sreda, 28. december 2011

1508917 - Miran77 o posledicah sprejemanja pomembnih volilnih odločitev na primitivni osnovi foušije

[dani14]
Mene pa je bilo kot volilca Viranta strah, da sem posredno volil za diktatorja Zorana. Če bi imeli predvolilne koalicije kot se je po naravni poti izoblikovala sedaj, potem teh težav s sestavo vlade ne bi bilo. SDS+Virant+NSi+SLS+ = 44

Če bi bli butalski volivci vsaj enkrat v 20 letih sposobni vsaj malo omiliti svoje iracionalno sovraštvo do Janše, bi imeli koalicijo sestavljeno že dan po volitvah, funkcionalno vlado pa do januarja. Šlo je v bistvu samo za tista +/- 2 stolčka, oz. kdo bo relativni zmagovalec.

Ampak celo v sedanji krizni situaciji, ko se svet okoli nas dobesedno podira, butalcem to ni blo jasno. Raje so (še enkrat več) dali duška svojemu tradicionalnemu rovtarskemu zdraharstvu in "naj-Janši-krava-crkne" foušiji. Jankoviča so volili izključno zato, ker jim gre pač Janša na živce. Nobenega drugega razloga.

Ko pa gre folk sprejemat tako pomembne odločitve, v takih okoliščinah, na tako primitivni osnovi, potem pa seveda dobiš to, kar imamo zdaj: popolno blokado, globoko nacionalno razcepljenost in državljansko vojno v zraku. Ampak jebiga - glavno, da ni Janša predsednik vlade.

Link

Ni komentarjev: