četrtek, 11. oktober 2012

1844638 - recenzija kolumne "Janša komplicira" Simone Toplak

Janša bi še najbolj preprosto popreprostil pokojninsko reformo, če bi predlagal, da se državna pokojninska shema kratkomalo v celoti odpravi. Jap, povsem odpravi! Kaj ste zdaj eni zinili?! Za nekaj časa bi jo jaz povsem odpravil. Recimo za cca 300 let. Zato, ker bomo imeli vmes ene 40 let prehodne dobe, da se izplača vse tiste, ki so v ta sedanji sistem kontibuirali in ene 240 let zdravljenja nacije, da postanemo zopet normalni in da povsem pozabimo sedanji utopistično-rentarsko-reketarsko-lopovski sistem, ki preveč ljudem vzbuja lažno upanje in se preveč ljudem cedijo sline, da bi dobili nekaj, kar jim ne pripada.

Da ne bo pomote, odpravili bi zgolj državno shemo, privat shemam, bi pa vzpostavili okolje in dobre pogoje, da jih naj bo čimveč. Naj ljudje varčujejo za starost, to je modro in vzpodbujanja vredno.

Le država, v deželi, kjer ni poštenih politikov, ki bi bili voljni predlagati poštene reforme, niti racionalno-poštenega odnosa skupnosti do državnega in do premoženja tretjih, naj ne sodeluje v teh zadevah.

Ker toliko poštenja nismo sposobni, niti kot nacija, niti so tega poštenja sposobni naši politiki, pa se je eto naša državna shema izrodila v bestialno ponzi shemo, v kateri so eni reketirani z neokapičenimi prispevki, eni pa prejemajo kar niso kontribuirali, ker se sociala rine v pokojninsko shemo, kjer nima kaj iskati. Politiki nazisocialistične in podobnih provinienc, pa brez sramu mutijo in podtikajo to socialo v pokojninsko shemo. Valda zato, da prikrijejo druge neprijetne resnice in nakane in cilje.

To odpravo državne pokojninske sheme zapišimo kar v Ustavo. Recimo temu magari DijamantnoPravilo™, hehe.

Definirajmo, da ko poteče teh inicialnih 40 let exit sekvence iz sedanjega sistema, najmanj naslednjih 260 let ne smemo uvesti nove državne sheme. Da slovenski državljani nekaj prihodnjih generacij po eni strani dobro razmislijo in da dovolj generacij poskrbi za svojo starost samostojno in brez države, v s svobodno voljo izbranih, poštenih, transaprentnih shemah iz katerih garant nihče ne bo nikomur izplačal več kot je noter bilo vplačano in država pri tem ne bo fasala izgube. Da se ljudje navadijo, da pokojnina pomeni: masa prihranjenega deljeno s številom mesecev izplačevanja.

Ne pa to, kar imamo danes: Sosedu in BogatimPrešičem™ vzemite-zasezite-vplenite čimveč, po sistemu neokapičen reket DoJajc™, potem pa uravnilovsko dajte vsem v razponu ManjBednoTotalBedno™, po neki levi umetni shemi, tak da, navkljub kontribuiranju otipljivega denarja, izgleda kot miloščina države, ki jo politika tala po starosti umetno določeni po politiki in po matematiki, ki nima veze z ničemer povezanim z maso prišparanega. Ostalo pa lahko politika zlorabi kakor želi.

No, tam nekje leta 2312, pa se bi lahko prvič pričela široka večletna javna debata o tem, ali bi kazalo uvesti tudi državno pokojninsko shemo. Prepričan sem, da bi ljudje, ki bi leta 2312 bili kontributorji v neke zasebne sisteme, z bogve koliko jebenih stebrov teh in onih, hehe, bili bistveno bolj zreli in bi prav gotovo debata bila v realnih in racionalnih okvirjih.

Ljudje, ki bi tisti trenutek bili na privat shemah, ki so vse po vrsti takšne, da se renta računa tako, da se tisto, kar si z leti kontribuiral razdeli s številom projiciranih mesecev življenjske dobe v trenutku upokojitve, prav gotovo v glavah ne bi imeli nikakršnih težav s to matematiko in jim na misel ne bi prišle nekakne šićarđijske sebične lopovsko-neupravičenorentarske ideje, ki bi bile na liniji nečastnih vaškokurjetatinskih poskusov dobiti kar ni njihovo oz kar jim ne pripada.

In to je glavni in ključni problem Janševega "kompliciranja". Janša, tako kot vsi predlagalci do sedaj, ni prišel z idejo poštene pokojninske sheme iz katere vsak dobi le in zgolj do ravni tistega, kar je vplačal, pošteno obrestovano minus sistemska "kontinđensi rezerva".

Ali pa na davkih baziran pokojninski sistem ko vsem ljudem v državi pod določenimi pogoji pripada recimo 450 EUR. Vsem enaka glavarina iz davkov.

Zato je [tudi] Janševa shema komplicirana. Ker se skuša "spreminjati" oz "reformirati", ne da se bi bistvo spremenilo oz reformiralo. Skuša se iznajti shemo, ki funkcionira, čeprav sistem še naprej ohranja lopovski komunistično-reketarsko-rentarski karakter.

Včeraj sem poslušal Janšo, ko je razlagal, da če ne poženemo "gocpodarcva" in če se količina kontribuiranega keša ne poveča, nam nobena reforma ne bo pomagala, ker količina/masa izplačil je, kot trdi on, enaka in se povečuje.

Vidite problem?

Imamo sistem iz katerega se ne izplačuje natančno tisto, kar je noter bilo vplačano, minus fee za zanesljivo in vzdržno funkcioniranje sistema, temveč, kot trdi Janša in vsa politika Slovenistana, izplačujemo več kot je noter bilo vplačano, ma reforma, ki jo predlagajo še vedno ni takšna, da bi končno enkrat pričeli rento računati na način, da se sme vsakomur izplačati zgolj toliko kolikor je ravno ta kontributor kontribuiral. WTF? Oz. razumi kdor more.

Janša na sistem gleda, kot bi že imeli na davkih bazirano shemo enakih pokojnin za vse, a jo v resnici nimamo. Da bi imeli to, bi morali odpraviti prispevke. Pa morebiti prilagoditi davke. Tudi po tej poti lahko pridemo do poštenega sistema, ma oni tega ne predlagajo. Nobeni, ne pozicija ne opozicija! Oni bi na nenaraven in neizvedljvi način miksali dva sistema normalni PAYGO in na davkih zasnovan sistem Lorda Beweridgeja. Na vhodu bi oni imeli komunistično popačen PAYGo, na izhodu pa komunistično popačen sistem beweridgejevskih uravnanih apanaž, kot bi bile iz davkov.

In četudi bi Janši uspelo skozi spraviti to njegovo kobajagično "reformo", ki ni reforma, temveč zgolj rihtanje denarja na lopovsko-reketarsko-mafijsko-plenilski način, da se komunistična ponzijevska shema ohrani, a vsi vemo, da mu itak ne bo uspelo, hehe, bi ta sistem še naprej imel enake probleme, le ljudje bi potrebovali nekaj časa, da te nove določbe nekak obidejo in izigrajo.

Kar Simona tu lepo izpostavlja. In ima prav!

V nas teče igra lopovov z narodom. Lopovi naciljajo vedno novi dildo v narodov anus, narod pa išče način kako bi anus premaknili, da dildo zgreši in ga ne fašejo. Lopovi shemo kobajagično "reformirajo", narod pa poišče način kako bi po neki poti obšel te nove zakone in vplačeval enako ali manj kot prej. Tako postaja ta sistem čedalje bolj en teater absurda. Dokler se ne sesuje, alpa nastanejo grški nemiri in kolaps zaradi revolucije!

Odtod moj predlog, da se to shemo preprosto odpravi, če je enim pretežko priznati, pa uvesti na davkih zasnovano enako rento za vse. Predlog, ki se vam je enim prehitro zazdel pobalinski, brutalno-surrealističen in škandalozen.

Kajti, Janša, tako kot prejšnje pravoverno-komunistične vlade, trdi, da ima mandat in dolžnost to shemo morfirati, da bi preživela, pri tem kot cilj in višji smoter na pijedestal postavlja "obveznost vlade in politike vobče, da vzpostavi "finančno vzdržno pokojninsko shemo", narodu pa pred nosom maha z "ohranjanjem višine mesečne pokojnine", ki da je nekakšne zveličaven cilj, jaz ne vem zakaj bi sicer bil, a to vsi gagajo, zamolči pa, da za to po eni strani nihče, zlasti ne on, ne more dati garancij, kakor tudi zamolči, da bo masa izplačanega navkljub temu nižja, saj njegova prevara sloni na načelu, da se 60 mesecev krajše izplačuje in 60 mesecev dlje vplačuje. Cca 100 k po glavi pa znese povprečna izračunana minus diferenca mase prejetih rent v škodo povprečnega kontributorja.

Če je njemu res cilj ta zveličvana Vzdržnost™, potem smo z odpravo državne sheme, na lahek način že vsi zmagali. Ni jo bolj vzdržne sheme od sheme po kateri država nima nikakršnih finančnih obveznosti. Skratka, najbolj vzdržna od vseh shem je tista shema, ki jo ni, oz. shema v kateri države ni.

Janša je, tako kot vse predhodne vlade, ki so kdaj vladala samostojni in nesamaostojni Sloveniji, padel na izpitu ko ni optiral, da bi postal del rešitve. Ker ni postal del rešitve, je ostal del problema. Ja, res je, as simple as that!

Janša je imel oz ima vse na voljo, da tej naciji, kot prvi politik na oblastni poziciji v zgodovini slovenskega ljudstva in državnosti, ponudi bodisi pošteno shemo, temeljeno do centa pošteno na načelu " kolikor si kontribuiral, toliko in le toliko lahko počrpaš, kar pomeni fakin de facto total in bullet proof vzdržnost. Ali pa, da državo umakne iz posla s pokojninami, kar zopet pomeni fakin de facto več kot bullet proof vzdržnost.

To, kar Janša počne zdaj, je nekaj, kar je šokantno. On, kobajagi nasprotni pol komunistični lopovščini, igra enako igro kot komunisti in skuša iznajti način in denarna sredstva, da bi komunistična shema preživela in živela naprej. Pri tem se ima za križarskega rešitelja slovenske državnosti zgolj na temelju zlagane teze, da s tem ko zbrca nekdanje uslužbence JLA, on sistem očisti nekontributorjev oz ga spremeni v "kar si kontribuiral to prejmeš".

To je seveda "čista laž", če uporabim njegovo retoriko od včeraj zvečer.

Laž in gebelsizem. Zakaj? Zato, ker Janša zamolči vrsto stvari, kar pomeni, da manipulira in zavaja in laže.

1) Janša zamolči, da inženir v Krki in še desetine tisočev takšnih in še stotine tisočev takšnih, vplačujejo vsi več kot bodo počrpali. Vsi kontributorji! Od čistilke Fate Higijenićarević, do člana uprave Zupančič Vinkota! Ker je prisilni prispevek neokapičen, torej je reket. Izplačilo je pa še kako okapičeno. Skratka, že iz tega je jasno, da sistem nikoli in nikomur ne izplača kar je ta kontribuiral. Niti Fati pošteno ne zplača vplačano maso: kaj šele Vinkotu!

2) Janša zamolči, da je tista JLA blagajna bila toliko slovenska, kolikor je bila srbska in da je bila eksteritorialna in denar iz tistih kontribucij, je bil toliko naš kot srbski, in ni šel v blagajno današnje Slovenije, ker današnje Slovenije sploh ni bilo, ni pa šel niti v balagjano današnje Srbije niti tedanje Srbije, niti blagajno kogarkoli prtikularno.

Celo več, Janša zamolči, da je ob osamosvojtivi pokojninska blagajna nove države štartala oz bila vobče prazna in da današnja pokojninska blagajna ni videla niti keša, ki so ga vplačali civilisti iz Slovenije.

Ni tu bilo nikakršne primopredaje nekakšnih fizičnih blagajn polnih keša, pa da Janša lahko reče, da je ena ostala v BG druga je pa polna "kot ladja" bila tu v Sloveniji. Skratka, to je čista manipulacije in navaden agitprop za ceneno nabiranje cenenih političnih točk. Pač na JLA uslužbencih, vred s kuharico z Vrhnike, ki je delala v JLA na Vrhniki, je dandanašnji moderno ostriti svoj nazi-šovinistilni kurčič. Jebiga, takle mamo! Vse tiste JLA pokojnine bomo mi lepo morali plačati in to z obrestmi vred, le vmes bomo imeli veliko butalskih iger brez meja.

Skratka, Janša ne komplicira, Janša zavaja in muti.

Link

Ni komentarjev: