sobota, 24. december 2011

1505753 - drobne razlike med Slovenijo in Avstrijo

[dob]
> [denac]
> Nekaterim se dobro pozna, da nikoli niso imeli komunizma.

Ne govori tako, denac. Avstrija je vendar naslednica "ječe narodov", iz katere smo zbežali, da bi ustanovili sebi primerno domovino! Takšno, ki bo bolje skrbela za nas.
Tisto pa je bila kruta resničnost in skrajno nazadnjaštvo, ki je sproduciralo Freuda, dunajski valček, Mozarta, svetovno arhitekturo in najboljše inženirske objekte tistega časa na svetu. Kup znanja in točnih vlakov! Nič posebnega, torej.

...pa Dunaj, za življenje najprijetnejše mesto na svetu, takorekoč najbolš' mest na svet', Nje™.

Pa državo, v kateri, ne le enostavno izterjaš dolg od barabe, temveč tista "ječa narodov" zna učinkovito izterjati dolg celo v naši jebeni đamahiriji, če je dolžnik ravno slovenski nategun.

Oni dan sem bil v NaDunaju, te sem v eni družbi razlagal kako je moje podjetje nekoč imelo "situacijo" ko nam je nek pezde kratkomalo v fris zabrusil, da nam ne bo plačal, "naj ga tožimo, če mislimo, da se nam splača". Pa smo ga. Ker znesek ni bil ravno zanemarljiv. In, ker smo verjeli da pravna država ipak je. Češ, ajde, "Da vidimo". hehe. In je najprej naša sodnija v roku "komajda" nekaj mesecef, hehe, določila da nam ima takoj plačati.

Pa se je pizdek pritožil. Pa je trajalo 3 leta do razpisa prvega naroka. In tik pred prvo obravnavo so nam s sodnije ponudili mediacijo. In smo ispušili ogromne stroške in na koncu med mediacijo poslušali pizdeka, da naj pristanemo na tretjino zneska, saj da je to "običajna praksa". In smo se res zdilali ne za 30 ma za 50% zneska. Pa se je naglo premislil in nam niti tega ni plačal. Pa smo nadaljevali jovo na novo na sodniji. Pa je trajalo skupno več kot tri leta. Pa smo "zmagali". Pa smo imeli še večje stroške. Pa nam vseeno ni plačal. Pa naša sodnija ni znala izterjati. Itd...grozljivka se nikoli ni zaključila...Ker je pezde firmo kratkomalo poslal v stečaj in naredil enako z enakim imenom, ki se konča z dodatkom številke 1 na koncu.

Pa so mi za tisto mizo v NaDunaju, ki je najlepš' mest' na svet', Nje™, povedali primer, ko je neki slovenski nategun dvakrat manjši znesek ostal dolžan avstrijski firmi. Pa je sodnija dosodila, da ima plačati. Pa se je pritožil. Pa je isti teden, ko je njegova pritožba hitila sodišče, od sodnije dobil zavrnitev pritožbe. Pa je tista državetina od države takorekoč instantno dosegla, da se izvršba naredi v Sloveniji. Blokiran račun in abciganje drito z računa. Naši organi so pridkano sodelovali in asistirali sosednji državetini pri efikasni izvršbi. SIC! Skratka v par mesecih konec nategunove orgije.

Eto, nisem zdržal, moral sem z vami deliti to zgodbo. Kajti ene pravne države funkcionirajo za svoje državljane tudi izven meja tistih držav. Naša komunistična đamahirija Nategunistan pa niti po več letih in vseh končanih postopkih enostavno ni sposobna zagotoviti pravega varstva in izvršitve sodnih odločitev.

Hkrati nam pa po TiVu pokažejo primere fizičnih oseb, malih ljudi, ki so jim prišli domov odnesti Tivu, ker so Stanovanjskemu Podjetju Ljubljana ostali dolžni 180 EUR za nevemkatero pizdarijo, ki je po izjavi totega malega človečka bila več kot le sporna in sumljiva. Eto to je naša svobodna država vs. avstrijska ječa državljanov y bogamy narodof tudy.

Ehhh, da je nam ostala Avstrija, nikdar komunistični nategunsko-reketarsko-plenilski gnoj ne bi okužil te dežele press.

Link

Ni komentarjev: