sobota, 6. oktober 2012

1839231 - koga nič ne skrbi "beg možganov"

[dahvor]
...vsi, ki imamo Mac-e... vemo, da je danes eno leto-october 5.2012..., ko je umrl Steve Jobs...
...kdaj se bo pojavil spet - eden - ki bo spremenil Svet...
...molim in prosim, da se tudi eden pojavi, ki bo Slovenijo - odrešil - rešil... brez nasilnosti... sz Znanjem...
...dovolj je tega pobebavljenja.

Dahvor, legenda moja,

Slovenija bo, na žalost in žalibog, s časom imela čedalje manj kandidatov, ki bi jo rešili. Ker se bodo, spontano, v tišini, brez pompa in opozoril, izselili vsi, ki bodo imeli ta potencial.

Danes na naslovnici Dela berem na glavni poziciji članek o begu slovenskih možganov v tujino.

Rdečetalibansko Delo sicer ni in ne more niti teoretično biti do konca iskreno in konsistentno, ko piše takšne članke, a vseeno je korektno, da slovenski časopisi v prihodnjih nekaj let (morda celo desetletij), vsake toliko na naslovnicah na glavnem spotu z najbolj mastnimi črkami opozorijo na potekajoči problem bega možganov.

Če ta beg sploh komu kaj zares pomeni v Sloveniji! Po mojem ne! Junouvtajmiin?!

Kajti, ne pozabimo, so tudi ljudje, ki orgazmirajo, da se to dogaja. Prav srečni so, da se to dogaja. Mislijo si, naj pizdeki gredo in to čimprej, bo več ostalo za nas, ki tu vztrajamo, oz. nam je tu kar-lepo™.

Moj oče je imel teorijo, da se zlo in dobro v tem svetu borita nenehno, da se tema in svetloba borita in izmenjujeta nenehno, aludirajoč sicer trivialno na samo kroženje zemlje okrog sonca, kot vir modrosti in namig o večni resnici, hehe, pa je o temu govoril približno tako: "Ta svet je narejen tako, da se enim™ ne more zdaniti, dokler se drugim ne znoči", hehe, ni preveč težko dokopati se do te "resnice", je pa fakin aplikabel za našo sedanjo situacijo.

Eni so srečni fpičkomaterino, da se toti zoprni slovenski možgani, ki se drznejo biti nezadovoljni z našo idilično socialistično stvarnostjo in Zgodboouspehu™, izseljujejo.

Namreč, vse to kar nameravam napisati, bore malo ali celo sploh ne tangira maziljene posvečence na sinekurah v javnem sektorju. Le malo jih inkomodira, da se neki preveč govori o pomanjkanju gnara in da toti "možgani", kar naprej neki godrnjajo. "Pa ako im bre nije dobro tu, pa neka idu u tu njihovu Ufiladelfiju, jebala ih Ufiladelfija neoliberalna, jelte drugovi?!"

Njih -rdečesučne harlekine iz JS, speičo tržnih razmer ne odpustijo v letu starosti 45, pa da za vedno ostanejo nezaposljivi v deželi brez bodočnosti in perspektive.

Njihovi otroci so le redko med tistimi, ki ne dobijo službe po šolanju, saj se za Kučanovo Ano najde posla tut na zavoženih in povsem posljenih in zlaganih podmiznih projektih, kot je Ješca, nje™, sej praum, zelo preprosto, Nje™, pokrajinska arhtura, Nje™, za Tüë®kov zarod, pa se najde sinekurica na občni, alpa v DU, alpa v kakem državnem kolhozu, Nje™.

Njim ni treba razmišljati o odhodu trebuhom-za-kruhom v Novo Zelandijo ali pa Filadelfijo ino. Celo več, oni grozijo z referendumom, če kdorkoli nasanja, da bi brutalni rdečekhmerski rentarsko-reketarski aparthaid, narejen po njihovi podobi, omilil za one druge, ki niso maziljeni, temveč terorizirani po vladarjih-po-njihovi-podobi, ki so si, ravno za vzdrževanje večne oblasti teh vladarjev, kreirali ta in tako predimenzioniran javni sektor, ki, kot vojska plačanih volivcev bdi nad tem, da ravno te vrste vladarji in ta politika in te in takšni zakoni ostanejo večno in-ćarđ v Sloveniji.

Seveda niso hinavski zgolj in samo Delo in drugi rdečetalibanski mediji, ki ta žalostni hepening predvsem zlorabljajo za emitiranje političnih sporočil, da so ravnanja sedanje domnevno ne-povsem-rdeče vlade pogubna za Slovenijo, oz. aludirajo, da so ravno in edino ravnanja te vlade sprožila plaz izseljevanje, hinavski so bolj ali manj vsi mediji, tisti, ki niso hinavski, so pa malomarni oz. neznosno ignorantski.

A navljub vsemu, mediji ipak niso in ne smejo biti imenovani za glavne krivce. Sam bi celo rekel, da medije imenovati za kakršnekoli krivce ipak pomeni streljati po mesenđerju, pa četudi gre za medij, kakršen je tu omenjeno Delo, ki vso svojo zogodovino skrbno opravlja rolo glavnega agitprop trobila kompartije™ oz politične doktrine in politprakse, ki je sproducirala in naprej perpetuira beg možganov.

Pravzaprav je ta bestialna politika svojo vladavino pričela tako, da je najprej na tajnem sestanku sklenila v nočnih asasinskih akcijah "pobiti vso inteligenco in gospodarsko elito", torej vse možgane. Le kako bi to in takšno politiko potem skrbel odliv oz. beg možganov? Vprašanje je seveda da zgolj retorično.

Kriljenje taiste politike z ročičkami v svojem agitpropovskem Delu je potemtakem lahko zgolj hinavščina namenjena politikantstvu ali sprenevedanju, saj taisto Delo srdito zagovarja vse, ker je v bistvu de facto vzrok za beg možganov.

Skratka, iz vsega preostalega pisanja Dela od njegovega postanka do danes, zaključimo brez dvoma - Delo v resnici JE za beg možganov, Delu paše, da vsi možgani odidejo in ostanejo samo brezmožganske navijaške ovce, ki pridkano kupujejo in berejo Delo in njegove ostale rdečsučne kakopak edicije, politično-nezainsteresirano apatično kosijo svojo tratico brez bognedaj ambicij, da bi kompartijski mafiji konkurirali za oblast in orgazmirajo na sporočila VaškegaŠpetirmaherja™, ki jim s kote Slaščičarna-TV13™ daja navodila kateri kandidat, prostata ali prestolonaslednik rdečega dvora, oz kandidat za oblastne pozicije je Kredibilen™ v trenutni rundi deljenja funkcij, apanaž in sinekur.

A glavni krivci so ipak, de facto, vladarji te dežele, in ne žurnalisti Dela, dasiravno je Delo njihovo trobilo. Prostovoljno, namerno-sistematično in strastno! In iz interesa odločevalcev v Delu. Ki tam niso slučajno!

Mednje (med fritzlovske vladarje!) štejem ne le že omenjeno kompartijo™ danes organizirano v množico strank-derivatov & reciklatov nekdanje ZKS, temveč tudi mafijske botre-iz-ozadja®, kakor tudi stranke, ki občasno pridejo na oblastno pozicijo in ali zgolj sedijo v parlamentu in asistirajo dejanskim vladarjem Slovenije v tem nečastnem fritzlovskem hepeningu. Niti ene stranke, niti enega politika, ki je zgolj 5 minut bil del oblasti in ustvarjanja politike in zakonov v tej deželi ne dopuščam izvzeti iz seznama krivcev. Zakaj?

Evo zakaj.

Zato, ker niti eden od teh harlekinov ne vidi, ne čuti, ne doživlja, ne prizna, ni sposoben posvojiti in dejansko ponotranjiti dejanskih razlogov za beg možganov oz izseljevanje državljanov Slovenije. Ki se je šele začelo, da se razumemo.

Nihče! Niti Virantovi domnevni liberali, niti Janševi domnevni antikomunisti! Niti domnevno politično agnostični akademiki! N I H Č E!

Ko jim predočiš prave razloge, zamahujejo z rokami, češ, ne, kje pa to ne more biti vzrok, saj smo vendarle "nekje na zlati sredini Evrope in Sveta v vsemu", hehe! Yeahhh, right!

In zakaj tega niso sposobni?

Do odgovora se najhitreje dokopljemo, če te razloge poznamo. In kdor hoče, jih lahko pozna, saj niso očem nič skriti, celo z Lune so s prostimi očmi vidni.

Za uvod naj povem, da mene sve to skupaj spominja na zapis o neki slovenski pradavni družini, iz časov, ko je tu bilo pretežno kmečko in revno prebivlastvo, hehe, v kateri je sebični fritzlovski oče v nedeljo, ko je edini dan v tednu na mizi bila pečena kura ali pečenka, najprej sam žrl dokler se ni nažrl, potem je pa svečano oznanil "resnico":

"Lepo smo se najdeli, kanede, otroci in ženička moja? Kdor ni sit ni božji!" Potem se je pa pripetilo, da so trije sinovi in dve hčeri, ki jih je "posodil" v hlapčevstvo, za vedno zavrnili vsak kontakt žnjim in "družino", razen z materjo so se občasno dobili v beli Ljubljani in Trstu.

On - fritzlovski sebični oče in par "tapridnih pravovernih sinov" so pa lahko ostali doma in nadaljevali živeti v fritzlovskem sistemu, ki je vključeval, ne le opisano sebičnost med nedeljskimi mesnimi kosili, temveč celo incestne seksualne užitke the spak, akr je seveda podrazumevalo tudi trpljenje številnih članov družine ujetih v to igro.

Naši fritzlovski politiki, žurnalisti, akademiki in podobna rdečesučna, sebična, posvečena in maziljena kamarilja, so meni videti v iber dober model za vso bestialnost in vse drugo, kar je obsodil slovenski pisec v tisti domnevno povsem domišljijski zgodbi o tisti pradavni družini nekje v Prekmurju.

Ekonomska migracija ni raketna znanost in ima povsem jasne in sila preproste vzroke, o katerih menim, da ne potrebujemo tu preveč razglabljati. Ekonomska migracija ni nekaj, kar ljudje izberejo iz objestnosti, povečini (99,999%) se ljudje za to odločijo iz nuje.

Tisti drugi del, moralna beda slovenskega sedanjega trenutka, je sicer le za spoznanje težje v roke vlovljiva, ma tudi to je videti in čutiti jasno, celo tipati se je že da v formi depresivnega stanja in težkega zraka, ki se ga bi z nožemo dalo rezati.

A, da ne bi zabredli v napačno debato, lahko zaradi mene ostanemo v analizi problema zgolj pri ekonomskih razlogih in moralno bedo, ter posledično depresivno razpoloženje Slovenije modro zamolčimo.

Pa poglejmo:

Ta dežela ima nekaj desettisočakov dobro formalno izobraženih nezaposlenih mladih ljudi. To število ima jasen trend naraščanja. Dramatičnega naraščanja!

K temu trendu se v recentnih nekaj let rapidno dodaja tudi ekstremno veliko število odpuščenih v starosti nad 45 let, ki je v Sloveniji, spričo butalskega zakona, sebične in razkantane družbe razbite na prafaktorje brez vsake kohezije, praktično avtomatično in praktično vsi tako odpuščeni, postanejo trajno nezaposljivi.

Imamo torej vojsko večjo od 50 tisočakov ljudi, ki so na skali od zelo dobro formalno izobraženi do "relativno zelo dobro formalno izobraženi" in enako lahko rečemo za njihov dejanski uporabni veščinski nabor, kjer je stanje pri nekaterih celo boljše kot formalna izobrazba, ki jo imajo.

Med naraščajočim številom nezaposlenih imamo celo takšne, ki imajo plačila vredne izkušnje/veščine, reči hočem, da so za zaposlitev zelo zanimi, vendar ne tu v Sloveniji, kjer gospodarstvo pač odmira in umira že več kot poldrugo desetletje, po kratkem optimizmu in zagonu po osamosvojitvi, recentnih 5 let pač rapidno. Kar se lepo ujema tudi s krivuljo izseljevanja izobraženih objavljeno v današnjem Delu.

Imamo tudi vojsko mladih ljudi, ki spričo znanih okoliščin, ki jih ne bi zdaj tu elaboriral, ne morejo do rešitve stanovanjskega vprašanja. Na noben način! Celo najema ne zmorejo plačevati! Ta vojska se v zelo visokem procentu ujema s poprej elaborirano vojsko ekonomsko obubožanih ljudi brez vira prihodkov in brez perspektive.

K razlogom, ki počasi v ume Slovencev uspejo nakapljati dovolj adrenalina, žolča, nezadovoljstva in konec koncev tudi jeze, ter nezainteresiranoti, da se spoprimejo s slovenskimi beštijami s ciljem spreminjanja zakonov, da se odločijo za izselitev, je treba prišteti tudi dejstvo, da je Slovenija ena redkih držav na svetu, ki, de facto, sploh ne pozna mehanizma zgodnjega odhoda v pokoj, saj je sistem naravnan kot ponzijevska shema, oz shema podeljevanja miloščine s strani države, dasiravno so vsi te ljudje, ki so danes po letu starosti 45 ostali brez dela, vplačevali in otipljivo veliko vplačali v pokojninski sistem in to prisilno in brez kapice.

Navkljub temu jim je dostop v sili, ki jih je doletela, do njihovih prihrankov v tej shemi, povsem onemogočen, denarja pa tudi nikjer ni, ker so ga fritzli Slovenistana pač pokradli.

Ko pogledamo pogoje za upokojitev pred letom starosti 60, ki bosta kmalu postala 65, vidimo, da je med pogoji tudi najmanj 40 let dela v komunističnem kacetu na prostem.

Jasno, da nekdo, ki ga je doletela odpoved v starosti 45 ne more nikdar izpolniti tega pogoja. Po domače, sistem mu sporoča, da mu ne dovoli dostopa do njegovih prihrankov, naj se znajde 15 let kakor ve in zna, oz po novem bo to tudi po 20 in več let.

Potem mu pa, če to spričo vseh stresov sploh doživi, sledi tako zmalusirana "pokojnina", ki bo na ravni tik nad socialno pomočjo. Poznam nekoga, ki so mu do leta starosti 48, ko je prvič in v Sloveniji to avtomatično pomeni trajno, ostal brez dela, zasegli za več kot ekvivalent bančnih prihrankov v višini skoraj milijona EUR v formi prisilno zaseženih neokapičenih prispevkov.

Zdaj ga, po logiki in zamislih političarjev oz fritzlovskih mafijskih vladarjev Slovenije, ob upoštevanju de facto realnih možnosti v tej deželi, čaka 18 let čakanja na dan, da mu bo dano oz blagovoljeno, da bo lahko pričel črpati, kar je prisilno kontribuiral. Kar so mu po mafijsko-reketarsko odvzeli na silo. Čaka ga kaj že? Čaka ga bedna "pokojnina", odmerjena po načelih, ki nimajo nikakršne povezave s tistim, kar je on v sistem kontribuiral. Možno je pa tudi, da bo država povsem šla v kurac, pa ne bo nikakršnih pokojnin do takrat.

"Ksreči" je vmes odšel v Novo Zelandijo. In to je point in razlog mojega današnjega pisanja.

V Sloveniji, deželi katere prebivalci so bili izraziti zapečkarji, ki so le stežka zapustili rodno grudo, so pač, žalibog, nastale razmere, da imamo ne le mladih, temveč tudi starejših nezaposlenih ljudi dovolj, da lahko konstatiramo, da Slovenija je že postala dežela iz katere se dogaja beg možganov.

Normalno je, da bodo iz Slovenija najprej odšli tisti nezaposleni, ki so drugje zaželeni. Zaželeni so pa tisti, ki imajo možgane in roke, ki skupaj tvorijo veščino, ki je dobrodošla. Odtod najprej beg možganov, ki mu sledi beg vseh, ki tu ne bodo imeli za jest.

Naj zaključim z opozorilom na še eno skupino hinavcev, ki teatralno krilijo z ročičkami, a v resnici niso pripravljeni storiti nič, da se bi kaj dejansko spremenilo. Na slovenske akademike, ki so se prav tako danes V Delu izjasnili glede bega možganov: Krilili so z ročičkami hinavsko in kobajagi žalostno gagali, da sčasoma pomeni beg možganov tudi beg dobrih genov, saj se bo ta genski materijal trajno izselil iz Slovenije. No šit, šerlokz?!

In kaj mislite, da vam bodo vsi ti rdeči akademiki in rdeči žurnalisti Dela in rdeči drugi razumniki te dežele odgovorili, ko jim poveste, da so glavni drajverji bega možganov: komunistični davčni aparthaid, komunistični prospevkovni reket in komunistični naziinteresni podmizni aranžerski tovarišijski incestni antiprostotržni model dogovornega gospodarjenja kartelnih boljševiško-nasilnouravnilovskih rentarskih klanov, skratka v seštevku komunajzer rdečetalibansko rento-reketarsko fritzlovstvo v vseh svojih formah?

Rekli vam bodo, da to ni res, da smo mi glede davkov "nekje na zlati sredini", da pri neokapičenih prispevkih ne gre za mafijski reket, temveč za unikalno slovensko "solidarnost", da pri boljševiško-kartelnemu aranžerstvu gre za naziinteres, da veliko presežnih sinekurcef in sinekuric v javnem sektorju pomeni oz prinaša in garantira še več UnikalneSlovenskeKomunističnoMisInterpretirane™ Solidarnosti™ (To je nedavno izjavil tovariš komunistični prestolonalsednik Don Zzocci, JezusVPreiskavi™, namigujoč, valda, da z gromozanskim JS oz z velikim številom sinekur omogočamo javno šolstvo in javno zdravstvo nasploh).

Rekli vam bodo, da pokojninski sistem mora ostati bestialna shema ropanja in da je ljudi treba tretirati kot zapornike obsojene na delo v komunističnemu kacetu do leta 65 starosti in najmanj 40 let tlake, saj da "po njihovih podatkih", ki so narejeni izključno po podobi taistih zaposlenih v JS oz. po podobi onih, ki cuzajo svoje plače iz državnega joška, torej po podobi njih samih, vsi ljudje lahko delajo do 70-80 let, ker nihče nikoli ni odpuščen v letu starosti 45 in nihče ni brez službe, ko dokonča šolo. Yeahh, right! Onih 130 taužent uradnih in še nekaj deset taužent uradno nevidnih so pa kaj? Fantomi?

Rekli vam bodo, da je fritzlovsko ropanje mladih inženirjev v zasebnih podjetijih, Leku, Akrapoviču upravičeno, saj se s tem financira polnjenje lukenj v državnih kolhozih, katerih premoženje je bojda 10 miljard, a smo jih sanirali že v višini 20 miljard samo v recentnih 20 letih, preko njih je pa bilo po-tamalem ukradeno še najmanj 20 milijard v prav tako recentnih 20 letih. Skratka, pod črto je seštevek škode zaradi obstoja in delovanja teh kolhozov nekaj deset milijard. Bolj ali manj toliko, kolikor smo se zadolžili v tujini. Če ni celo več!

Skratka, rekli vam bodo, da je vse to fritzlovsko ropanje in trpinčenje the naših "možganov" normalno in upravičeno, saj, da to nič ne vpliva na "beg možganov".

Dokler bo tako in dokler bo ta kamarilja tam kjer je, bomo lahko le nemočno opazovali postopno pospeševanje na planu izseljevanja, zadeve bodo pravzaprav postopoma prešle v nenadzorovan galop in totalni razkroj družbe, ki je, roko na srce, že sedaj totalno nekohezivna, saj v Sloveniji tradicionalno, še iz časov Avstroogrske obstaja zgolj ena celica družbe, ki je za silo v koheziji - družina, državna skupnost je pa po inerciji še iz tistih časov itak predmet agresivnega delovanja v smeri krpanovskega kontraband izigravanja, razbijanja in razkroja.

Danes to pomeni, da tudi kot nacija de facto ne funkcioniramo. Kar bi sicer lahko bila tudi priložnost, junouvotajmiin, hehe.

Spremlja pa vso to našo že utrjeno nekohezivnost obilica hinavčenja in kriljenja z ročičkami, češ, jojte, jojte kaj te bo s totim našim Slovenstvom, našimi možgani in poslej tudi DobrimiGeni™, opozarjajo zdaj vrli akademiki.

DobriGeni™ ne bi bili dobri, če se bi pustili neomejeno časa zajebavati slovenskim hinavskim in sprenevedavim fritzlom, ki so de facto SlabiGeni™ Slovenije in Slovenstva, oz. če ne bi zmogli ukrepati, ter se modro umakniti, magari v Ufiladelfijo, hehe, ko je ogrožena eksistenca & integriteta njih samih in ali njihove družine, tiste edine družbene enote v Sloveniji, koder kohezivne sile še delujejo in so na inštrumentih zaznavne.

Link

Ni komentarjev: