sreda, 31. oktober 2012

1862590 - balada o ropanju prek "solidarnosti"

[valsidalado]
Poskusi to svojo trditev spraviti v skladnost s fiskalno politiko v širšem smislu (vključno s tiskom denarja in dostopom do sveže natisnjenega denarja). Po mojem boš moral priznati, da pretiran dobiček morda le ni upravičen in da si ga dotični niti ni sam omogočil. Raje razmišljaj o UTD, kot pa o 'socialni' kapici, ki je v bistvu plenilski naklep. Že sam naziv 'socialna kapica' je navadna 'podvala' (ne najdem primernejšega izraza, všeč mi je bil Al Podvali iz stripov Aladin). Zdelo se mi je, da nimaš osebnih interesov po kakšnem dobičku in da ti gre za presežke. Če nekdo želi ohraniti kontrolo nad dajatvami, jo lahko ohrani tudi z donacijami. Cel kup oddaj gledamo, ki so financirane iz donacij, sorazmerno res kvalitetno produkcijo zelo ozaveščenega dela sveta.

Problem vseh vas, ki ste se že kontaminirali s kumunajzer virusom je, da ne spoštujete zasebne lastnine in ste v svojem najglobljem notranjem bistvu slabo zakrinkani LopoviVZasedi™.

Ko vas človek ali kakšna situacija dregne v pravi gumb pa se seveda ne morete več brzdati in "slabo krinkati", pa vam vudrijo vun patološke teze tipa "pretiran dobiček", UTD, "[misinterpretirana dijabolično pojmovana solidarnost™[, strogo mudološka seveda, po komunistično], ipd.

Ni treba biti ravno Žiga Frojdlnov, da človek hitro dešifrira kdo ali kaj stoji za takšnim gaganjem. Vsekakor ni dvoma kaj je to. Gre za univerzalno aspiracijo vseh rentarjev tega sveta po rezultatih dela tretjih ljudi. Gre za aspiracijo ordiniranja po denarnicah tretjih ljudi.

Za kakšne vrste aspiracije tu gre v smislu izvedbe? Jahhh, redkokateri od vas ima muda iti v banko pa s flitno uresničiti svoje hlastanje po denarju in rezultatih dela tretjih. Vi si to vse odkar so tovariši Marx, Engels in Lenjin pisunili instruktivno, čisto jasno zamišljate in tudi tako pišete in govorite, da bi v vašem interesu in v vaš benefit naj v tuje denarnice po vroč kostanj šla država.

Vsi, kot klonirani si zamišljate, da je država na svetu zato, da namesto vas ona s flinto v roki izvede otimačino in da Vam™.

Kako se to da doseči, če recimo živiš v eni Švici, kjer je država ustrojena tako, da pošteno skrbi za interese vseh državljanov, da ščiti njihovo premoženje (s flinto v roki!), ter, da jim vobče zagotovi nediskriminatoren položaj in pravno varnost, ki državljanom omogoča, da terjajo korekcijo če se pojavi lopovska pamet, ki si recimo sposodi pa ne vrne, alpa prejme plačilo pa ne lifra storitev ali blago? Kako v takšni deželi in državi naj komunistična pamet vašega tipa uveljavi aspiracijo, da jim država s flinto v roki izvede otimačino od Franza ali Michelleja in da kumunajzer pameti?

Edini, ampak edini način je, da kumunajzer banda, tak, kot je to nekoč storila v Sloveniji, izvede viđilantski teroristični napad na državo in vse druge državljane, ugrabi državo in jo takšno ugrabljeno in nebogljeno zapre v kumunajzer ideološki gulag, tam ji pa toliko časa pere um in jo posiljuje, dokler gospodična The Država, sledom teh ogabnih komunističlnih koitusov ne rodi številno čredo komunističnih spak, oz revolucionarne zakonodaje, v kateri se "primerno sankcionira" tote tvoje "prevelike dobičke" in se premoženje vobče vzdolž vektorja ekspropriacija-kobajagi nacionalizacija-pod palec tovarišev, "ustrezno prerasporedi".

Vse to se seveda začini s primernim količinam gaganja o "solidarnosti™", "enakosti™", "enakopravnosti™" in kar je še tovrstne retorično mudološko demagoške zlaganosti, ki naj celi otimačini priskrbi avreolo višjega smotra in svetosti vobče.

P: Ko gre za davke in obvezne prispevke v civilizirani družbi, se moramo na prvem mestu vprašati po mandatu, legalnosti, legitimiteti, namenu, cilju, utemeljenosti, zagotovljivosti nediskriminatornosti in meri.

Kdo, temeljem katerega mandata državljanom zasega del dohodka oz premoženja in seveda tudi na kakšne konkretne način so občutljiva vprašanja, na katera morajo odgovori biti zapisani v zakone in zakaj korenine morajo segati celo v Ustavo državne skupnosti.

Na pročelju ameriške IRS v Washingtonu piše nekaj takega: "Davke plačujemo zato, da bomo živeli v civilizirani državi". Kar, četudi na ravni maxime, že nekoliko zakoliči tudi koliko in kakšnih davkov bodo plačevali. Vsekakor se pa že parola zapisana na pričelju sedeža davčne birokracije ukvarja z utemeljitvijo legitimitete razloga za zaseg davkov.

Na pročelju slovenke "iRS" oz DURS niso čutili potrebe pisati nikakršnih utemeljitev čemu se plačuje davke, so si pa dali izdelati zastave z logotipom, za keterega je takratni minister pojasnil, da pomeni "maksimizacijo davkov". No further comment Your Honour!

Komunistična kamarilja in njenim pošastnim praksam in ideologiji sledeča drhal si domišljajo, da sploh ni treba utemeljevati čemu se zasega davke in zlasti čemu se, temeljem česa, sme davke zasegati diskriminatorno, ter prispevke brez kapice. Comprende?

Domišljajo si, da jim ničesar ni treba utemeljevati, da je dovolj, da ta zlodela pospremijo z ustrezno količino demagoške mudologije o "solidarnosti™", ki je seveda da v njihovem tipu mafijske druže lopovluka in otimačine, lahko samo fatamorgana, oz pičkodimna potemkinovska fasada izza katere ni nikakršne vsebine. Razen seveda, da na vsakih 20 let državo povsem zbankrotirajo in narodu grozijo, da benefitov na temelju zaseženih obveznih prispevkov "itak ne bo!"

Naj skrajšam, da ne bom ponavljal, kar sem že nekajkrat pisal tu na forumu - pri davkih so ključne mera, nediskriminatornost in legalna utemeljitev namena, ter seveda tudi namenska poraba.

Mera je ključna zato, da davek ne postane eksproriativna orgija oblastne kamarilje in pri nas tudi javnega sektorja. Nobena družba na svetu ne more z ničemer utemeljiti več kot 20% davka, saj se davke pobira za financiranje skupnih zadev skupnosti, ki želi skupaj živeti civilizirano v civilizirano urejeni in zgrajeni družbi.

Ta skupni interes mora biti zadovoljiv v okvirjih teh 20%, če pa ni, potem se je tako definiranim "skupnim interesom" treba odpovedati, tako, kot se ljudje odpovemo potovanju na Maldive v trajanju 3 mesecev, ker si ga ne moremo privoščiti. Že zato ne, ker potem imamo preostalih 9 mesecev premalo, da bi zaslužili za kruh. Tako tudi družba ne more trošiti več kot 20% prisluženega dobička, ker pač ne bomo imeli temelja za nadaljno proizvodnjo.

Nediskriminatornost je pa tisto merilo, ki nevidno, a učinkovito brzda apetite etatistov in komunistične pameti po celem svetu. Namreč, ne glede na to ali se družba dogovori, da bo sama sebe obremenila s 5, 10, 15, 20, ali celo 50% davka bo davčni sistem pravičen, civiliziran in sploh lahko funkcioniral le, če bo ta stopnja vsiljena vsem za vse vrste priigranih dobičkov enako. Vsem enako. In če bo tako nabrano uporabljeno namensko, pri tem pa zagotovljeno, da so benefiti dostopni vsem enako, vred z naročili države preko javnih razpisov.

Komunistično legislalivno ustrojene družbe, kakršna je slovenska in komunistično razmišljajoča pamet, karšna je pretežno v Sloveniji imajo probleme z vsemi omenjenimi aspekti davčne igre. Z vsemi, predvsem pa z mero, nediskriminatornostjo in utemeljitivjo, torej madnatom, pa tako v nadaljevanju tudi z legalnostjo in legitimiteto. Pri nas še vendo orgija boljševiška hajduška pamet in revolucionarna zakonodaja boljševiške doktrine.

Ko pa govorimo o obveznih prispevkih, gre za še tisočkrat bolj sporne zadeve. Ta, za razliko od davkov, terja še dodatno utemeljitev, utemeljitev pravice državne skupnosti, da ljudem vsiljuje recimo obvezno varčevanje za starost v obvezni državni shemi.

Ta pravica skupnosti v škodo polne svobode individue se v civliziranih demokratični družbah utemeljuje z obstojem prave solidarnosti v družbi, ki zagotavlja minimalno socialno pomoč onim, ki iz kakršnegakoli razloga ekonomsko obubožajo. Slratla legitimnost se išče v pravici družbe do preprečitve, da nekdo brezplačno pade v breme družbi sledom recimo lastne brezbrižnosti v času ko lahko dela in varčuje.

Seveda vsaka družba, sledom svoje limitirane ekonomske moči ima ta minimum različno definiran v smislu zneska oz obsežnosti in nivoja "blaginje". naš je bedno nizek, ker znaša malo nad 200 EUR.

No in ravno ta mera™ je tisto, kar opredeli do kakšne ravni, spet smo pri meri sme družba nekomu zaseči obvezni prispevek za ta namen. To je tisto, kar definira t.i. kapico™.

Nad to mero je vse, kar država v imenu družbene skupnosti zaseže, nelegalno, nelegitimno in brez mandata. Je čista otimačina in, ker država de facto nad to ravnijo ni sposobna dati ničesar, če oz, ko se komu zalomi pa obuboža, predstavlja nasilni zaseg nad ravnijo kapice v bistvu čisti državni reket. Mafijska posla torej! Državno-mafijska posla!

V tako fer in precizno definiranih civiliziranih državah, ni niti mandata niti denarnega prostora za tvoje "UTD™", ali pa za tvoje "PretiraneDobičke™".

Tisto, kar si pa na koncu lamentiral o prostovoljnim donacijam, pa je zadeva, ki je intimna stvar vsakega posmaneznika in v to se niti družba, niti bognedaj država nimajo kaj vmešavati. Vse, kar družba in država lahko organizirano naredi da vzpodbudi prostovoljne donacije in samraitanstvo je, da se vsem nam organizirano že od otroštva privzgoji altruizem.

Čim pa jaz slišim komunistično pamet javno gagati o donacijah in recimo novinarske papke teatralizirati, češ evo 100 nabogatejših terja da se jih še bolj obdavči, pa Pahorja gagati o mecenih, se primem za žep, ker vem, da je na delu hlastanje po denarju tretjih in iskanje načinov kako ljudem še več po hajduško zaseči, brez mandata in podlage v čemerkoli.

Prevod ključnega sporočila zate: Ko bo država Slovenija izključno na dobičke in na na celotne prihodke Pepeta Delavca, ki služi izključno iz dela, vsilila enake stopnje magari progresivno odmerjenega davka, kot magari Nemčija, pa to storila enako za Hermana Rigelnika the tajkuna oz, pardon, njegova podjetja, še ne bo nastala normalnost, bo pa vsaj odpravljena diskriminatornost in davčni aparthaid. Štekamo?

Normalnost po mojem je pa, da se določi enak prag za vse tipe prihodka, recimo 18 tisočakov, na katere se davka ne plačuje, potem se pa na preostali letni prihodek vsem enako za vse tipe prihodka opali flat davek v višini ne večji od 20%. Ne zanima nas ali je naredil dobiček ali ni, naj neha početi tisto, kar počne, če ne zmore delati z dobičkom, ma od prihodka naj vsak plača recimo 10, -20 %, da lahko na organiziran civliziran način uveljavljamo skupne zadeve v družbi.

Potem vse to namensko potrošimo izključno za te skupne zadeve v dogovorjenem standardu, ki si ga lahko privoščimo, med nameni naj bo tudi tista raven socialne pomoči, ki si jo lahko privoščimo in hkrati zadovoljuje osnovne potrebe obubožanih in to je to. Ni prostora za nobene UTD, UTP, UTx. Ni prostora za nikakršno investiranje države v komercialno gospodarsko dejavnost in za komercialno državno premoženje, ipd.

No, če v luči napisanega pogledamo kredibilnost komunističnih ekpropriativnih in dikriminatornih davko-prispevkovnih zakonov, vidimo, da imam jaz še kako temelj za zahtevo, da se vse na tak način presežno zaseženo, oškodovancem vrne, saj gre za povsem isti poseg, kakršna je bila ekspropriacija leta 1945, le da ta današnja traja, je tekoča in se dogaja vsak mesec, ko zaposleni prejmejo plače.

Link

Ni komentarjev: