torek, 9. oktober 2012

1841926 - balkanski šerifi in njihove politične avanture

[Stritom]
Kako bo ime stranke, morda Pozitivna Hrvaška?

Hehe.

Ko je Popović stopil v politiko, je stranko imenoval "Koper je naš", ker je vzdolž tega vektorja ležala njegova največja življenjska frustracija - namreč, počutil se je zavrnjenega, pa je eto imel silno potrebo svetu dopovedati, da je Koper baš NnjihovSvoj. Pri tem je podcenil, da mu kompartija ne bo oprostila, da se je drznil žnjo tekmovati za oblast. Potem je slediil silovit odzov KPS, pripor, nenehni protiski in to pa to. Končalo se je s konvertitstvom najslabše vrste, Pucko mu materino. Ta moment Popovič razmišlja, da si stranko preimenujeo v "Trst je naš", trgov mu je pa zmanjkalo, a jih vseeno hoče vse preimenovati v Titov alpa vsaj v Trg sedmega korpusa.
Na začetku politične karijere je po koprski obvoznici divjal s Porsche, zdaj pa išče načine kako bi iz public-prajvat partnerstva ušićaril za novega golfa.

Ko je Kerum vstopil v politiko je svojo stranko poimenoval Hrvastka građanska stranka, ker je vzdolž tega vektorja ležala njegova življenjska frustracija in hrepenenje. Bil je namreč seljački trgovčič iz roftarskega dalmatinskega zaledja, pa je eto svetu hotel dopovedati, da je "građanin", kar v hrvaškem jeziku korespondira z "oseba iz urbanega okolja", in je nasprotje terminu sejsčina, hehe.

Potem je sledil silovit odziv predvsem levakarskih žurnalistov, a bogami tudi Adeze in bogami tudi sama KPH nista bili lih pr gmah pr rušenju Keruma. Kerum je zaradi neprevidnega vstopa v politiko izgubil vse. Pred vstopom v politiko se je po Hvaški prevažal z Maybachom, sin je pa razbijal ferarije kot po tekočem traku. Vmes se je ločil, izgubil družino, trgovski imperij je propadel, vse je šlo fkurac, kmalu ga bodo volitve odnesle fpizdo nazaj v anonimnost vukojebinskega vsakdana v zaledju Splita.

Ko je Janković vstopil v politiko je imel, sicer zlagano, a ipak, avreolo nekšnega kobajagi uspešnega menđera in kar nekaj nakradenih penezof. Sprva je bilo videti, da mu bo blef uspel. Potem je tudi on naredil usodno napako in si naredil stranko, ki jo je imenoval PS, kar naj bi bojda pomenilo Pozitivna Slovenija. Nam ostalim je pa takoj zgledala Pingvinska Slovenija, ma to je detail. Tudi to naj bi bilo v podaljšku vektorja, "Ko o čemu, kurve o poštenju ...eeee... pardon, o pozitivi". No, polej so njega i njegove arogance brez listnice ostali slovenski politćarski šarki, ki niso iz njegovega klana imeli poln kurac, pa so mu najprej pokazali visoko iztegnjen sredinec v parlamentu, ter ga s tem naučili kozjih molitvic. Kasneje so ga še nekateri imeli poln krac in mu naredili uslugo, pa dokončali proces zbiranja dokazov tako, da so mu doma in v familiji naredili hišno preiskavo. Sledila bo seveda najmanj politična smrt, če ne še fpržunjenje za nekaj časa.

Zdaj je tudi Todorić najavil, da ima namen narediti napako omenjenih treh trgovčičev. E pa srečno, papak prfuknjeni. Rezultat je meni znan v naprej. Stranka se bo pa imenovala po nečem česar Todorič nima. Ne vem natančno kaj je njegova glavna frustracija, oz po čem hrepeni, ker tega nima, a čisto lahko, da se mu bo stranka imenovala, bodisi Stranka hrvatskih plemića, alpa Regionalna panevropska trgovska stranka, alpa celo globalna trgivska stranka, alpa morda preprosto - Združena trgovska. Zoki bo na Slovenijo tako jezen, da se bo iz zapora včlanil v Todorićevo Združeno Trgofsko. Pa še Popovića in Abdića bo prepričal, da vstopita, Nje?

Link

Ni komentarjev: