sobota, 13. oktober 2012

1846218 - kratka zgodovina okupacij

[odlocno]
Sodelovanje z okupatorjem je prepovedano. Ko ukupatorja že davno več ni, mi še vedno prepovedujemo sodelovanje z njim. Zato je boljši vsak seljački gobčni borec, ki je puzal po grapah in dolinah, skozi grmovje, po blatu, skalah in pečinah, da je lahko ukradel sosedu kravo iz štale in se hvalil, kako je zadal sovražniku smrtonosem udarec. Tako je, če si sam nepošten, potem vidiš sovraga povsod. In vidiš senco okupatorja tam, kjer stoji tvoja senca. Strahopetci pa ploskajo, da preglasijo lastno strahopetnost.

Jap. hehe.

PS
S tem, da je pri nas še preden začnemo katerikoli javni politični diskurz, nujno preveriti ali pojme razumemo enako. Recimo, evo vzemimo pojem "okupator".

Sir Winston Spencer-Churchill je nekoč vizionarsko navdihnjen dejal: "Fašizem si bo po vojni nadel ime anti-fašizem in nadaljeval izvajati enako zlo".

Po moji evidenci smo mi leta 1945, zahvaljujoč seveda predvsem zaveznikom, silom prilik bili osvobojeni od okupatorja v formi nemške nazi-fašistične soldateske, še pred tem so se, pod pritiskom zaveznikov seveda, Italijani predali na vseh frontah in se iz Slovenije umaknili.

Leta 1945, ko se je nemški okupatorski škorenj umaknil, nas je okupirala Kompartija™ in njega soldateska laži in enoumja in teroraja in nesvobode.

Vse dežele, ki jih je doletela podobna okupacija s strani lastne kumunajzer beštije, so leta 1989-1990 bile osvobojene, edino Slovenija je še danes okupirana od Kompartije™. In ima že 22@45™ kumunajzla za prezidenta. Fuj!

Link

Ni komentarjev: