torek, 6. december 2011

1474913 - končno ena stvarna analiza volilnega razpleta

[sopranos]
Janša si je res precej sam kriv, da je izgubil, saj je v zadnjem tednu naredil celo kopico napak, medtem, ko se je Jankovič izboljšal

To je zgolj urbani mit. V resnici se ni zgodilo nič nenavadnega, nič novega, nič nepričakovanega.

V seštevku so komunisti poželi svojih standardnih cca 500 taužent glasov, plus minus ( S trabanti iz SLS natančno 576k). Tako je vedno bilo in je tudi zdaj.

Glede na to, da sta jim crknili LDS iN ZARES in zdaj za teh standardnih 576 rabijo nujno vključit 75 tisoč glasov od SLS, so v bistvu dobili celo 50 jurjev manj kot nazadnje. V bistvu so nazadovali!

Skratka, njihovo volilno telo je bilo sicer super militantno mobilizirano in je vseeno podbacilo za 50 jurjev. Tudi samo interno razporeditev se bi dalo uganiti, če bi bili analitiki malo bolj pozorni. Nekdanji volivci LDS in Zares do zadnjega niso izjavljali, da bodo volili najnovejšega šampiona Murgelj jankovića. Na volitvah so se pa spomnili, da so predvsem in na prvem mestu rdečetalibanski, šele nato pa strankarski, pa " za vsak primer" glasovali za Jankovića.

Tudi moj sinek pred tekmo vedno reče, da bo tak kot jaz navijal za slabšega, torej Dinamo iz Zagreba, ker ni fora navijati za Real, ko pa Real v prvih osmih minutah zadene 3:0, se po otročje prikloni zmagovalcu. In celo trdi, da je itak on vedno za Real. Razen ko igra proti Barceloni. Pač, fakin predvidljivo politično infantilno slovensko volivno telo.

Zakaj je Janša izpušil? Oz. a je sploh izpušil, oz. podbacil? Al je pobral vse kar je lahko, tak kot leta 2008? In komunisti tudi! Če smemo reči, da je izpušil, je zato, ker on na teren ni poslal dramatičnega mobilizacijskega pisma, tak kot komunisti. A jaz menim da ni nič "izpušil". 1,1% ni nobena prepričljiva zmaga, namreč toliko bi jih moralo več glasovati za Janšo in manj za jankovića pa bi razmerje bilo ravno obratno. Janša je dosegel napovedovani in svoj standardni rezultat. Amen!

Skratka, imamo stadnardni bizines az južual, le drug komunist je namesto Pahorja. Celo PuckoJiMaterina™ situacija je precej fakin paralaktično blizu. Slovenski efdeve rdečetalibanski veseljaki iz medijev so iz napačne napovedi notranje distribucije rdečetalibanskega volivnega telesa zgradili fumisvaginalično veliko zmago Jankovića. Če bi pa pravilno napovedovali to interno razporeditev, bi pa govorili o "tesni zmagi".

Janša pač tudi tokrat ni uspel namotivirati nikogar izmed onih standardnih 600k abstinentov. A jih ni uspela namotivirati niti komunistična stran. Celo nasprotno. komunistična stran jih je namotivirala 50 jurjev manj. Nič novega! PuckoMuMaterina™ situacijo smo že imeli. Jo v bistvu imamo ves čas. Tudi zato smo imeli izredne volitve!

Na okopih je bila ista množica starih borcef. Na strani komunistov se je v rove odpravilo standardnih vedno lojalnih 500 taužent orto-rdečih talibanov (Najbrž jih je od zadnjič 50 jurjev zbolelo, alpa od starosti onemoglo. Alpa so imeli tako hudo čez glavo golobičev in kresalk in pahorjev, pa so se jim zagabili vsi NjihoviSvoji™ oz. politika vobče). Zato bo zdaj komuniste reševala bodisi stara trabantska združba iz SLS s svojih 75 jurjev, bodisi Virant s svojih 100k, ki za alibi kobajagi ima, da je "dost delitev na leve in desne", kar v prevodu pomeni, da jim bo pomagal uveljaviti ključne komunistične interese - poglobitev uravnilovke s sprejetjem sramotne pokojninske "reforme" in podobno.

Skratka, v komunistični đamahiriji Slovenistan nič novega, puckomumaterino™!

Link

Ni komentarjev: