nedelja, 14. oktober 2012

1846729 - kako in zakaj država dela za javnosektorsko kasto

[nolita]
In v čigavem interesu je delala država (beri politiki) v komunizmu?

Odgovor na to vprašanje je zelo enostaven. Zlasti zato, ker bi tvoje vprašanje v Sloveniji pravilno moralo biti v sedanjiku in ne v pretekliku.

Iz sedanjega časa, iz sedanje inkarancije ugrabljene države, ki je ugrabljena in priklenjena v komunistični mafijsko-nomenklaturno-tajkunski gulag že 22@45 se jasno vidi komu služi ta država. Služi mafiji in njenim trabantom, tudi sindikalnim liderjem in javnosektorski vlasteli oz privilegirani kasti, če uporabim skupni . Konec odgovora.

Mi torej ne potrebujemo arheologije in odkopavanja gore prsti, da se bi dokopali do artefaktov iz katerih bi prišli do odgovora za koga dela država v času t.i. komunajzer socializma. Mi komunajzer socializem imamo zdaj in lahko simpl pogledamo za koga dela država.

PS
Oni dan je nek hrvaški politik, zaradi jeze na upiranje javnega sektorja šparanju, izrekel tole: Javni sektor se je v vseh socialističnih državah, ob nepreglednih količinah sprenevedanja in hlinjenja brezklasne družbe, izoblikoval v posebno kasto, komandirano po nomenklaturi, saj le te položaje podlejuje politika, ki živi zaščitena v posebno mehki vati oz filcu, hehe, v privilegiranem položaju. Ta kasta je tam bolj ali manj ostala tudi med tranzicijo, s sicer nekaj novih prišlekov med kasto, ma to bistva in principa delovanja in položaja te kaste, ne spremeni.

Ker vemo, da v Sloveniji tranzicija ni pomenila prehoda iz komunajzarstva v demokracijo, temveč zgolj iz komunajzarstva s čisto kompartijsko nomenklaturo privilegiranih v komunajzarstvo z nomenklaturo razdeljeno na dva taborja, eden, ki je k nomneklaturni, dobil še tajkunsko rolo posvečenih in maziljenih NjihovihSvojih™ premožnežev, in oni drugi, ki je ostal "zgolj" kasta iz javnega sektorja, ki se povečini ujema z nomneklaturo, je jasno, da se pri nas tranzicija v normalnem smislu uporabe te besede ni nikoli niti začela.

E, a je zdaj forumašem bolj jasno zakaj JS v glavnem voli za komunajzare, točneje, se opravičujem, volijo za kumunajzerizem oz. kdo je tisti, ki računa, da bodo nosilci in izvrševalci kumunajzer doktrine lifrali v skladu s pričakovanji njihove privilegirane kaste? In njihova pričakovanja oz aspiracije so, da se naj nič ne spreminja, naj večno ostane kumunajzerizem, ki laufa na načelu - "brutalen reket vsiljen enim - rente/privilegije podeljene drugim".

Link

Ni komentarjev: