ponedeljek, 29. oktober 2012

1860636 - o domnevnem češkem "zaostanku" za nami

Naj gre v zapisnik, da Čehi v ključnih in za nacionalno gospodarstvo zares relevantnih segmentih oz aspektih (Recimo strateška proizvodnja in pridelava surovin) NIKDAR niso zaostajali za Slovenijo. N I K D A R!

Ko so na primer Čehi izvažali v desetinah miljard USD v celotno Južno Ameriko, mi tam nismo imeli omembe vreden izvoz in je naša trgovinska bilanca z JA bila negativna. Danes naša pozicija v JA ni boljša, temveč slabša, češka se pa nenehno izboljšuje. Čehi, skladno s trendi, ravnokar pripravljajo novi rod vozil, posebej naciljanih za hitrorastočega giganta Brazil.

Dodajmo zraven, da ena Češka ima moč in potencial najbolj jasno izražen v obliki recimo naslednje vrste izdelkov: Škoda avtomobili, SEMTEX plastični ekspolozivi, svetovno znana in tudi v cel svet izvažana piva, turistično industrijo Prage in še nekja točk po Češki itd.

In ader wordz, to je čista fatamorgana in napačna presumpcija o "našem boljšem stanju", napačno zaključeno na temelju nekdaj obstoječega dejstva, da smo mi lahko đabest po smešno nizki umetni ceni, na Češkem kupovali smrdljiv plesniv Niva sir po 10 kolutov, zase in vse tete in frende za par mesecev, hehe, da smo kupovali Le Coq Sportif in teniške žogice đabest, sami Čehi pa ne, ker njim ni izgledalo đabest, ni bila posledica nižje moči češkega gospodarstva, temveč komunistične distorzije stvarnosti, katera je bila naciljana proti češkemu ljucvu, kakor je to v komunistov v navadi.

In je njihova potemkinvskofasadana fatamorganska pičkodimna umetno zmanipulirana stvarnost odpovedala, ko so tujci s svojo kupno močjo vstopili v češko trgovino ali butik. Zato je glupava komunistična oblast imela nenavadne in atipične težave na meji, ker je, kontra logiki normalnih držav, imela restrikcije, ne le na uvoz svojih državljanov, temveč celo na izvoz turistov, hehe, saj je omenjeno blago bilo kupljeno na zahodu po normalni ceni in na češkem ponujeno po nenermalno nizki ceni.

Kakorhitro je češko ljucvo odjebalo pa lustriralo kamuniste in iz tovarn z direktorskih na nižja nedirektorska delovna mesta premaknilo kompartijske nastavljence, ter komunajzerizem odložilo na smetišče zgodovine, (davno in za vedno!), je Češka rapidno krenila v pravo smer, v Pragi so se pojavile prave barve, pa je tudi njihova modra bila normalna modra, Praga se je izgradila, uredila, v njo so prihrumele svetovne firme itd.

Nehajmo že enkrat olsegg, vem, da baš ti to zelo dobro veš - naše "zgodbe o uspehu" nikoli ni bilo in jo s komunajzerizmom v sistemu nikoli niti ne bo, niti ne more biti.
V zapisnik: V Sloveniji ne bo napredka, dokler se Slovenci delamo mone in gagamo, da je vse normalno, četudi nam že 22@45™ rula kumunajzerizem.

Sčasoma, ko še Albanija pride v EU, bomo ob predpostavki nadaljevcanja komunajzer kontinuitete v našem absurdistanu, poleg bede, da imamo še vedno komunajzer precednika, zdrknili na poslednje mesto, ne le v Evropi, temveč najbrž bogamy y šyre.

Albanija in Moldavija bosta za nas bleščeči razviti deželi, katerih državljani pred kamerami dajejo izjave, "...da je Slovenija poslednji otok v Evropi koder ljudje kmetujejo na stari način in proizvajajo bio hrano za toplice, v katere bodo, poleg naših "borcef" in njihovih družin, hodili državljani Albanije in Moldavije na poceni oddih".

Na vprašanje, kaj jim je najbolj všeč tu v Sloveniji, bo Albanec Idriz Krasnicci iz Tirane odvrnil: "...najbolj mi je bilo všeč preprostost slovenskih ljudi, oni dan sem v restavraciji toplic srečal evropskega poslanca Slovenije, ki je v topli atmosferi turistom in osebju igral na ustno harmoniko, gospod predsednik države Tüë®k je pa v sosednji sobi imel isto masažo kot jaz. Res, tega nikjer drugje ne moreš doživeti, to je poslednja oaza Evrope, kakršna je bila v času Kopernika. To posebnost moramo v EU ohraniti za bodoče rodove...vaše ceste so resda najslabše v Evropi, ma meni je to všeč, saj sem prišel z letalom in me ni toliko motilo, zavedam se, da je zato bistveno manj vozil na cesti, ker pa nimate nobene industrije, tudi tovornjakov skoraj ni na cesti, kar jih je, so pa ukrajinski v tranzitu,...pa cestninske postaje bi lahko odstranili, saj tovornjaki tam stojijo in po nepotrebnem zastrupljajo zrak..."

Link

Ni komentarjev: