedi v prvi vrsti na državnih proslavah, kandidira za premijere, vodi občine in se šopiri na slavnostnih koncertih.

-Reforme: Hrvaška že skoraj desetletje ima, na primer, resno reformiran pokojninski sistem in gre zdaj v izboljšavo. Nihče se ne buni. Slovenija ima komunistični rentarsko-reketarsko svinjarijo, ki jo želijo vsi bodisi še poglobiti, s pomočjo dodatnega brutalnega ropa tej orgiji zrihtati denar da preživi, bodisi pa nekak obstruirati vsako spremembo, da bi nam ja večno ostala ta raven komunistične orgije oz ponzi-sheme. Glede reform je tu še pa še za govoriti, ne bi zdaj tu zelo na široko, kar poglejte kako se ta trenutek godi z javnim sektorjem v Rvatov in kako tu.

-Zunanja politika: Mi - vrtec zagovedanih podalpskih dolinarjev, ki ne vemo kaj bi radi, vsak naslednji hodi po nogah predhodniku, tisto, kar bi vsakokrat radi je pa, poleg tega, da ej povsem nerealno in neutemeljivo, še v koliziji z drugimi zadevami, ki smo jih že podpisali. Spomin zlate ribice v državni zunanji politiki! Rvati: Konsistentno na isti liniji. Nenehno sicer vsaj delno nerealno pretiravajoča, ma vsi konsistentno na isti liniji. Edina oscilacija jim je zdaj tisto z nepotrebno debato o ratifikaciji meje z BiH, ma ker so že podpisali neki drugi dokument, bo ta sedanja vlada ignorirala žabje napihovanje v opoziciji in podpisala, ter s tem ohranila čast, resnost in konsistenco državne zunanje politike. Tako se dela konsistentna zunanja politika. Ne rečem, da ni zagovedana, ne rečem, da je vedno korektna, do nas recimo, ma tudi otročja ni, naša je pa prav otročja. Kahel? Gimmeabreak! Človek, ki levico definira kot "Tisti, ki so za pahtizane so levičahji", nam vodi zunajo politiko! Auuu!

Link

Ni komentarjev: