sreda, 28. december 2011

1510044 - vsa zblojenost razmer na trgu dela

[cocobello]
Ja, res je tako. Na žalost pa ne vidim možnosti spremembe, če izvzamemo religiozne blodnje o čudežih. Pa ni samo v turizmu tako- celo gospodarstvo je tako ali pa še slabše, delovno ljudstvo je pa raje na Zavodu za zap., saj se itak nič ne splača. Ne poznam sile, ki bi nas izvlekla iz govna, v katerem smo.

Jap, pri nas se nič ne splača.

A glede "visenja na zavodu" te želim spomniti in opomniti, da smo ekstremno brutalna nacija, ki recimo svoje 50-letnike odpusti in odpiše, če se le da. Svoje nosečnice pa časti z ob zaposlitvi v predal brutalneža deponirano bjanko odpovedjo. Celo zakon smo naredili, da ja zagotovimo, da bo vsak odpuščen, saj smo jih kobajagi "zaščitili", v prevodu to pomeni da smo jim na rokav pripeli rumeni trak z zvezdo na katerem piše: "če zamudiš priložnost me odpustiti do starosti 55, ti bom za večno obvisel na plačilni listi".

Saj ne da bi problem sistematično brutalno odpuščenih 50-letnikov bil hujši od problema nezaposlenih 30-letnikov, ki so jih njihovi starejši fašisto-komunistični sodržavljani, ki so večno na oblasti, oropali perspektive, ma nerezonsko apriorno odpuščanje, poleg tega, da je nehumano, je predvsem izrazito iracionalno in nenaravno, saj podjetje v svoji naravi ima potrebo po kadrovski retenciji, kot tudi potrebo po izkušnjah in brez dvoma nima racionalne potrebe po sisematični destrukciji kadrovskega kapitala podjetja.

Naša ravnanja so biblično naglavnogrešna in so na liniji tistega pregovora "Kdor svoje starše zbrca do praga, bodo njega njegovi otroci čez prag".

Da niti ne govorimo, da gre za protiustavno diskriminacijo po kriteriju, ki je izrazito nehuman, izrazito brutalna oblika diskriminacije - po starosti. Čeprav je ta pojav prisoten povsod po svetu, nikjer na svetu ni čutiti tako izrazite, vulgarne, brutalne in obsesivno zagrizeno eksekutirane diskriminacije po starosti. Prijatelj je ostal brez dela, konkuriral v nekaj mesecih na nekaj deset koncih, povečini mu niso niti odgovorili, potem pa v tujini konkuriral na nekaj koncev, ki so mu ob zavrnitvi prav vsi odgovorili, na koncu pa odselil v Avstralio, kjer očitno nimajo problemov z zaposlovanjem 50-letnikov. Takle mamo, jebiga!

Gnusna diskriminacija, ki jo spremlja demonstracija ziljona različnih vrst pizdunskih karakternih lastnosti "odpuščevalcev" ter številnih zavržnih dejanj in praks. Od hlastanja po evru več za turboegoističnega-lastnika, napredovanju nestrpnih povzpetnikov na račun tako odpuščenih, čisto materialnih okoriščanj razne sorte, do številnih drugih. Recimo tega, da kadroviki med izkalci zaposlitve ignorirajo vse starejše od 45 let in pogosto celo 40-letnike. Češ, kdo bo takšne starce tu gledal, "mi smo mlada ekipa". Dokler "mlado ekipo" ne doleti enaka usoda in to samo nekaj let kasneje down the timeline. hehe. Ob tako izraziti sjebanosti je paradoks, da nimamo zaposlene same mlade in da ni vsaj še 100 tisoč ljudi med 40 in 50 leti starosti bilo odpuščeno.

Eden vrhuncev eskalacije tovrstnega zavržnega modela odnosa do onih, ki živijo od svojega dela, smo doživeli ob poskusu podtaknitve komunistično-fašistične kvazi reforme pokojninskega sistema. Tam so se komunisti-fašisti in njihovi trabanti delali norca iz nacije, ko so se sprenevedali, da ne vedo, da večina 50+ letnikov v državi s toliko nezaposlenih in trendom eskalacije oz. neustavljivega galopa naraščanja števila brezposelnih, v bistvu sistematično izgubi delo in ga nikdar več ne dobi.

Glede na to realnost, bi pri nas kriterij števila let dela moral biti absolutno odpravljen in bi količina oz. masa kontribuiranih penezof smela in morala biti edini kriterij. Saj pri nas redkokdo sploh bo imel priložnost delati več kot 30 let v totalu. Oni bi pa za kriterij radi vsilili 45 let in kmalu celo 50 in več. To je neki takega kot smo imeli pri prihvatizaciji. Ko so natisnili cca 50% več papirja kot je ralnega premoženja (žvaka za seljaka, hehe), kar avtomatično povzroči razvrednotenje v višini 33%. Enako je pri temu poskusu s pokojninami.

V kombinaciji z drugimi našimi komunisto-fašističnimi regulativami, kot na primer one, da se plačuje neokapičen prispevek, ki vsebuje zavarovanje od nezaposlenosti, izplačilo nadomestila za nezaposlenost je pa ne le nefer in na neadekvatno kratkočasovnost omejena, pač pa je tudi zneskovno okapičena na človeka nevredne znesek, ki ni sorazmeren višini plače od katere je bila zasežena kontribucija. Skratka enako načelo kot pri vseh drugih vrstah komunisto-fašističnega prisilnouravnilovskega reketarjenja, reket neokapičen, benefiti po lopovsko nizko okapičeni. Rezultat? Ekspropriacija, seveda.

V bistvu je dejansko sporočilo komunisto-fašističnih zakonodajalcev bilo takšno:

- Ja, jasno je, da boste vsi (razen maziljenih kočevskomedvednih neodpustljivih uslužbencev na državni sisi) odpuščeni najkasneje pri starosti 55 let, najverjetneje pa že pri 50 ali malo prej.
- Ja jasno je, da boste potem za največ 19 mesecih vegetirali in se privajali na bedo do konca življenja na človeka nevrednih maksimalno 700 EUR, večina pa na 400 in manj.
- Ja, jasno je, da boste od leta starosti 50-57 do leta starosti 65 postopoma sistematično psiho-fizično propadali in tudi zato čedalje bolj zbolevali, pri čemer boste morebiti, če sploh izpolnjujete pogoje, prejemali bedno nezadostno socialno pomoč, in zaradi tega bodo vaši otroci razlaščeni tistega, kar bi za vami podedovali, če že sami ne uspete vse razprodati, kar boste težko v deželi tolikšne bede, kjer je nelikvidno vse razen trde valute. Totalna in vulgarno eksplicitna pavperizacija prebivalstva!
- Ja, jasno je, da boste s tem fasali 10-15 let manjka v portfoliu komunistično-fašističnih kacet "obveznih let dela" za pokojnino, zaradi česar bo vaša pokojnina bistveno manjša, mi kleptoidi, ki smo vaše peneze itak že davno zagonili, pa se bomo izmazali brez da bi morali komu kaj pojasnjevati. Zato vam tudi ne dopustimo, da bi šli v zgodnji pokoj, niti ne dopustimo edine poštene logike pokojninskega sistema, ki sloni na seštevku vseh dejanskih kontribucij.

In to je samo en vidik in pojavna oblika naše kolektivne in komunisto-fašistične kolektivistično-egalitarne blaznosti, fašistoiziranosti in dehumaniziranosti. Vse zato, da se komunistična prisilna uravnava plebsa v enaki bedi nadaljuje in da se boj proti zasebni lastnini nadaljuje. Oboje za vsako ceno! Rezultat je sistemska in sistematična pavperizacija nacije. In brezperspektiven ne le turizem, temveč bolj ali manj vse, saj, kot si pravilno konstatiral, se "pri nas nič ne splača".

PS
BTW, po mojem, pri nas, v naših pogojih in moralni strohnjenosti družbe in sistema, nihče normalen ni nič rad na zavodu. Saj po mojih informacijah potekajo zadeve tam precej poniževalno in razčlovečevalno. V Avstriji alpa Nemčiji poteka to vse skupaj veliko bolj fer in dostojanstveno, ter predvsem civilizirano in brez predsodkov. Tam nikomur tega nadomestila NE PRIDE NA MISEL očitati. Ker ne dobivajo ničesar zastonj. Gre za zavarovanje od nezaposlenosti, za katero so že kontribuirali, zato smejo v stiski prejeti od tam nadomestilo. Zato in samo zato, Kdor tega ni že vplačal od Arbeitsamta in našega zavoda takisto ne dobi nič. Kot vsako drugo zavarovanje to funkcionira v D in A. Le da na našem sistemu gre za goljufijo v škodo kontributorjev. Standardni gard komunistofašizma! Le zakaj nisem začuden.

Skratka, četudi bi bil kdo rad "na zavodu", je tam lahko v smislu nadomestila v povprečju manj kot 6 mesecev. Že zaradi slednjega je sprijeno in vulgarno komurkoli očitati tistih garjavih 4 tisoč EUR, saj je vsak državljan, ki to prejme kontribuiral za ta namen najmanj 4 kratnik tega, hkrati pa bil od taiste države oz. komunistične klepto-kamarilje oropan za najmanj stokratnik tega zneska. Skrajno cinično je tem ljudem, ki so že v stiski metati naprej to revščino, kot da dobivajo kakšno miloščino, za katero ne bi že davno vplačali ekvivalent večkratnika tistega kar bodo prejeli. Ampak, kali ni pri nas tko z vsem? Ljudem se očita "brezplačno šolstvo", pa "brezplačno zdravstvo", pa "zastonj pomoč na zavodu", pa "zastonj pokojnine". V resnici so pa ljudje vse to bodisi "samo trojno" preplačali, bodisi recimo oni bolje plačani, tudi po nekajdesetkrat in več kot 100 krat preplačali. In pri zdravstvu marsikateri umrl v čakalni vrsti, ali pa so mu onkološke izvide založili v celjski kleti, torej za svoje kontribucije prejel N I Č! Reketiran, torej!

Link

Ni komentarjev: