sreda, 17. oktober 2012

1849771 - predlog reforme zaposlovanja v JS in paradržavnih kolhozih

Jaz bi pa izpeljal nekšne moje shamanske ukrepe v približno tem vrstnem redu:

1. Odpustil vse do zadnjega iz vseh delovnih mest, ki jih plačuje državni proračun: Vred s tistimi, ki jih proračun plačuje posredno in je država večinski lastnik. Recimo one, ki so zaposleni, povečini žal na sinekuricah v Telekomu Slovenije in Enelbe kolhozu.

Istočasno bi v tem koraku dal razpis za pol manj delovnih mest, na katera se lahko prijavijo vsi državljani Slovenije in na večino tudi tujci, ki izpolnjujejo pogoje. Seveda bi bila prednost, če si že delal na enakem ali podobnem mestu, kar pomeni, da bi sedanji uslužbenci na državni sisi imeli topogledno večje šanse, da zasedejo svoje prejšnje delovno mesto.

Pred tem se bi pripravil tako, da bi pri Nemcih, Švicarjih, Angležih, Švedih, Avstrijcih in še nekaj nacijah dobesedno prekopiral njihove najboljše prakse in uredbe in opise delovnih mest.

Med pripravami bi najel najboljše svetovne eksperte, kakor tudi domače poznavalce, da mi ugotovijo kakšne plače bi bile tržne za vsak tip delovnega mesta, upoštevaje dejstva. Smo na EU trgu, slovenski BDP vs slovenske plače v industriji, Nemški BDP vs nemške plače v industriji in državni upravi, in tako v tem smislu.

2. Če se bi izkazalo, da morajo biti plače višje oz. da bi vun za tstih polovico delovnih mest padla višja masa, kot je predvidena dopustna masa plač, da bi na trgu sploh kdo hotel delati na teh razpisanih delovnih mestih, bi plače prilagodil, zvišal, naredil tržne, torej višje od sedanjih in bi temu primerno še dodatno znižal število delovnih mest in oz obseg servisov, ki jih država opravlja za državljane v okvirjih maksimalno dopustnega obsega proračuna.

Skratka, ja, mataj, strinjam se, bolje je imeti manj delovnih mest in zagotavljati manj servisov, pa ostati v gabaritih vzdržnosti, s plačami, ki so tržno korektne in za takšna dela spodobne, kot se pa napihovati pa vse gabarite prebiti z absurdno prevelikim številom zaposlenih v JS in državnih podjetjih, ki so povrhu vseha bedno plačani in demotivirani.

Odpustitev vseh, ki visijo zavarovani kot kočevski medvedi na državni sisi, je edini način, da se zaposlene v državni upravi izpostavi enakim tržnim razmeram kot zaposlene v zasebnem sektorju, zlasti v času krize. Prevetritev na vsake toliko časa bi jim še kako dobro dela. hehe, junouvotajmiin.

Link

Ni komentarjev: