četrtek, 22. december 2011

1501838 - Miran77 o razlogih za težave morebitnih zmernodesničarskih strank

Konstruktivna kritika res nikoli ne bo odveč. Janša in SDS gotovo morata temeljito razmisliti o rezultatu na letošnjih volitvah in... I don't know... Do something !

Ker naslednjič hočemo že končno enkrat zmagat, for fuck's sake !

Ko smo to povedali, pa navedimo še nekatere olajševalne okoliščine:

- jebeno težko bi bilo katerikoli zmernodesničarski stranki zmagati v državi, ki nima niti enega (z besedo: NITI ENEGA) zmernodesničarskega dnevnega časopisa (kompenzacija z internetnimi portali je sicer opcija, ampak očitno tak moderni pristop še zdaleč ne dosega zadostnega deleža populacije)

- težko je zmernodesničarski stranki zmagati v državi, kjer so vrhovne kapitalske elite izrazito prešpikane s simpatizerji ali plačanci bivšega režima, kjer se rulja že 65 let sistematsko mentalno ukrivlja na partizansko stran in kjer se "leva" politična opcija še vedno izdatno napaja ob finančnem vodovodu, ki ga je po slovenskih državnih, paradržavnih in kvazi-zasebnih podjetjih inštalirala še UDBA

- težko bi bilo katerikoli zmernodesničarski stranki zmagati v državi, ki v 20 letih ni zmogla sprovesti ene poštene lustracije, vsaj med najvišjimi funkcionarji bivšega totalitarnega sistema. Just to level the playing field. Tega pri nas nikoli ni bilo.

- in nenazadnje, težko bi bilo katerikoli zmernodesničarski stranki zmagati v državi, kjer se daje preko organiziranih hajk in pogromov desničarjem vedno znova jasno vedeti, da v tej državi niso zaželeni in naj spizdijo v Argentino, če jim kaj ne paše.

Biti desničar v Sloveniji dandanes pač še vedno deluje bolj ali manj kot scanje proti vetru, oz. boj Davida z Goljatom. Vedno v manjšini, vedno v položaju, ko se nedolžnost ne domneva, ampak jo je treba vsakič znova dokazovati, napadani s strani medijev, stigmatizirani kot neizobraženi, fašistoidni, državni sovražniki, negativisti in destruktivni elementi, govedarji in škodoželjni obstrukcionisti...

Ni lahko biti desničar v Sloveniji. Ker je treba za to nekaj hrbtenice, kritičnosti, zajebanosti, trdnosti in vztrajnosti. In naš mehki podalpski folk, znan po tem, da večinoma daje prednost varnosti pred svobodo in životarjenju pred drznostjo, se s tako "nevarnim" načinom življenja enostavno ne more identificirati. Zahvaljujoč 65 letom načrtnega pobebavljanja.

Tako da... Resetirati SDS ? Vse, kar bo pripomoglo k boljšemu rezultatu na naslednjih volitvah, mora biti dobrodošlo. Naj bodo vse opcije na mizi, naj SDS postane še bolj odprta stranka za vse demokratično čuteče slovenske državljane.

Ampak tudi...Level the playing field ? You bet your ass.

Link

Ni komentarjev: