sreda, 31. oktober 2012

1863156 - balada o kolektivizmu

Ne, nisem jaz destruktiven, le ti si togoten, ker si nenadoma doumel, da jaz in ti ne gagava v isto smer in absolutno ne na isti plaformi oz po isti doktrini.

Tvoja doktrina je, kolikor razumem, kolektivistična, morda celo nacional-socialistična, vsekakor pa presežno kolektivistična, z veeeeeeeliko, pravzaprav čimveč prisilne skupne kolektivistične lastnine, le da bi ji ti rad rekel, da ni ne družbena, ne državna, temveč nekakšna prisilno-kolektivistično-privat-delničarska, pa eto državljani prisilno-kolektivistično imajo nekšne certifikate, ki vso to maksimizirano državno kolektivistično lastnino, teoretično asocira k posameznikom v ljucvu.

Nisi sicer nikoli sam elaborial tu na forumu svojih zamisli kako se ta prisilno-kolektivistična individualna delničarska lastnina upravlja, vem pa brez tebe, da to v realnem svetu ni možno drugače, kot da jo upravljajo nekakšne, domnevno korektno, legitimno, legalno, demokratično izbrane elektorsko-predstavniške politićarske gnjide, saj je izvedba skupščine takega organizma praktično neizvedljiva.

In to seveda ni nič drugega, kot rahlo reciklirana kardeljianska doktrina nekšnega fantomsko-pičkodimnega kobajagi samo-upravljanja, kjer večina ljucva bebavo glumi, da ima vpliv, medtem pa politićarske gnjide, de facto imajo dejansko moč in vpliv in odločajo o vsemu. Ob obilnih količinah sprenevedanja in igranja, češ, da ljucvo odloča o vsemu.

Predpostavljam, da si si to zmotno verovanje o meni in tebi na isti strani ustvaril temeljem dejstva, da sva oba proti temu slovenskemu orto skomunajzariziranemu sistemu, katerega imamo sedaj in da sva oba na poti iskanja nekakšnega pravičnega oz fer družbenega deala. In tu se podobnosti med nama najbrž nehajo.

Jaz recimo menim, da je vsak prisilni kolektivizem nesprejemljiv, dopustno je pa vsakomur prostovoljno vstopiti v privat kibuc "grupe građana" in ga celo ustanoviti, če ga ni.

Vsak, ki dela ima za svoje delo plačilo, komur to plačilo ne zadošča za preživetje in ali sploh nima dela, ali ne more delati in nima drugih virov dohodka, pa naj ima na voljo minimalno socialno pomoč od družbe. In to je to. Vse drugo bo ubilo voljo do dela, kakovosti in stremljenaj po napredku in izboljšavam in družbo pahnilo v lenarjenje in đabalebarjenje, kar na koncu celotno družbo zabriše v bedo. Deja vu!

Brščič je oni dan pisal o tem kdaj davki in prispevki postanejo reket in do katere točke imajo davki in prispevki utemeljitev in legalnost in legitimnost, ter zakaj je UTD s tega stališča filozofsko nesprejemljiv v vseh družbah na planetu, razen v tistih, kjer je naravnih resursov toliko, da kratkoročno ali dolgoročno družba zmore deliti denar prislužen z izkoriščanjem teh virov celotni skupnosti v formi nekakšnih rent.

Tam kjer teh resursov ni in se živi od dela, takorekoč iz delavčevih rok v vsa usta družbe, filozofsko, civlizacijsko in na vse druge načine, tudi moralno koneckoncev, ni kredibilne podlage, legitimitete in legalnosti v idejah nasilnega odvzema denarja in ali premoženja enim, da bi delili nepoklicanim tretjim.

Če se to dogaja, bo takšna družba prej ali slej skrahirala, ker oni, ki delajo niso neumni, da se bi pustili izsiljevati, reketirati in zajedati, ter na podobne načine zlorabljati in izkoriščati. Celo tega ne, da se bi jih zasužžnjilo s pomočjo odvisnosti od državne miloščine, saj kot vidimo, 20 taužent ljudi raje odide iz tega VapegaSvojega koleticvistično-rentarskega "raja", kot pa da se vam nastavlja, da jih mrcvarite in jebate v glavo z bedno socialno podporo. Končno! Končno so eni doumeli, da ste jim Vi™ The Rentarji brez listnice, namenili bedo uravnilvoke v enaki bedi in mesiđ - "ako vam ovde nije dobro idite v Ufiladelfiju". In so šli.

Tisti, ki mislte, da ste upravičeni do reketa nasilno zaseganega od vsakogar, ki ste mu blagovolili dihati zrak v "vaši državi" in delati v "vašem tritoriju, kontroliranemu od vašeSvoje CoseNostre".

To - krah in fijasko tega đabalebarorško-rentarsko-reketarskega koncepta, se Sloveniji ravnokar dogaja. Spet!

Link

Ni komentarjev: