četrtek, 22. december 2011

1502330 - razmišljanja ob kolumni "Public enemy: Janez Janša je največji poraženec leta 2011" Stanislava Kovača

[tripson]
marsikaj napisanega je res, vendar;

1. nihce ne bo trdil, da ni virant med krivci za poraz sdsa - sploh mi ni jasno kako si nekdo drzne tako analizirat neke trapaste ankete in iz njih vlect neke zakljucke in jih predstavljat kot fakte. zaradi viranta je sds defenitivno izgubil 2%+ glasov. da to ni res ne bo nihce trdil.

2. najvecji porazenec leta 2011 je zdrava pamet. u bistvu je izdahnila, ni bila samo porazena. 3 leta smo gledali ne samo totalno operativno nesposobnost vlade ampak tudi totalen programski/ideoloski polom. in potem ljudje se enkrat izberejo prakticno skoraj da identicno pesem. to igranje pahorja kako se razlikuje od jankovica (nek marginalen aukn ipd) je smesno. gre za eno in isto sranje z minimalnimi razlikami.

3. defenitivno imata sds in jansa velik problem. ali bolje receno, ima sds problem z janso. nad 30% - oziroma danes je na 26% - ne gre. bo potrebno nekaj spremenit. ker to kar smo gledal na teh soocenjih ni bilo podobno nicemur. totalna katastrofa. take pasivnosti ne vidis pogosto. in pricakovat kaj vec od janse na zalost ni realno.

Približno same sentiments here.

Uvodoma naj povem, da je meni muka brati članek, v katerem se slovensko komunistično-fašistično kliko imenuje levica brez uporabe narekovajev. Ta kamarilja ni levica, pač pa kvečjemu "levica". In tu Kovač pri meni pade na izpitu. Resnemu politanalitiku je to fakin pomembno in niti mrtev ne bo pristal na to šarado od po kompartiji podatnjene delitve politične scene v SLO. Da bi kompartija temeljem relativnih distanc bila sebe sploh lahko samoproglasila za levonasredinsko, je Janševi SDS podtaknila - določila rolo skrajne desnice. Če pa Janšo postavimo tja kamor de facto po vsebini in politpraksi pade na premici, na levosredino, je kompartija pač to kar je, ultralevo ekstremna nazi-socialistična fašističlna stranka oz. kar konglomerat nekšnih derivatov KPS.

In seveda, velja enako tudi za slovensko "desnico", namreč to, da ni pristna desnica.

Edino v čemer Kovač ima prav je, da ima SDS velike rezerve. Le da Kovač ni povedal kako, ampak je namignil le to, da se bi Virant, oz. "virant" moral razviti znotraj SDS.

Moje mnenje je, da ne baš "virant", pač pa več kot le izmuzljivo nedefinirani levo-desni "virant".

SDS se bi morala spremeniti tako, da se povsem odpove komunistično-reketarskemu skupnoskledarstvu. To mora v celoti ven iz programa. Morala bi torej morfirati v desnosredinsko liberalno stranko, zaradi mene magari z Janšo na čelu. Poravzaprav, če bi to bilo možno z Janšo na čelu bi to vsaj prehodno bilo dobro.

Lahko pa tudi povsem brez Janše.

Ampak takšno lamentiranje je abotno, skoraj toliko, kot tisti slavni nasvet navihanih starcev, naivnim otrokom, češ, plašnega divjega zajca preprosto uloviš tak, da mu daš malo soli na rep.

Kovač sporoča, da bi SDS morala postati povsem nova stranka, da bi iz vrst abstinentov posrkala potencial. No shit Sherlock! Če bi pa nastala čisto nova stranka, ki niti z Janšo, niti s Kučanom nima nobenih povezav, torej nevirantovska in nejankovićevska nova stranka, ki bi imela časten desnosredinski liberalni program, bi pa lahko dosegla volivno zmago z recimo 40%.

Kovač podcenjuje ključna dejstva. Ker izhaja iz predpostavke, da smo normalna država, z normalnim politprostorom, normalnimi volivci in z obstojem prave levice in prave desnice.

Od tega pa prav nič ne drži! Namreč, ta po Kovaču spregledana neprijetna dejstva so, da je slovensko volivno telo, vključno s ponosnimi abstinenti N E N O R M A L N O! Milo rečeno. Da se razumemo, jaz temu in takšnemu volivnemu telesu ne odrekam legitimitete, to ni abotna teza, da je treba zamenjati ljudstvo, hehe, seveda da ne, ma to nič ne abolira volivcxev in jih nič ne naredi za bolj normalne: pač imamo situacijo "takle mamo".

Zakaj ni normalno? Zato, ker špansko letos ne bi glasovalo za levico niti mrtvo. Ker jih je levica sjebala. Zato ker hrvaško letos ne bi glasovalo za desnico niti mrtvo. Ker jih je desnica sjebala! Tako ravnajo normalni volivci.

In kaj naredi slovensko sjebano volivno telo? Glasuje za "levico", ki nas je sjebavala 65 let in nas je v mandatu Boratovih harlekinov dokončno sjebala! WTF? Kje na svetu to še obstaja, da volivci podprejo one, ki so jim devastirali državo, gospodarstvo in deželo in moralo? Proti temu orožja oz. rešitve nima niti najspretnejši strankarski lider na svetu in niti najboljša stranka na svetu, kaj šele SDS, katere pomanjkljivosti je Kovač delno korektno observiral.

Tako, kot niti najboljši sistem in najboljši meneđer na svetu nima šanse voditi in motivirati delovnega idiota, ki enako dela, ne glede na višino plačila in ponudenih mu varibilnih icentivov, tako tudi Janša, ali najboljši strankarski lider na svetu nima šanse z našimi volivnimi idioti. Ja. Kovač, to si pač moramo priznati, jebiga. Takle mamo!

Ja, Kovač, ja, strinjam se, Janša se je morebiti res obkrožil s kimavci, to se rado zgodi celo v povsem privat urejenih korporacijah, nedvomno je storil veliko napak med volivno kampanjo in med mandatom Poharja in prej tudi, ma, če bi slovensko volivno telo bilo normalno, tako kot v omenjenih državah in katerokoli v svetu, bi tokrat bodisi glasovalo za Janšo že zato, da pokaže komunistom-fašistom, da njihovega sranja ima čez glavo dosti.

Alpa bi izbralo docela brezbolečinsko nejanševsko pot in glasovalo za Viranta. A ne, to volivno telo je umsko moteno in pokvarjeno do amena, moti ga kobajagi, da je Virant vzel denar, ki mu po zakonu pripada, ki ga je potem celo vrnil, a ne moti jih ziljon lopovlukov Jankovića in njegovega klana in ziljon zločinov kompartije na čigar listi in v čigar interesu Janković nastopa. Ma, koji kurac! Licemerje do amena! Ob takšnih volivcih je čisto vseeno kakšen je Janša in SDS.

Trdim: Janša in SDS lahko jutri spremenijo program in obnašanje vse do pike skladno s Kovačevimi zamisli, Janšo lahko odstavijo, alpa se po kakšnem čudežu kar sam nepreklicno umakne in od tega sjebanega volivnega telesa, navkljub vsemu ne bodo dobili niti glasu več kot do sedaj. Niti glasu! Kaj čmo pa zdaj Stanislav?

In naj za konec poudarim še enkrat - če hoče levosredinska stranka Janševih skupnoskledarjev dobiti več glasov od onih, ki "volijo desnico", mora najprej postati prava desnosredinska stranka, skratka, mora spremeniti program. Če zaradi novega programa mora oditi Janša, ali pa se stranka mora razbiti na dva dela, prav, naj bo pa to. Ma, bistvo je pravi desnosredinski program brez recidivov skupnoskledarstva.

Levosučni volivci imajo (vsaj po njihovi idiotski percepciji, hehe) bolj orto-"levo" opcijo že na voljo in ne bodo nikdar glasovali za Janšo in SDS, ki se trudita biti tem volivcem všečni in levi.

Skrtka, podesniti se mora Janša in stranka mora spremeniti program. Program in ne Janša je ipak ključen za aktivacijo potencialov med abstinirajočimi. Med volečimi je pa Janša pobral vse, kar je bilo teoretzično možno. Razen 20-30 tisoč, ki mu jih je snedel Virant, a so leta 2004 in 2008 glasovali za SDS. Ja, Kovač, del volivcev je Virant Janši speljal. Paradoks je, da morebiti ravno toliko, kolikor je rabil, da se izenači z Zokijem.

Ko smo pri Virantu, prav imaš, abotno je frikanje SDS, da je Virant že zagrešil puckizem. On ga potencialno šele bo. Če bo koaliral s Kompartijo. Do takrat je pa bolano mu to očitati, tako kot je bolano trditi, da ni snedel dela volivcev Janši. Ker je. Koliko točno pa ne bi znala ugotoviti niti OZNA niti Baba Vanga.

No, potem, ko SDS postane prava desnosredinska stranka, ki iskreno ne sere s trenirkami in novimi-starimi državljani, ker je to rezervirano za skrajno desnico, bomo videli, če razmišljamo prav, da se tam znotraj korpusa 600 tisoč abstinirajočih res skrivajo povečini potenciali za rast podpore desnosredinskim liberalom in desnici, al se morebiti motimo. Pa se izkaže, da je tudi tam razrez podoben temu med glasujočimi, pa ko jih del aktiviraš, ostanejo razmerja na okopih enaka, ali pa, da so vsi tisti abstinenti zato, ker ni pristne liberalne sredinske opcije.

Link

Ni komentarjev: