sreda, 24. oktober 2012

1856815 - tudi JS je med zmagovalci tranzicije

[fibonaci]
Vsi tolčete mimo!
Pravi zmagovalci naše tranzicije so današnji politiki vseh barv.
V eni partiji je bilo prostora za eno ekipo, v desetih strankah je prostora za deset ekip.
V državi je enako. Število ljudi, ki živijo od politike na državni in lokalni ravni skupaj, je danes neprimerno večje.
In živijo zelo dobro!

No, ja, tale tvoj point je vsekakor validen. Ampak niso samo oni zmagovalci. Žnjimi v bratovščini so, poleg rdečih posvečenih in maziljenih tajkunov, zmagovalci še vsi zaposleni v javnem sektorju in para-državnih kolhozih, z eno besedo, vsi, ki visijo neposredno na državi sisi...

Prej se je v javni sektor, dalo preko veze zriniti enega iz vsake družine, ki se prav piše, danes so pa tam cele družine.

Ker zdaj to ni več republika v Jugi, temveč država, bre. Suverenija. In zdaj, ko Mi sami določamo koliko nas bo na državni sisi, smo se odločili, da nas naj bo najmanj štririkrat več. In nasplošno čimveč. In vobče neomejeno. Nje?

JS ne čuti nikakršne krize. Nikoli! To je posebna kasta! V tistih posvečenih družinah nihče ni ostal brez zaposlitve, medtm, ko je pri nas število nezaposlenih naraščalo v recentnih ketih iz 30000 na 130000.

Vsa beda in jebanje je v Sloveniji rezervirana za tistih pol miljona ljudi in njihovih družin, ki se ne pišejo prav, oz se pišejo "nič posebej", hehe,, niso na sinekuri v JS in so večinoma v privat podjetjih. In ali brez zaposlitve, nje.

Oni garant niso zmagovalci. Niti inženir v Krki, ki je plačan recimo 2 jurja ni nikkaršen jebeni zmagovalec. Tudi on je med tistimi, za katere so komunjare rezervirale drakonski harač, davčno diskriminacijo, reket in seveda vse radosti sjebane ekonomije, recimo, eventuelno izgubo dela. Nič od tega de facto ne tare one iz JS. Oni prav gotovo so med zmagovalci. Zato tudi volijo te politike, da so skupaj žnjimi zmagovalci. In mejk nou mistejk, to vedo oboji, hehe.

Link

Ni komentarjev: