ponedeljek, 19. december 2011

1496077 - razlike med Slovenijo in Hrvaško na evropski poti

Oba naroda sta tam gori na podstrešju in predvsem glede volivnega obnašanja, očitno fkurcetu, saj sta v kontratrendu s preostalo Europo. V času krize sta oba naroda izvolila komuniste (WTF?!), dočim ostali v Evropi y bogamy po svetu tudi, v takšnih situacijah praviloma izbirajo ne-levakarske opcije, da konsolidirajo od levakarjev morebiti že devastirane finance (Španija, recimo), alpa da preprečijo devastacijo v času krize, ki bi jo levakarji brez dvoma uprizorili.

Karel ima prav, Hrvati so ipak drugačni. Njihov alibi za beg v kumunajzerizem je, da so volivci enostavno morali kaznovati klepto stranko KraDeZe. Jaz sicer menim, da to ni opravičilo, da izberejo baš komuniste, a jebiga, takle 'majo. Mi smo pa naš kradeze nagradili oz. KaPeEsKraDeZe. Wtf? Naj razume kdor more! Narod mazohistov. Naša država se bi morala imenovati Komunistična Đamahirija Mazohistostan.

In še nekaj je. Po 20 letih v opozicije minus en sam mandat so hrvaški komunisti, silom prilik, ipak doživeli nekaj napredka v smeri socialdemokracije, svoje komunjarske mokre sanje, ki so seveda še vedno žive, evo recimo poglejmo tovariša Mesića Udbovskega, pa morajo skrivati globoko v ilegali. Ker hrvaški narod tega ipak v večini ne puši, pa bi preveč strumno mahanje z rdečimi kompartijskimi zastavami s srpokladifci na praporjih, utegnilo biti preveč za hrvaške bike.

Naša Kompartija™ je po dvajsetih letih na poziciji minus en mandat povsem pijana od prepričanja, da sme zdaj spet odkrito demonstrirati svoje komunajzarstvo, po komunističnih klavcih poimenovati ulice, odlikovati udbaške totalitarce, poglabljati uravnilovko, odpravljati dedovanje, uvajati nove in nove metode ekspropriacije zasebnega premoženja, skratka odkrito poglabljati reinkarniran komunajzerizem.

Zato smo mi bolj fkurcu.

Tudi zato smo bolj fkurcu, ker je, nasprotno našemu ZoranuNje™, njihov Zoran (Milanović) inteligentnejši, bolj izobražen, govori jezike, je na ti z internetom, elokventnejši, ker je bolj socialdemokrat kot komunjara, pa se zaveda kje se pri obdavčevanju in prispevkih prične reket in to javno na TV sam komentira brez asistence in prisile žurnalista-voditelja oddaje, naš pa tega sploh ni sposoben zaznati, niti če bi v SLO bil en sam novinar, ki bi ga to bil hotel vprašati.

Da je naš komunjzerski domaćijsko-tovarišijski podmizni model prihvatizacije in gospodarjenja de facto manj uspešen celo od hrvaškega KraDeZe modela, ki so ga njihovi organi davno že s Kutlejem zaustavili, se vidi iz tega, da hrvaška podjetja kupujejo slovenska in ne obratno.

Itd...

Zoran tu Zoran tam, komunisti tu, komunisti tam, navidez isti kurac, a v resnici nije ni slično. Oni na krilih entuzijazma ob demontaži KraDeZe in vstopu v Eu drvijo v boljši jutri, mi pa z istimi komunističnimi lopovi drvimo v prepad. Đuro, ki je sicer pridkano volil za NjegovegaSvojega™ Zokija, Nje™, i Tanja bogamu takisto, Nje™, bi rekel: "Jarane, razlka je drašćna, drašćna bolan!"

Link

Ni komentarjev: