sobota, 10. december 2011

1483942 - novica, kakršne najbrž ne bomo nikoli prebrali

Zamislimo si takle članek:

V kriminalistični akciji v Ljubljani, Mariboru, Bruslju, več evropskih mestih in po celi državi so kriminalisti aretirali šeststo oseb. V preiskavi sum izčrpavanja bank v državni lasti in ali solasti

V Ljubljani in Mariboru, a tudi po celi državi in celo v tujini, zlasti v Bruslju, so kriminalisti okoli 9. ure zjutraj zaradi suma dve desetletji potekajoče zlorabe položaja in pooblastil v zadevi NLB in NKBM banki, aretirali nekaj več kot šeststo oseb. Po poročanju portala Finance.si, so med njimi tudi bivši predsednik Slovenije Kučan, bivši direktor Mercatorja, sedanji župan MOLj in najverjetnejši mandatar Janković, vsi bivši in sedanji predsedniki in vsa vodstva t.i. "levih strank", ter tudi sedanja predsednika in vsi člani uprav obeh bank, kakor tudi predsedniki uprav, nadzorni sveti in uprav v zadnjih 20 let. 

Policija omenjene sumi, da so iz omenjenih bank izčrpavali denar, mehanizem dokapitalizacij in restrukturiranja, pa večkrat zlorabili za dobesedno ropanje davkoplačevalcev v korist klientele, ki se je napajala iz teh bank, kar je obe banki večkrat pripeljalo do de facto propada, ki so ga vsakič hitro prikrili z vpumpavanjem novih količin davkoplačevalskega denarja.

Posojali so svojim klijentelističnim kompanjonom, ki so del denarja tajno vračali v politične stranke t.i. "levice" v formi skrivnih črnih fondov

Preberite tudi:
Slovenski banki NLB in KBM zaradi prikrivanja izgub ostali brez licenc in sta pred likvidacijo. Komitenti ogorženi. Državne garancije vleiko nižje od finančne luknje.

Kot smo že pisali, sta NLB in KBM banki pred nedavnim ostali tudi brez bančne licence, saj je slovenska centralna banka NBS ugotovila, da so odgovorni v banki prikrivali visoke izgube. Obe omenjeni banki sta zato pristali v prisilni likvidaciji.

Izguba je bila po podatkih NBS v veliki meri posledica kreditiranja t.i. rdečetalibanskih tajkunov, ki so preko svojih bratov politikov iz t.i. "levice" na vrh bank nastavili člane njihove bratovščine, te so pa potem kreditirali svoje prijatelje rdeče tajkune in povezane osebe.

Trenutnega najverjetnejšega mandatarja policija dolži največjega posamičnega deleža v veliki prevari organiziranega, 20 let nenehno potekajočega kriminala t.i. "levice" in njenih mrež, saj je v času vodenja Mercatorja od teh bank vzel za več milijard kreditov in za sabo pustil za cca milijardo zakreditiran Mercator, katerega lastniki so zdaj tik pred zlomom, pa želijo Mercator prodati komurkoli, da ga le kdo hoče kupit. 

Vse to ne bi bilo nujno organiziran kriminal, če denar za reševanje izčrpavanih državnih bank ne bi bil vzet iz žepov absurdno preobdavčenih in preko reketarskih neokapičenih prispevkov de facto brutalno ropanih državljanov. 

Zaradi slednjega nam dobro obveščeni viri blizu policije zagotavljajo, da bo preko 600 oseb obtoženih organiziranega kriminala in zločinskega združevanja za skupni zločinski podjem. 

Govori se celo, da bi nekateri posamezniki, zaradi funkcij, ki so jih opravljali, lahko bili obtoženi celo za veleizdajo in zločin proti narodu.

Link

Ni komentarjev: