petek, 12. oktober 2012

1845130 - navdušenje nad Franklovo nastavitvijo ogledala slovenskemu kobajagi novinarstvu

Vidite novinarski navijački. Da se biti realen-nenavijaški in pokončen hkrati. Frankl vam kaže pot kako se naj obnaša novinar. Janši je primazal par izza kepe, ki mu gredo, obenem je pa razodel interno družinsko sramoto novinarske družine Slovenije. Ki Janšo patološko tretira že zato, ker je politično opredeljena kot poklicnolevičarska spontano samozaprisežena kučanovska kuzla, točneje, kot apriorno antijanševska. Ker se je drznil za oblast tekmovati kontra tistim za katere navijajo in nerezonsko drukajo slovenski novinarji. Pravzaprav bi namesto Janše tam lahko bil Jezus osebno, pa bi ga slovenska novinarska bratovščina tretirala enako, kot Janšo.

Pero vas, kobajagične žurnaliste Slovenistana, opominja, da Janša še zdaleč ni državnik, še manj je moder in še manj je angel, ma vi ste dizaster in poden od podna. Janša za svoje cincanje in nedržavniško držo dobi po pički od svojih volivcev vsake toliko časa, kmalu bo za vedno diskardiran, če se drastično ne spremeni, vi pa ste odgovorni resnici, Bogu, skupnosti v kateri živite, bralstvu in sebi oz svoji vesti. A navkljub temu orgijate naprej svojo bedno nečastno slepo navijaško orgijo.

Mene je oče učil, da "mali aljde" imamo samo in edino svojo osebno integriteto izmed vseh vrednosti, zlata in draguljev vesolja. Če to zapravimo ne obstajamo več.

Tudi novinarji ste ena taka, malim človečkom podobna sirotinja. Imate samo resnicoljubnost in oz taisto osebno integriteto. In če to zapravite, prodate demonom, medtem ko se predajte užitkom sovraštva do Janše oz janš, ne eksistujete več. Postanete fumis vaginalis regularis.

Janša pa tudi ni dojel, da politik v resnici nima nič razen podeljeno mu priložnost, da delujo kot državnik, da ne leze nikomur frit, ampak, da deluje dosledno na liniji programa s katerim je zmagal v korist vseh državljanov. Ko politik proda svoje državništvo za všečnost, ne eksistuje več. Politik, ki se proda za všečnost in še en mandat postane ničevi nič oz kurčeva para, ki se izgublja v meglicah pičkodimne paralaktične fatamorgane. Politik, ki se podi za všečnostjo in voje državništvo proda za privid všečnosti, je ba butalec par excellence. Če Janša nadaljuje fritoleziti drhali, ko se pri nas kmalu prične dogajati Grčija, bo to njegov poslednji ples, ki ga pleše. Ker ne doume, kar tu piše Peter. Ne doume, da bi on lahko celo...

...dejal, da je Slavoj Žižek njegov idol, Zoran Janković resnicoljubni poliglot in računalničar, Milan Kučan pogumni osamosvojitelj, Gregor Golobič pa da zasluži nagrado iz podjetniško-politične etike, tudi če bi se spreobrnil kot Janez Markeš,

pa...

bi ga mediji uničevali...

...ter bi ga navijaški volivci, ki jim leze frit zavrnili.

Janša ne razume, da ga Kučanovi volivci in kučanovski žurnalisti nikoli ne bodo volili, podprli in všečovali, alpa na fejsbuku bognedaj lajkali, hehe, pa če se še tako prevrača in kobaca in dela domnevno zabavne opičje prevrate po sceni, ki bi jih naj v dobro voljo spravili.

Ne razume, da njih mora v njihovih nerealnih in nečastnih rento-reketarskih pričakovanjih brutalno razočarati, če hoče biti državnik in državo, vred s temi nerezonskimi sebičnimi navijački, potegniti z roba rentarskega prepada, ter jo usmeriti v normalnost.

Ali pa pač izkrvaveti častno na tej fronti. Tako bi naredil državnik. In politik, ki svoje državništvo proda hudiču oz demonom doriangreyevske všečnosti, pač ne obstaja več. Tako, kot Pucko, ki je prodal edino kar ima, ne obstaja več. Pa Popovič takisto! In Markeš, ki je prav tako prodal edino kar ima, tudi ne obstaja več. Le, da se on tega kobajagi še ne zaveda.

Link

Ni komentarjev: